Reseptit hillosta (hillosta) piikkeistä talveksi siemenettömäksi

Blackthorn on villi pensas, jota puutarhurit käyttävät useimmiten pensasaitana. Kauden lopussa kasvilla kypsyvät drupit. Heillä on hapan-hapan maku. Siksi ne eivät sovellu tuoreeksi kulutukseksi, mutta talveksi siemenetön piikkihillo on hieno herkku. Jälkiruoan valmistamiseksi sinun on ensin perehdyttävä teknologisen prosessin ominaisuuksiin. Tällainen herkku on paitsi maukas, myös terveellinen.

Pohjan jälkiruoka sisältää runsaasti ravinteita

Piikkihillon valmistamisen ominaisuudet

Tornimarjamarjat sisältävät monia vitamiineja ja kivennäisaineita, joista suurin osa pidetään hilloprosessissa. Mutta ruoansulatuskanavan ongelmien estämiseksi hoito tulisi kuluttaa annoksena, enintään 100 g päivässä.

Ennen kuin aloitat hillon valmistamisen talvella, sinun on valmisteltava ainesosat ja astiat etukäteen.

Kuinka valita ja valmistaa käännös

Piikit kypsyvät syys- ja lokakuussa. Ne näyttävät luumuilta, mutta pienemmiltä. Kypsyydessä tyrnimarjat saavat tasaisen tummanviolean sävyn, ja niiden pinnalle ilmestyy sinertävä kukinta. On kuitenkin suositeltavaa kerätä ne talven hillon valmistamiseksi ensimmäisen pakkasen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että matalassa lämpötilassa niiden sisältämät tanniinit tuhoutuvat ja supistuminen katoaa.

Hillon valmistamiseksi talveksi sinun tulisi valita tyrnihedelmät ilman mätänemisen ja pilaantumisen merkkejä. Ne on ensin lajiteltava ja pestävä perusteellisesti. Sitten marjat on taitettava erilliseen astiaan ja kaadettava kiehuvalla vedellä niin, että neste peittää ne kokonaan. Tämä auttaa pehmentämään lihaa niin, että kuopat voidaan poistaa ilman liikaa vaikeuksia.

Laita marjat 3 minuutin kuluttua siivilään ja jätä tässä muodossa puoleksi tunniksi ylimääräisen veden tyhjentämiseksi. Sitten sinun on vedettävä luut. Tätä varten voit käyttää tavallisen kuulakärkikynän runkoa. Sen jälkeen valmistetut raaka-aineet on taitettava erilliseen emalisäiliöön.

Lopputuotteen maku ja varastoinnin kesto riippuvat hedelmien laadusta.

Tärkeä! Piikkien siemenet sisältävät syaanivetyä, joka on haitallista ihmisten terveydelle.

Konttien valmistelu

Hillon valmistamiseksi talvella sinun on valmistettava emaliallas, koska leveässä astiassa työkappale lämpenee tasaisesti, mikä nopeuttaa prosessia merkittävästi. Et voi valmistaa jälkiruokaa metallikulhossa, koska se johtaa tuotteen hapettumiseen.

Hillon pitkäaikaiseen varastointiin sinun on valmistettava erityinen astia. Jälkiruoka voidaan säilyttää lasipurkkeissa, joiden tilavuus on 0,5 ja 0,75 litraa. Ne on pestävä perusteellisesti ja sitten steriloitava 10 minuutin ajan. Tämä menettely auttaa puhdistamaan astian sisäpinnan mikrobeista ja bakteereista, mikä estää tuotteen ennenaikaisen pilaantumisen.

Kuinka valmistaa soijahilloa

Hillon valmistamiseksi talvella on suositeltavaa käyttää piikkihedelmien lisäksi myös muita komponentteja. Tämä tekee herkun mausta tasapainoisemman ja rikkaamman.

Terttuhillosuklaa suklaalla

Tämä on epätavallinen resepti tyrnimehun valmistamiseksi talvella. Mutta arvioiden perusteella sen suosio kasvaa.Todellakin, tässä tapauksessa hillolla on miellyttävä jälkiruoka ja herkkä rakenne, joten harvat ihmiset voivat jättää välinpitämättömän.

Tarvitset:

 • orjanmarjat - 3 kg;
 • sokeri - 1,7 kg;
 • kaakaojauhe - 300 g;
 • voi - 200 g.

Ruoanlaitto:

 1. Kierrä valmiit piikit.
 2. Kaada sokeri saatuun marjamassaan.
 3. Sekoita hyvin.
 4. Aseta sivuun, jätä 3 tunniksi.
 5. Kiehauta, poista vaahto.
 6. Hauduta 20 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
 7. Aseta syrjään, jäähdytä.
 8. Vedä työkappale siivilän läpi tasaisen sakeuden saavuttamiseksi.
 9. Kiehauta uudelleen.
 10. Keitä 20 minuuttia, aseta sivuun, anna jäähtyä.
 11. Toista toimenpide, kunnes työkappaleen koostumus on riittävän paksu.
 12. Lisää voita kypsennyksen viimeisessä vaiheessa.
 13. Lisää sitten kaakaojauhe vähitellen sekoittaen jatkuvasti hillon kanssa.
 14. Keitä työkappaletta matalalla lämmöllä 25-30 minuuttia.
 15. Järjestä kuuma purkkeihin, kääri kannet.

Kypsennyksen lopussa astiat on käännettävä ylösalaisin. Kääri ne sitten lämpimään peitteeseen ja jätä ne tähän muotoon, kunnes hillopurkit ovat täysin viileitä. Vasta sitten ne voidaan siirtää pysyvään säilytyspaikkaan.

Tärkeä! Herkullisen tyrnimehun talveksi saamiseksi paksua, on välttämätöntä, että neste haihtuu mahdollisimman paljon kypsennyksen aikana.

Jälkiruoka saa rikkaan maun säilytyksen aikana

Hillo piikkeistä ja omenoista

Tyrnin hedelmät sopivat hyvin omenoiden kanssa. Samanaikaisesti hillon valmistus talvella vaatii paljon vähemmän aikaa. Tämä johtuu siitä, että omenat sisältävät suuren määrän pektiiniä, joten jälkiruoka tulee paksuksi ilman pitkää kiehumista.

Tarvitsisi:

 • orjanmarjat - 2 kg;
 • omenat - 1 kg;
 • sokeri 2 kg.

Toimintojen algoritmi:

 1. Kuori omenat, leikkaa mielivaltaisiksi paloiksi.
 2. Lisää piikkihedelmiä.
 3. Ripottele hedelmä- ja marjamassa sokerilla.
 4. Anna vaikuttaa 2 tuntia mehun ilmestymiseksi.
 5. Laita tuleen, poista vaahto, keitä 15 minuuttia.
 6. Aseta syrjään, jäähdytä.
 7. Hiero työkappaletta seulan läpi saadaksesi tasaisen sakeuden.
 8. Kiehauta uudelleen.
 9. Keitä 30 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
 10. Levitä jälkiruoka kuumaksi purkkeihin, kääri.
Tärkeä! Valitse hillon valmistamiseksi punaiset omenat, koska ne sisältävät enemmän pektiiniä ja ovat paljon makeampi kuin vihreät.

Tärkkelyshilloa voidaan käyttää leivonnaisten täytteenä

Kuinka tehdä kaneli-piikkihilloa

Kaneli voi menestyksekkäästi täydentää piikkiherkkuja. Loppujen lopuksi tämä mauste antaa hillolle erityisen aromin ja miellyttävän jälkimaku. Ceylon-kaneli on paras valinta jälkiruokaan, koska se sisältää vähiten kumariinia.

Tarvitsisi:

 • orjanmarjat - 3 kg;
 • kaneli - 1,5 tikkua;
 • sokeri - 1,7 kg.

Algoritmi hillon valmistamiseksi talvella:

 1. Taita hedelmät valmistettuun emaliastiaan.
 2. Ripottele ne sokerilla, sekoita.
 3. Annetaan tässä muodossa 3 tuntia, jotta mehu pääsee ulos.
 4. Kiehauta, poista vaahto.
 5. Keitä 20 minuuttia, aseta sivuun, anna jäähtyä.
 6. Ohjaa seulan läpi homogeenisen koostumuksen saamiseksi.
 7. Kiehauta uudelleen, keitä matalalla lämmöllä 20 minuuttia.
 8. Aseta sivuun, anna jäähtyä.
 9. Toista toimenpide, kunnes sakeus on riittävän paksu.
 10. Lisää viimeisessä vaiheessa hienonnettua kanelia, kiehauta 5 minuuttia.
 11. Laita jälkiruoka kuumaksi purkkeihin, kääri.

Kun tehdään talveksi siemenetöntä tyrnihilloa, on tärkeää pystyä määrittämään sen valmius ajoissa. Tätä varten sinun on laitettava 1 tl. aihioita lautaselle, mutta ennen sitä se on jäähdytettävä muutaman minuutin ajan. Jos tukos ei vuoda, se on valmis.

Tärkeä! Alle kuuden vuoden ikäiset lapset eivät myöskään saa käyttää piikkihilloa raskauden ja imetyksen aikana.

Jälkiruoan sokerimäärää voidaan säätää henkilökohtaisten mieltymysten perusteella.

Varastointiehdot

Talvitärkkelyshillo tulisi varastoida viileässä ja kuivassa paikassa, lukuun ottamatta äkillisiä lämpötilan muutoksia. Se voi olla kellari, parveke tai loggia. Säilytyksen aikana tuotetta ei tule altistaa auringonvalolle, koska se aiheuttaa tölkkien kannen turvotuksen. Optimaaliset olosuhteet: ilman lämpötila + 1-20 astetta, kosteus 65-70%.

Tuotteen säilyvyysaika riippuu suoraan hillon sokerimäärästä. Mitä vähemmän se on, sitä aikaisemmin sinun on käytettävä tuotetta. Thorn hilloa voidaan varastoida 12 kuukauden ajan valmistuspäivästä riippumatta kaikista teknologisen prosessin vaiheista. Purkin avaamisen jälkeen jälkiruoka on pidettävä jääkaapissa.

Tärkeä! Kun pidätysolosuhteet muuttuvat jyrkästi, hillopurkkeihin muodostuu kosteutta, mikä voi aiheuttaa homeen kehittymistä.

Johtopäätös

Siemenetön tyrnin hillo talvella on herkullinen herkku, joka auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää ja täydentämään vitamiinien ja kivennäisaineiden puutetta ihmiskehossa. Tämä jälkiruoka voidaan valmistaa eri tavoin ottaen huomioon kaikkien perheenjäsenten mieltymykset. Ja sitten hillosta tulee todellinen löytö talvella, kun ikkunoiden ulkopuolella on lunta.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen