Hyes sinulle floorbunda hybridiruusu: istutus ja hoito

Rose Ice Pho Yu - valikoima englantilaisia ​​vaihtoehtoja. Eri pitkä, rehevä kukinta. Tuottaa keskisuuria tai suuria vaaleanpunaisen violetin sävyn kukkia miellyttävällä sitrushedelmien aromilla. Suositellaan viljelyyn keskikaistalla, Tšernozemissa ja Venäjän eteläisillä alueilla.

Jalostushistoria

Rose Eyes for You on monipuolinen englanninkielinen valikoima, joka on saatu vuonna 2008. Kirjoittaja on Peter J. James. Se on monimutkainen hybridi, joka on johdettu kahdesta lajikkeesta:

 • Persialainen ruusu (Rose persica);
 • Sininen sinulle.

Kuvaus Rose Ice Pho Yusta ja ominaisuuksista

Ice Pho Yu -lajike kuuluu floribund-ruusuryhmään. Ne yhdistävät hybriditeiden ja polyanthusruusujen laadun. Pensas on pieni, se kasvaa 75–100, harvoin 130 cm korkeaksi. Muoto on pyöreä, kompakti, näyttää tyylikkäältä. Versot ovat suorat, kasvavat pystysuorassa, sisältävät piikkejä. Lehdet ovat keskikokoisia, väri kirkkaan vihreä, pinta kiiltävä, se loistaa miellyttävästi auringossa.

Ice Pho Yu -ruusun (kuvassa) kuvauksessa ilmoitetaan, että se antaa suuria kukkia, joiden halkaisija on 6-10 cm, väri vaihtelee: keskellä se on violetti-violetti, reunoissa vaalea lila ja vaaleanpunainen. Heteet ovat oransseja, vastakohtana yleiseen taustaan.

Ice Pho Yu -ruusun kukat ovat puoliksi kaksinkertaisia, terälehdet on järjestetty useaan riviin

Kukinnot - harjat, joista kukin kasvattaa 3-7 keskisuurten ja suurten silmuja. Kukinnan alussa oleva muoto on kartiomainen. Täydellisen paljastamisen jälkeen siitä tulee kuppia, huomattavasti litistynyt.

Jääkukinta Pho Yu -ruusu on runsasta ja jatkuvaa; se alkaa kesäkuun puolivälissä. Kukat eivät kestä kauan, mutta niitä esiintyy paljon, joten pensas koristaa puutarhaa pitkään. Lajikkeen erikoisuus on, että silmut sulkeutuvat yöllä ja avautuvat uudelleen aamulla. Kulttuuri reagoi auringon säteisiin: kirkkaina päivinä on enemmän kukkia kuin pilvisenä. Aromi on voimakas, ja siinä on sitrushedelmiä ja eteeristä ruusuöljyä.

Eyes for You -hybridiruusun pääominaisuudet:

 • kukat ovat keskikokoisia ja suuria - 6-10 cm;
 • puoliksi kaksinkertainen tyyppi, koostuu 20 terälehdestä;
 • väri: violetti, vaaleanpunainen, vaalean lila;
 • kukinta: runsas, toistuva (kesäkuu-heinäkuu);
 • silmujen lukumäärä yhdellä jalalla: 3 - 5;
 • tuoksu: rikas, miellyttävä;
 • kompakti, keskikokoinen pensas: 75–130 cm korkea, 70–80 cm leveä;
 • vastustuskyky jauhehomeelle ja mustalle täplälle: korkea:
 • talvikestävyys: jopa -20 ° C ilman suojaa (vyöhyke 6);
 • sateenkestävyys: tyydyttävä;
 • käyttö puutarhan suunnittelussa: yksittäiset istutukset ja koostumukset;
 • leikkaussovellus: ei sovellu.

Lajikkeen edut ja haitat

Floribunda Rose Fo Yulla on useita konkreettisia etuja:

 • suuret, kauniit kukat;
 • voimakas, miellyttävä tuoksu;
 • runsas kukinta;
 • vaatimattomuus hoitoon;
 • erinomainen immuniteetti yleisiin sairauksiin;
 • kompakti pensas, säännöllinen muoto;
 • kaunis yhdistelmä tummanvihreää lehvistöä ja kirkkaan vaaleanpunaisia-violetteja kukkia.

Ice Fo Yu -ruusulajikkeella on myös haittoja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen taimien ostamista:

 • kukat murenevat nopeasti, eivät sovellu leikkaamiseen;
 • haalistuvat kirkkaassa auringossa;
 • älä kukista pilvisellä, sateisella säällä;
 • talvikestävyys on matala.
Huomio! Ice Fo Yu -lajiketta voidaan kasvattaa keskikaistalla, Tšernozemin alueella sekä Venäjän eteläosassa. Alueilla, joilla on epäsuotuisa ilmasto, pensaat tarvitsevat luotettavan suojan. Taimet eivät välttämättä selviä erityisen pakkasista talvista.

Lisääntymismenetelmät

Ice Pho Yu -ruusun tärkein jalostusmenetelmä on pistokkaat. Istutusmateriaali saadaan loppukeväästä nuorista vihreistä versoista. Ne on leikattava siten, että kunkin leikkauksen pituus on 20 cm, kasvatusohjeet ovat vakiona:

 1. Kaikki pistokkaiden lehdet poistetaan.
 2. Tee viisto ala- ja suora yläleikkaus.
 3. Upotetaan useita tunteja kasvua stimuloivaan liuokseen - "Kornevin", "Epin".
 4. Sitten ne istutetaan avoimeen maahan sekoitukseen hedelmällistä maaperää turpeen ja hiekan kanssa (2: 1: 1), peitettynä kalvolla tai pullolla.
 5. Säännöllisesti tuuletettu ja kasteltu.
 6. Syksyllä taimet multaa, ja keväällä ne siirretään uuteen paikkaan.

Ice Fo Yu -ruusun pistokkaita voidaan kasvattaa sekä ulkona että kotona.

Toinen kätevä tapa on kerrosta. Menettely alkaa syyskuun lopulla tai lokakuun alussa. Ensin sinun on kaivettava syvä ura (15 cm) ja laitettava sinne yksi Yu-ruusun Ice-alemmista versoista, joka on kiinnitetty langalla, siroteltu hedelmällisellä maaperällä, kasteltu ja mulchoitu perusteellisesti.

Keväällä suojakerros poistetaan, ne antavat kevyen pääsyn verson yläosaan, joka itää uusia oksia. Syksyllä Ice Pho Yu -ruusun leikkaukset leikataan äiti-pensaasta ja siirretään pysyvään paikkaan. Se kastellaan runsaasti ja multaa turpeella, humuksella, sahanpurulla tai muulla materiaalilla.

Kasvaminen ja hoito

Rose Ice for Yu vaatii laskeutumispaikkaa. Hän suosii hyvin valaistuja alueita. On toivottavaa, että valo hajotetaan. On parasta valita vaalea osittain varjossa korkeista pensaista tai puista. Paikan tulisi olla:

 • riittävän hedelmällinen (löysä maa, pH 6,0 - 7,0);
 • suojattu voimakkaalta tuulelta;
 • kuiva (alanko, jossa kosteus ei ole pysähtynyt);
 • jolla on hyvä ilmankierto (ei ole toivottavaa sijoittaa sitä rakennusten, katon viereen).

Tärkein istutuspäivä on kevät (huhtikuun toinen puolisko - toukokuun alku). Ruusujää Pho Yu voi juurtua syksyllä 3-4 viikkoa ennen ensimmäistä pakkasta. Jos maaperä on kevyttä ja hedelmällistä, sitä ei tarvitse valmistaa. Jos maaperä on ehtynyt, siihen lisätään humusa tai kompostia muutama kuukausi ennen istutusta 2 m2: n ämpäriin (tai 4 rkl monimutkaista mineraalilannoitetta). Raskas savimaaperä tulisi tehdä kevyemmäksi lisäämällä 1 kg sahanpurua tai hiekkaa samalle alueelle.

Algoritmi on vakio:

 1. Ice fo Yu -ruusulle valitulle alueelle kaivetaan useita reikiä 50–60 cm syvälle 50 cm: n etäisyydelle (kohtalaisen tiheä istutus).
  3
 2. Pienet kivet asetetaan 8-10 cm kerroksella.
 3. Ice Fo Yu -ruusun taimien juuret leikataan 30 cm: iin ja sijoitetaan kasvua stimuloivaan liuokseen.
 4. Ne istutetaan hedelmälliseen maaperään syventämällä juurikaulaa 5-7 cm.
 5. Vedä runsaasti (10 litraa laskeutunutta vettä) ja multaa.

Ice Pho Yun nopean kasvun stimuloimiseksi taimi on leikattava istutettaessa ja jätettävä 3-4 silmuja.

Tämän lajikkeen ruusujen hoito on vakiona. Kasvi on vaatimaton, mutta runsasta ja pitkäaikaista kukintaa varten sinun tulisi huolehtia seuraavista toiminnoista:

 1. Kastelu on säännöllistä - 1,5–2 ämpäriä vettä aikuista kohti. Jos sää on kuuma, vettä annetaan 2 kertaa viikossa. Kuivuudessa on hyödyllistä kastella kruunu myöhään illalla.
 2. Ruusukastikkeiden käyttö Ice fo Yu: huhtikuussa urea 15–20 g / pensas, kesä- ja heinäkuussa (silmujen muodostumisen ja kukinnan aikana) - superfosfaatti (40 g) ja kaliumsuola (20 g). Voit vuorotella mineraalilannoitetta orgaanisella aineella - ulosteet, mulliini, humates, leikatun ruohon infuusio.
 3. Runsaan kastelun tai sateiden jälkeen maaperä on irrotettava perusteellisesti.
 4. Rikkominen suoritetaan tarpeen mukaan poistamalla rikkaruohot huolellisesti.
 5. Kesällä sinun tulisi multaa turpeella, sahanpurulla, humuksella, mutta talvella on parempi olla käyttämättä näitä materiaaleja, koska ne keräävät paljon kosteutta.
 6. Useimmilla Venäjän alueilla (etelää lukuun ottamatta) Ice Fo Yu -ruusupensaat on peitettävä talveksi. Lisäksi tämä on tehtävä sen jälkeen, kun lämpötila on laskenut alle -7 ° C: seen. Peitä kuusen oksilla tai säkillä. Materiaali asetetaan oksien väliin sekä esiasennettuun runkoon holkin yläpuolelle.
 7. Ice Pho Yu -lajikkeen karsimisruusut suoritetaan joka kevät poistamalla pakkaset, heikot oksat.Kesällä kaikki kuihtuneet kukat leikataan, syksyllä voit ohentaa kruunua pensaan oikeaan muodostumiseen. Vanhemmat kasvit tarvitsevat radikaalin trimmauksen. Kaikki versot poistetaan, jättäen vain 2–4 silmuja.

Rose Ice fo Yu reagoi säännölliseen ruokintaan ja kasteluun

Neuvoja! Ensimmäisenä vuonna istutuksen jälkeen kaikki varhaiset silmut on poistettava.

Ainoastaan ​​elokuun kukinnot voidaan jättää Ice Pho Yu -ruusuun (enintään kaksi kappaletta kullakin jalalla). Kukinnan päättymisen jälkeen niitä pidetään, kunnes hedelmät muodostuvat. Sitten pensas juurtuu paremmin uuteen paikkaan, ja ensi vuonna se voi antaa kukkia.

Tuholaiset ja taudit

Rose of Ice Pho Yu -lajikkeella on hyvä immuniteetti. Siksi ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä riittää, että suoritetaan yksi sienitautien käsittely alkukeväällä (ennen silmujen turvotuksen alkamista). Käytä tätä varten mitä tahansa lääkettä: Bordeaux-neste, Fitosporin, Skor, Hom, Maxim, Fundazol.

Kun kirvat ja muut tuholaiset havaitaan, Ice Fo Yu -ruusun pensaita hoidetaan kansanlääkkeillä:

 • puutuhka pyykkisaippuan lastuilla;
 • voikukanlehtien infuusio, chilipippuri;
 • sinappijauheliuos, tupakkapöly;
 • marigold-kukkien keittäminen.
Huomio! Jos puutarhassa havaitaan hyönteisten hyökkäystä, on käytettävä kemiallisia valmisteita: "Fitoverm", "Vertimek", "Eforia", "Inta-Vir", "Decis" ja muut.

Sovellus maisemasuunnittelussa

Rose Ice Pho Yu näyttää kauniilta missä tahansa puutarhassa: sekä suurissa kukkapenkissä että pienillä alueilla. Sopii kaikkiin suosittuihin tyyleihin - maa, moderni, englantilainen maisema, ranskalaiset motiivit jne. Ice Fo Yu -pensas näyttää erityisen kauniilta yhdessä hoidetun nurmikon kanssa.

Alueen suunnittelussa lajiketta käytetään seuraavissa tapauksissa:

 1. Yksi lasku.
 2. Rose Ice for Yu koristaa täydellisesti puutarhan ja koostumuksen. Se yhdistetään eri kulttuureihin: delphiniums, pionit, astrit, krysanteemit ja muut. Tärkein edellytys on korkeuden ja värin sovittaminen. Houkutteleva vaalean lila väri antaa sinun käyttää Ice Pho Yu -ruusua koristamaan mitä tahansa puutarhan paikkaa. Pensas pystyy elvyttämään jopa kuvaamattomat kulmat.
 3. Ruusujää Yulle puutarhatietä pitkin.

Kulttuuri näyttää hyvältä yhdessä sinisen alueen lajikkeiden kanssa, esimerkiksi Blue for You. Pensas yhdistetään harmonisesti pieniin kukkiin - orvokkeihin, buttercupsiin ja muihin.

Johtopäätös

Rose Ice fo Yu voi kasvaa melkein millä tahansa alueella. Pensaat eivät vaadi erityistä hoitoa, mutta on tärkeää muistaa, että terälehtien väri haalistuu kirkkaassa auringossa. Siksi laskeutumispaikan tulisi olla osittain varjossa. Useimmilla alueilla karsiminen syksyllä ja suoja talvella on pakollista.

Arvostelut: Rose Ice for Yu

Lydia, 49 vuotias, Saransk
Ostin kaksivuotisen ruusun taimen mielenkiintoisella nimellä Ice for Yu.Kulttuuri alkoi kukkia samana kautena. Oli kaksi aaltoa lyhyellä tauolla. Yöllä silmut sulkeutuvat, ja sateissa, joita ne eivät pidä, ne alkavat mätää.
Victoria, 45 vuotias, Stavropol
Rose Ice fo Yu: ta voidaan kasvattaa paitsi etelässä myös pohjoisessa (Moskovan alueelle asti). Kukat ovat herkkiä, tuoksuvia, mutta eivät kestä kauan. On erittäin tärkeää löytää kasville kaunis kumppani. Asiantuntijat suosittelevat Rhapsodyn kasvamista Sinisenä, Burgundin jäässä ja Sinisenä Sinulle Ice Pho Yun vieressä.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen