Penkkimuuntaja katoksella: menestynein malli, piirustukset ja valokuvat

Taitettava puutarhapenkki, joka voidaan helposti muuttaa pöydäksi ja kahdeksi penkiksi, on hyödyllinen kesämökissä tai puutarhatontilla. Katoksella varustettu muunnospenkki on kätevä, käytännöllinen, ja asianmukaisella suunnittelulla siitä voi tulla maisemasuunnittelun "tähti". On olemassa suhteellisen yksinkertaisia ​​malleja, jotka on valmistettu puulevyistä ja palkeista. Monimutkaisempi vaihtoehto sisältää metallikehyksen ja polykarbonaatin käytön katokseksi.

Plussat ja miinukset katoksella varustetusta muuntajan penkistä

Puutarhapenkki on välttämätön ominaisuus useimmissa kotitalouksien tontteissa. Siellä on miellyttävä rentoutua sen jälkeen, kun olet työskennellyt puutarhassa tai työskennellyt talon ympärillä. Mutta suosikkikokouksiin raittiissa ilmassa, jossa on grilli, yksi kauppa ei riitä, tarvitset myös pöydän. Ja tästä ongelmat alkavat: Jopa suurilla alueilla ei aina ole tilaa pysyvästi asennetulle pöydälle. Tämä on melko iso huonekalu, se häiritsee kulkua, vie hyödyllisen alueen, joka voidaan istuttaa kukilla tai vihanneksilla.

Taitettuna huonekalut pöydästä ja kahdesta penkistä muuttuvat pienikokoiseksi puutarhapenkiksi

Yksi vaihtoehdoista ongelman ratkaisemiseksi on muuttuva penkki. Tämä on kokoontaitettava penkki, joka avautuessaan muuttuu kokonaiseksi huonekaluiksi: pöytä ja kaksi penkkiä. Ja jos järjestät katoksen kokoontaitettavan rakenteen yläpuolelle, sade tai aurinko eivät häiritse miellyttävää lepoa.

Muuntajapenkin etuja ovat:

 1. Kannattavuus. Erillistä pöytätilaa ei tarvitse varata.
 2. Liikkuvuus. Penkki voidaan asentaa mihin tahansa, jolloin sivuston kaikista kulmista tulee hetkeksi paikka miellyttävään oleskeluun.
 3. Tiiviys. Kokoontaitettuna muuntava penkki ei vie paljon tilaa; se voidaan jopa poistaa aittaan tai muuhun kodinhoitohuoneeseen (jos katos on irrotettavissa).
 4. Suojaus. Katos suojaa lomailijoita sateelta tai voimakkaalta auringolta, suojaa pöydälle asetettuja astioita kosteudelta tai pilaantumiselta.

Taittopenkin haitat liittyvät läheisesti sen etuihin:

 1. Epävakaus. Katoksessa on suuri tuuletus. Alueilla, joilla on voimakas tuuli, koko rakenne voi kaatua. Pehmeä maaperä penkin asennuspaikassa voi johtaa samoihin seurauksiin. Tämä merkitsee tarvetta asentaa kiinteä muunnospenkki, mikä vie siltä liikkuvuuden.
 2. Mukavuuden puute. Jotta muunnettava penkki olisi todella mukava, kaikki sen osat on käsiteltävä huolellisesti, sovitettava toisiinsa. Pienimmätkin mitat, kulmat, kiinnittimien puuttuminen aiheuttavat ongelmia kokoonpanon ja purkamisen aikana, istumatilan haittaa ja poikkeamaa pöydän pinnan vaakatasosta. Jotta voisit luoda todella mukavan kaupan, tarvitset tiettyjä tietoja ja taitoja.

Ajan myötä muuntavan penkin liikkuvat nivelet voivat löystyä, mikä tekee sen käytöstä vaarallista ja hankalaa. Lisäksi penkit ja pöytä, jotka on asennettu jäykästi keskenään, eivät anna sinun istua ja nousta helposti. Saadaksesi paikan pöydässä, sinun on aina siirryttävä penkin yli, mikä ei ole erityisen kätevää vanhuksille tai kovin terveille ihmisille.

Taitettavan penkin likimääräiset mitat

Tärkeä! Polykarbonaatista tehdyn muuntavan penkin säteittäistä katosta on melkein mahdotonta tehdä itse. Tarvitsemme erikoisvarusteita, kykyä käsitellä materiaalia.

Tyypit muuntajan penkit, joissa on katos

Suosituin muunneltavien penkkien tyyppi on taitettava rakenne, joka avautuessaan muuttuu kahden penkin ja pöydän sarjaksi. Kiinteät markiisit asennetaan yleensä muunnospenkin yläpuolelle.

Muut muuntajatyypit näyttävät hyvin omaperäisiltä, ​​mutta ne menettävät edelliselle versiolle toiminnallisuutensa: avaamattomassa tilassa jotkut muodostavat vain istuinsarjan tai istuinalueen ja pienen pöydän. Epätavallisen muotoisten muuntajien tyypit:

 1. Muuntajan rakentaja. Metalliputkista valmistettuun runkoon on kiinnitetty puuelementtejä, joita voidaan vapaasti kiertää. Kokoontaitettuna huonekalut näyttävät tavalliselta puutarhapenkiltä, ​​kun ne ovat kokoontaitettuna kaksi leveää istuinta, leveä nojatuoli ja pieni pöytä tai joukko kapeita nojatuoleja ja niiden välinen pöytä.
 2. Muuntaja - "kukka". Suunnitteluperiaate muistuttaa edellistä versiota - puuelementit pyörivät vapaasti akselilla. Kokoontaitettuna se on pitkä penkki ilman selkää, avattuna se on mukava penkki, jonka selkänoja voidaan kiinnittää mihin tahansa kulmaan.

Yleensä epätavallisissa muuntajissa ei ole sisäänrakennettuja katoksia, mutta ne voidaan asentaa mihin tahansa, myös kiinteän katoksen alle. Alkuperäisten mallien etuna on niiden koristeellisuus ja liikkuvuus. Tällaisia ​​huonekaluja ei asenneta vain ulkona. Suuren katoksen puuttuminen antaa sinun muuttaa nämä penkit huonekaluiksi maalle tai maalaistalolle.

Mitä sinun tarvitsee koota muuntajan penkki katoksella

Ostetun tuotteen kokoonpano suoritetaan ohjeiden mukaisesti. Tarvitset vain työkaluja (ruuvimeisseli, ruuvimeisseli). On paljon vaikeampaa tehdä kokoontaitettava muunnospenkki itse. Tarvitset puutarhamuuntajan penkin, jossa on katos, tarvitsemasi:

 • tarkat mitat piirustukset;
 • työkalut, kiinnikkeet;
 • levyt, palkit tai putket.

Puuntyöstövälineet

Mittaukset tehdään mittanauhalla, neliöllä, lankalla tai tasolla. Metallin työstämiseen tarvitaan hitsauskone, rautasaha, putken taivutuskone.

Pöytälevyjen ja istuimien valmistukseen valitaan mäntylevy, jonka paksuus on 20 mm.

On parempi valita muovipenkin rungolle metalliputket, joissa on neliön muotoinen suojaava galvanoitu pinnoite. 20 mm mäntylevy sopii pöydälle ja istuimille. Jos rungon oletetaan myös olevan puusta, tarvitset kovapuupalkin (tammi, pyökki, lehtikuusi).

Neliöputki lisää rakenteellista vakautta jäykisteiden läsnäolon vuoksi

Piirustukset ja mitat muuntajan penkistä, jossa on katos

Optimaaliset mitat muuntajan penkeille:

 • pöydän korkeus 75-80 cm;
 • pöydän leveys 60-65 cm;
 • istuimet 30 cm;
 • pituus 160-180 cm.

Puiset istuinalistat kiinnitetään metallirunkoon

Penkin saumaton puoli taittumattomassa tilassa muodostaa pöydän ulkopinnan

Puurakenteisiin tarvitaan apumateriaaleja: puusepän liimaa, itsekierteittävät ruuvit, puiset tapit

Runko on valmistettu puupalikoista

Kuinka tehdä tee-se-itse-muunnospenkki katoksella

Kulutustarvikkeiden (levy, putki, kiinnikkeet, emery) lisäksi tarvitaan taivutetuista metalliputkista valmistetun rungon muuntajan penkki, hitsauskone ja putken taivutuskone. Ja polykarbonaatista valmistettu katos - erikoislaitteet leikkaamiseen, taivuttamiseen. Istuinverhoilu voidaan valmistaa levyistä, vanerista, piirilevystä.

Huonekalujen pulttien lisäksi asennuksessa on käytettävä aluslevyjä, muttereita

Ei ole olemassa yhtä rakennemallia.Jokainen päällikkö tekee omat muutoksensa alkuperäiseen piirustukseen: hän lisää jäykisteitä, muuttaa selkänojan kulmaa, pöydän leveyttä, istuimia, katoksen muotoa ja kallistuskulmaa. On käytännöllisempää tutkia ensin valmis muunnosliike ystäviltä, ​​naapureilta tai löytää se myynnissä.

Menestyksekkäin malli muuntajan penkistä, jossa on katos

Täysin puinen penkki näyttää hieman hankalalta ja vaatii runkoon massiivipuuta. Täysmetallinen penkki on erittäin raskas ja sitä on vaikea siirtää ja purkaa. Lisäksi on mahdotonta luoda luotettava, houkutteleva muotoilu ilman metallitaitoja ja työkaluja. Paras vaihtoehto muuntavalle penkille on yhdistelmä metallia kehykselle, puuta istuimille ja pöydälle, polykarbonaattia katokselle.

Istuimen istuimien leveyttä voidaan muuttaa, mutta tämä edellyttää muutoksia penkin kokonaismitoissa kootussa tilassa

Tärkeä! Katoksen leveyden tulisi olla riittävä peittämään pöytä ja molemmat penkit avattuna.

Muunnettava penkki, jonka katos on valmistettu metallista

Muuntava penkki, jonka pituus on 160–170 cm, istuimen leveys noin 50 cm, ja avattuna kuusi ihmistä voi puuttua asiaan vapaasti. Voit tehdä katoksen puulaudoista itse, ja on parempi ostaa kaareva polykarbonaattirakenne valmiina (sitä on liian vaikea valmistaa). Katoshyllyt hitsataan "pää", kiinteän penkin jalkoihin, jotka taitettuna ovat lähempänä selkää.

Tarvittavat materiaalit:

 • neliöputki, jonka sivu on 25 mm;
 • huonekalujen pultit, aluslaatat;
 • puupalkki tai -lauta;
 • hitsauskone;
 • hiomakone, pora;
 • rautasaha, saha, ruuvimeisseli, taso, putkilinja.

Kätevämpää on ostaa profiiliputki, joka on jo leikattu 2 m: n (4 kpl.) Ja 1,5 m: n (2 kpl.) Paloiksi. Ennen työn aloittamista putket on puhdistettava ruosteesta (jos sellaista on); niiden valmistaminen maalattavaksi lopputuotteessa on vaikeampaa.

Kehyksen optimaalinen profiili on neliö, jonka sivu on 25 mm

Putket leikataan aihioiksi piirustuksen mukaisesti ja hitsataan sitten kiinni. Kiinnityskohtiin porataan reikiä huonekalujen pultteille, koko rakenne on asennettu. Valmiiksi valmistetut puuosat asennetaan, penkki tarkastetaan vakauden ja mukavuuden suhteen. Jos kaikki sopii sinulle, rakenne puretaan uudelleen, hitsataan pysyvillä saumoilla, puhdistetaan, kiillotetaan, maalataan emalilla tai metallimaalilla. Metallilevyt voidaan hitsata penkin jalkojen alle vakauden lisäämiseksi. Puu hiotaan, kahdesti maalilla ulkokäyttöön.

Pöydän levyn on oltava täysin tasainen, saman paksuus, jotta rakenne voidaan taittaa ja purkaa vapaasti

Puusta tehty katosmuunnos

Puuosien liitäntä suoritetaan itsekierteittävillä ruuveilla ja metallikulmalla. On suositeltavaa porata reiät itsekiertyville ruuveille etukäteen, jotta työ näyttää siistimmältä. Suurin kuormitus kokoonpanon ja purkamisen aikana kohdistuu liikkuviin osiin.

Huonekalupulttien avulla liikkuvat osat voivat pyöriä vapaasti

Kaikki taitettavan muunnospenkin puuosat on hiottava hiekkapaperilla tai hiomakoneella

Puurakenne on peitettävä lakalla tai maalilla suojaamaan puuta saostumiselta ja kuivumiselta

Muuntajapenkin rekisteröinti katoksella

Helpoin tapa sisustaa muunnettava penkki on valita kirkas maali tai yhdistää useita kontrastivärejä yhteen tuotteeseen. Itse puun luonnollinen rakenne voi toimia koristeena. Tätä varten riittää peittämään penkin puiset osat lakalla.

Katos voidaan valmistaa puulankuista, paksusta kankaasta, polykarbonaattilevyistä. Värillistä polykarbonaattia valittaessa on etusijalle asetettava sävyt, jotka eivät vääristä luonnollisia värejä. Kirkkaan punaisen tai oranssin värisen katoksen alla kaikki esineet ja kasvot saavat pelottavan punertavan sävyn.

Kahden taitettavan penkin sarja muodostaa pöydän, jossa on kaksi penkkiä

Luonnon puun lämmin sävy on kontrastissa vilkkaan vihreän kanssa

Läpikuultava polykarbonaattikatos muuttaa muuntavan penkin muotoiluelementiksi

Johtopäätös

Muuttuva penkki, jossa on katos, ei ole vain kätevä huonekalu. Oikein suunnitellun kokoontaitettavan sarjan kahdesta penkistä ja pöydästä voi tulla puutarhan suunnittelun keskus. Kodin käsityöläisten on päätettävä, luodaanko muuntaja omin käsin vai ostatko lopputuotteen. Jos luotat kykyihisi ja asianmukaisiin varusteisiisi, niin katoksella varustettu penkki toimii ylpeyden lähteenä omistajalle pitkään.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen