Hyytelö mustaherukahillo

Mustaherukkahyytelö on tuoksuva makea ja hapan valmiste, joka valmistetaan yksinkertaisesti marjoissa olevan hyytelöimisaineen (pektiinin) suuren määrän vuoksi. Kokeneiden kokkien vinkit auttavat jopa aloittelevia kotiäitiä selviytymään tämän terveellisen marjan säilykkeistä.

Mustaherukkahyytelön hyödylliset ominaisuudet

Herukka marjat sisältävät paljon askorbiinihappoa (C-vitamiinia), vain 20 tummaa palloa hedelmää riittää täyttämään kehon päivittäisen tarpeen. Siksi, jos lisäät jopa teelusikallisen talveksi valmistettua mustaherukahilloa lasilliseen teetä, tämä riittää vastustamaan kaikkia kausiluonteisia vilustumia.

Lisäksi tutkijat ovat todistaneet tämän tuotteen muita hyödyllisiä ominaisuuksia, erityisesti kyvyn:

 • parantaa veren laatua vähentämällä sydän- ja verisuonitautien kehittymisen riskejä;
 • normalisoida verenpaine;
 • estää diabetes mellituksen kehittyminen;
 • käyttää ennaltaehkäisevää vaikutusta syövän kehittymiseen;
 • vaikuttaa myönteisesti näköön, munuaisiin, maksaan ja ruoansulatuskanavaan.

Kuinka tehdä mustaherukka hyytelö

Herukkahillon keittämisen algoritmi riippuu tietystä reseptistä, mutta valmisteen missä tahansa versiossa on noudatettava useita seikkoja:

 • säilytä valmis hillo lasipurkkeissa, jotka on pestävä, steriloitava ja kuivattava ennen keittämistä;
 • marjoja käytetään vain kypsinä, vahingoittumattomina, erottamalla ne huolellisesti oksista, lehdistä ja muusta pentueesta;
 • pese marjat juoksevan veden alla levittämällä ne seulalle tai siivilälle, koska ne voivat puhjeta veteen upotettuna;
 • marjoihin jäänyt kosteus poistetaan paperi- tai kangaspyyhkeellä, ripottamalla siihen herukat ohueksi kerrokseksi;
 • kypsentämisen aikana marjojen ei tulisi joutua kosketuksiin metallin kanssa, jotta ne eivät aiheuttaisi hapettavaa reaktiota (kypsennä emalikattilassa, sekoita puisella lastalla).

Mustaherukahilloreseptit

Mustaherukkahillo saa hyytelön tiheyden, jos kaikkia ainesosien osuuksia noudatetaan tarkasti. Jos keittiössä ei ole vaakaa, voit mitata ruokaa lasissa. Alla on vaihtoehtoja juuri tällaisille resepteille.

Yksinkertainen resepti mustaherukahillolle lasillisesti

Tätä yksinkertaista mustaherukahilloreseptiä kutsutaan myös "11 kupilliseksi" annosta kohti tarvittavien marjojen määrän vuoksi. Työkappaleen kaikkien komponenttien suhde on seuraava:

 • 11 lasillista mustaherukkaa;
 • 14 lasillista sokeria;
 • 375 ml vettä.

Toimien prioriteetti:

 1. Lajittele herukat, levitä ne sitten seulalle ja huuhtele kaikki lika juoksevalla vesivirralla ja kuivaa sitten marjat ripottelemalla ne pyyhkeelle.
 2. Siirrä valmistetut raaka-aineet kattilaan, lisää vettä mittasäiliöllä mitattuna ja vaivaa perunamyllyllä niin, että mehua vapautuu tarpeeksi.
 3. Laita massa tulelle ja lisää siihen sokeria pieninä annoksina. Siihen mennessä, kun se kiehuu, kaikkien makeutusaineiden kiteiden pitäisi olla täysin hajaantuneet.
 4. Keitä keitetty massa 10 minuuttia. Hillo sakeutuu silmiemme edessä.Kaada valmis marjan aihio purkkeihin ja kääri steriileillä rautakannilla.

Mustaherukka mehu hyytelö

Mustaherukamehusta valmistettu hyytelöhillo valmistetaan tuotteista, jotka otetaan seuraavissa suhteissa:

 • 7 lasillista marjoja ilman oksia;
 • 3,5 kuppia valkoista kiteistä sokeria.

Kypsennysjärjestys:

 1. Kaada pestyt ja kuivatut marjat kattilaan, murskaa perunamyllyllä ja keitä 10 minuuttia.
 2. Jäähdytä marjamassaa vähän ja kulje mehulinko. Kierrä saatu kakku uudelleen.
 3. Liuota sokeri saatuun mehuun ja keitä hyytelömäistä mustaherukkahilloa vielä 20 minuuttia matalalla lämmöllä kiehumisen jälkeen.

Tärkeä! Jotta siemenet eivät pääse hyytelöön, mehu voidaan suodattaa nelinkertaisella taitetulla ja esikeitetyllä sideharsolla.

Työkappaleen aromi voidaan tehdä rikkaammaksi ja aromaattisemmaksi lisäämällä pieni määrä vaniljauutetta tai jauhettua kanelia. Voit laittaa vaniljakuppia tai kanelitankoa hilloon kypsennyksen aikana, mutta tässä tapauksessa ne on poistettava ennen massan kaatamista purkkeihin.

Mustaherukan hyytelö talvella gelatiinilla

Tämän reseptin avulla voit valmistaa herkullisen aromaattisen hyytelön, joka varastoidaan täydellisesti koko talven. Sakeuttimen (gelatiinin) avulla voit saada halutun koostumuksen vähemmän sokeria. Tällaisen mustaherukahillon koostumus sisältää:

 • 8 lasillista vettä;
 • 1 ½ kupillista sokeria
 • 17 g gelatiinia;
 • 800 g valmiita marjoja ilman oksia.

Edistyminen:

 1. Laita marjat kattilaan, kaada 4 kupillista vettä ja vaivaa kaikki perunamurskauksella. Keitä massa ja purista useita kertoja taitettua juustoliinaa tai liinaa.
 2. Kaada kakku vielä 4 lasillisella vettä, kiehauta uudelleen ja purista. Yhdistä sitten aikaisemmin saatuun mehuun.
 3. Mittaa 5 lasillista syntynyttä nestettä, liota siihen gelatiinia ja lisää sen sokeriin, kun se turpoaa, ja lähetä se tuleen.
 4. Lämmitä hyytelöä, kunnes sokeri ja gelatiini ovat täysin liuenneet, mutta älä anna sen lämmetä yli 80 ° C: seen. Levitä valmis hillo kuumana steriileihin ja kuiviin lasipurkkeihin, rullaa kannet ylös.

Mustaherukka hyytelö hilloa talvella oranssilla

Sitrus- ja herukahedelmiä yhdistävät paitsi korkea vitamiinipitoisuus, myös pektiini, mikä mahdollistaa mustaherukka-hyytelömehun valmistamisen ottamalla:

 • 14 lasillista marjoja;
 • 10 lasillista sokeria;
 • 2 appelsiinia.

Kuinka kokata:

 1. Lajittele marjat, huuhtele juoksevan veden alla, anna niiden kuivua levittämällä ne ohueksi kerrokseksi pyyhkeelle.
 2. Peitä valmistetut herukat sokerilla ja anna seistä useita tunteja, jotta mehu erottuu. Lähetä sitten kaikki tuleen.
 3. Keitä keitettyä hilloa 10 minuuttia kohtuullisella lämmöllä, laita sitten ohuiksi viipaleiksi leikatut appelsiinit yhdessä kuoren kanssa.
 4. Keitä marjan aihiota vielä 5 minuuttia ja pakkaa se kuumana steriiliin astiaan talvella säilytystä varten.

Jos oranssi vaihtoehto näyttää liian makealta, voit lisätä sitruunan viipaleiksi viipaleiksi.

Mustaherukan hyytelö "Pyatiminutka"

Vain viidessä minuutissa voit valmistaa aihion kokonaisilla marjoilla, joka koostumukseltaan soveltuu jopa piirakoiden täyttämiseen. Tällainen mustaherukahillo valmistetaan käyttämällä:

 • 12 kuppia valmiita marjoja;
 • 15 lasillista sokeria;
 • 1 lasillinen vettä.

Resepti mustaherukan "Pyatiminutka" hyytelöstä askel askeleelta:

 1. Valmistele raaka-aineet: lajittele oksat, lehdet ja huuhtele kuivikkeesta. Mittaa sitten tarvittava määrä lasit kattilaan, jossa kaikki kypsennetään.
 2. Lisää puolet sokeria ja lasillinen vettä marjoihin. Laita tuleen, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta täsmälleen 5 minuuttia.
 3. Poista hillo liedeltä ja liuota sokerin toinen puoli kuumaan massaan. Sen jälkeen jaa työkappale kuiviin steriileihin purkkeihin ja rullaa kannet ylös.
Neuvoja! Jotta ei hukkuisi, mittaamalla herukoiden määrä, sinun tarvitsee vain laittaa lautaselle yksi marja kustakin pannulle kaadetusta lasista.

Hyytelömustaherukkahillon kaloripitoisuus

Jopa suosittu ja helposti valmistettava "viiden minuutin" mustaherukka, jonka koostumus on hyytelö, voidaan keittää erilaisella marjojen ja sokerin suhteella, joten tällaisten valmisteiden kaloripitoisuus vaihtelee. Taulukko näyttää jokaisen yllä olevassa valinnassa ehdotetun hillon reseptin ravintoarvon.

Varastointiehdot

Reseptin mukaan keitetyn mustaherukan hyytelön, jonka kaikki ainesosat mitataan lasit, säilyvyys on 2 vuotta. Vanhenemisen jälkeen työkappale alkaa heikentyä vähitellen.

Jotta hillo ei pilaa ennenaikaisesti, on tärkeää suojata se suoralta auringonvalolta ja tarkkailla lämpötilaa. Optimaalinen lämpötila on +5 - +20 astetta. Sallitun arvon ylittäminen johtaa nopeaan pilaantumiseen, ja kylmässä työkappaleesta voi nopeasti tulla sokeripäällysteinen.

Neuvoja! Sokeroitu hillo voidaan palauttaa makuunsa. Tätä varten lisätään vähän vettä työkappaleeseen ja keitetään useita minuutteja.

Paras säilytysastia on pienen tilavuuden omaava steriili lasipurkki (0,3-0,5 l), joka voidaan kääriä rautakannella, tai voit käyttää pergamenttia ja langaa tai erityistä polyeteenikantta.

Polyeteenikannet keitetään ja laitetaan kuumiin tölkeihin tyhjällä. Tällä tavoin se osoittautuu maksimaalisen tiiviyden saavuttamiseksi. Pergamentin tapauksessa paperista leikataan kaksi neliötä ja ympyrä, jonka halkaisija on yhtä suuri kuin purkin kaula. Seuraavaksi purkkiin laitetaan paperineliö, ympyrä pahvista ja jälleen paperi, kaulan päälle kaikki sidotaan kuumaan veteen kastetulla langalla. Kuivuneena merkkijono kiristää paperia tiukasti ja pitää ilman poissa purkista.

Voit säilyttää marjahilloa jääkaapissa pyörittämättä sitä rautakannella. Tässä tapauksessa säilyvyysaika on 12–24 kuukautta.

Työkappaleen varastointi on sallittua huoneenlämmössä, mutta tässä tapauksessa on ihanteellinen ruokakomero tai muu pimeä paikka, jossa lämpötila ei nouse kesällä enempää kuin 20 astetta.

Ei voida hyväksyä hillon säilyttämistä jääkaapin pakastimessa, jossa se menettää paitsi alkuperäisen ulkonäön myös maun.

Johtopäätös

Mustaherukan hillo-hyytelö osoittautuu vain noudattamalla tarkasti kaikkia mittasuhteita ja valmistustekniikkaa sekä myöhempää varastointia. Sitten on mahdollista paitsi maistella tuoksuva kesänvalmiste teellä, myös laittaa se piirakoihin, piirakoihin ja pulliin.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen