Kurkut Cedric F1: lajikkeen kuvaus, valokuvat, puutarhureiden arvostelut

Cedric-kurkku ilmestyi siemenmarkkinoille vain muutama vuosi sitten, jolloin puutarhurit pystyivät arvostamaan sitä. Monet ihmiset pitivät vihanneksen varhaisesta kypsyydestä, mausta, korkeasta sadosta. Jotta lajikeominaisuudet ilmenevät mahdollisimman kirkkaasti, sinun on tiedettävä viljelyn hienovaraisuudet ja vivahteet.

Jalostushistoria

Cedric-kurkku (Cucumis sativus L. Cedrik) on hollantilaisten Enza Zadenin kasvattajien työtä. Vuonna 2015 hybridi sisällytettiin Venäjän federaation valtion rekisteriin ja sitä suositeltiin kasvattamiseen sisätiloissa useimmilla maan alueilla. Sitä arvostetaan kaikkialla maailmassa, ja sitä viljellään menestyksekkäästi keväällä ja talvella lämmitetyissä kasvihuoneissa.

Cedric-kurkkujen kuvaus

Cedric-lajikkeen kurkku kuuluu määrittelemättömään tyyppiin, sen versot eivät ole rajoitettuja kasvuun, jos et purista latvoja. Lehdet ovat keskikokoisia, tummanvihreitä. Cedric-kurkku muodostaa pienen sivuhaarat. Juurijärjestelmä on riittävän voimakas, epäsuotuisissa olosuhteissa se pystyy tarjoamaan kosteutta ja ravinteita päästämättä muodostuneita munasarjoja. Kasvi lopettaa kasvamisen vain väliaikaisesti. Cedric-lajikkeen kurkku on naaras. Päärungon kainaloissa yhdessä silmujen kanssa ilmestyy kolmesta viiteen munasarjaa. Markkinoiden kypsymishetkellä Zelentsyn pituus on 12–14 cm, keskimääräinen paino 100 g. Hedelmän muoto on pitkänomainen-lieriömäinen. Iho on tummanvihreä, pienillä tuberkuleilla, valkoisilla piikkeillä ja pienellä murroksella. Naarmuuntumista ei käytännössä ole. Massa on mehukas, makea, tiheä, rapea, kirkkaan aromin.

Cedric-kurkkujen siemenet ovat pieniä, eivät usein elinkelpoisia

Cedric-kurkkujen ominaisuudet

Koska Cedric-lajike on partenokarpinen, kurkut tuottavat vakaan ja säännöllisen sadon kasvihuoneessa. Määrittelemättömyys antaa sinulle mahdollisuuden saada pitkä kasvi ja kerätä enimmäismäärä erinomaisen laadukkaita hedelmiä yhdestä pensaasta. Hybridi kypsyy aikaisin. Kuljetettavuus ja säilyvyys ovat korkeat. Sitä arvostetaan kestävyydestään tärkeimmille sairauksille - hometta, kladosporiumia, kurkkumosaiikkia. Hedelmän tarkoitus on yleinen.

Tärkeä! Kurkku Cedric pystyy kantamaan hedelmiä myös heikossa valaistuksessa.

Saanto

Hedelmät kestävät noin kaksi kuukautta. Lämpötilan vaihtelut ja kasvuolosuhteiden muutokset eivät vaikuta satoihin. Cedric-lajikkeen kurkut kypsyvät tasaisesti, riippuen maataloustekniikasta 1 m: stä2 kerää 15-18 kg. Luomalla merkittävä humuskerros, säännöllinen kastelu, pukeutuminen, saanto nousee 24-26 kg / m2.

Kypsymisen ja kukinnan ehdot

Cedric-kurkut alkavat kukkia kuukauden kuluttua itämisestä. Intensiivisen ja ystävällisen hedelmöityksen alku voidaan havaita 40-45 päivässä. Ne kerätään kahden päivän välein. Poista hedelmä saksilla tai oksasaksilla, jotta käsin kynittyjä versoja ei vahingoiteta. Sinun on varastoitava Cedric-kurkut jääkaapissa tai kellarissa, jossa ilman lämpötila ei ylitä +10 ⁰С ja kosteus on korkea. Ne laitetaan astioihin, joissa on aukot vapaata ilmankiertoa varten (pahvilaatikot, korit). Esilajiteltu, poistamalla vaurioituneet tai sairauden merkit.

Cedric-kurkut korjataan illalla tai aikaisin aamulla

Sairauksien ja tuholaisten vastustuskyky

Cedric-hybridillä on korkea immuniteetti tärkeimpiin sienitauteihin. Kasvihuoneiden ennaltaehkäiseviä tarkoituksia varten on tarpeen desinfioida maaperä kaasuttamalla rikkipommilla, käsittelemällä kuparisulfaatilla. Huoneen on ylläpidettävä optimaalista kosteutta, tuuletettava säännöllisesti. Viljelykierto ja maaperän typpitason hallinta auttavat välttämään sairauksia Cedric-kurkulla. Kasveja joskus hyökkäävät tuholaiset. Suurin vaara heidän joukossaan on:

 1. Melonikirva - sen määräävät roikkuvat lehdet, tippaa makeaa kastetta ja muurahaisjoukko.

  Kirvojen tartunnassa selviytyminen hoitaa voikukkajuuren infuusiota lisäämällä sinappia

 2. Hämähäkin punkki - valkoiset pisteet lehden takana ja hämähäkinverkkojen takertuminen versojen yläosiin.

  Kurkkujen hämähäkkipunkkien torjumiseksi käytetään kehäkukkien infuusiota

 3. Whitefly - valkoiset toukat, jotka myöhemmin kehittyvät pieniksi koiksi, jolloin varret jäävät tahmeaksi.

  Whitefly-tautia vastaan ​​kurkkujen ruiskuttaminen huuhteluinfuusiona käytetään kerran kymmenessä päivässä

 4. Kurkuhatna - sen toukat tekevät reikiä sirkkalehden lehtiin, mikä johtaa taimen kellastumiseen ja kuolemaan.

  Voit tuhota kurkkuhomon käsittelemällä Aktaralla 3-4 päivää istutuksen jälkeen.

Hyödyt ja haitat

Cedric-kurkut ovat suhteellisen uusi lajike; vain muutaman vuoden ajan niitä on käytetty varhaiskasvien hankkimiseen yksityisillä maatiloilla ja teollisessa mittakaavassa. Tänä aikana hybridin edut ja haitat on paljastettu.

Cedric-lajikkeen kurkut erotetaan munasarjojen muodostumisen kimppumenetelmällä

Plussat hybridistä:

 • varhainen kypsyminen;
 • korkea ja vakaa saanto;
 • itsepölytys;
 • vastustuskyky infektioille ja hyönteisten tuholaisten hyökkäyksille;
 • hyvä maku;
 • käytön monipuolisuus;
 • uskollisuus äärilämpötiloihin ja riittämätön valaistus;
 • esityksen säilyttäminen varastoinnin ja kuljetuksen aikana.

Cedric-kurkkujen haittoihin kuuluu itse keräämättömien siementen mahdottomuus, koska niillä ei ole lajikeominaisuuksia.

Istutus Cedric Kurkut

Cedric-kurkut voidaan kasvattaa kasvihuoneessa, avoimella kentällä, parvekkeella ja jopa ikkunalaudalla. Sen sietokyky valon puutteelle ja äkillisille lämpötilan muutoksille auttaa kasvattamaan yhtä rikkaita satoja kaikissa olosuhteissa. He käyttävät sekä siemenmenetelmää että taimia.

Kylvö avoimessa maassa

Cedric-hybridi on vastustuskykyinen useimmille sairauksille, mikä helpottaa paljon viljelyä ulkona ja istutusta siemenillä. Valitse paikka, jota aurinko valaisee hyvin ja jossa on löysää, hedelmällistä maaperää.

Tärkeä! Kurkkujen istutuspaikkaa avoimella kentällä muutetaan vuosittain.

Cedric-lajikkeen siemenet eivät tarvitse esikäsittelyä, koska ne ostetaan erikoistuneilta tuottajilta, jotka suorittavat siementen täydellisen käsittelyn. Sivusto kaivetaan lapion bajonetin syvyyteen poistamalla rikkaruohojen juuret. Sahanpuru, turve, kanan ulosteet lisätään maaperään. Muodostuvat harjanteet, joiden leveys on 70 cm ja korkeus 20 cm, ja niiden pinta tasoitetaan. Lämmittämisen jälkeen ilman lämpötilaan +18 ,С ja maaperän lämpötilaan +15 ⁰С, he alkavat kylvää. Harjan keskelle, 3 cm syvälle, tehdään ura, joka irrotetaan kuumalla kaliumpermanganaattiliuoksella. Siemenet levitetään 25 cm: n välein, peitetään maaperällä 3 cm: n kerroksella, päälle asetetaan kaaria ja peitetään agrokuidulla tai kalvolla. Optimaalinen aika Cedric-kurkkujen kylvämiseen keskikaistalle on toukokuun loppu. Ne tulisi säätää alueen ilmasto-olosuhteiden mukaan. Cedric-kurkkujen parhaat edeltäjät ovat perunat, retiisit, paprikat, herneet ja kaali.

Tärkeä! Kalvosuojat on avattava säännöllisesti ilmanvaihtoa varten.

Älä kasvata Cedric-kurkkuja kurpitsan tai porkkanan jälkeen

Taimi menetelmä

Cedric-kurkkujen korjuun nopeuttamiseksi käytetään taimia.Turvilasit, tabletit, kasetit tai muoviastiat otetaan astioiksi. Ne toimivat algoritmin mukaan:

 1. Säiliö on täytetty kostealla maaperän seoksella, joka koostuu hiekasta, humuksesta ja puutarhamaasta suhteessa 1: 2: 2.
 2. Siemenet suljetaan yksi kerrallaan 1,5-2 cm: n syvyyteen.
 3. Peitä lasilla tai kalvolla ylhäältä ja siirrä lämpimään paikkaan (+25 ⁰С).

5-6 päivän kuluttua ensimmäiset versot ilmestyvät. Kontit, joissa on Cedric-kurkkujen taimia, siirretään hyvin valaistuun paikkaan. Ilman lämpötila laskee vähitellen 15-18 ⁰С: seen.

Tärkeä! Valaistuksen puuttuessa taimet valaistaan ​​erityisillä lampuilla, mikä pidentää päivänvaloa useita tunteja.

Cedric-kurkkujen taimet kastellaan puhtaalla, lämpimällä vedellä vähintään kahdesti viikossa

Elinsiirto pysyvään paikkaan suoritetaan, kun kasveille kehittyy neljä todellista lehtiä. Istutettu kasvihuoneeseen kaavion mukaan 20x50 cm, asettamalla 1 m2 vähintään kolme laitosta. Kurkut kastellaan, heijastuvat hieman, luovat tukea pystysuoralle kasvulle.

Cedric-kurkkujen hoitosäännöt

Cedric-kurkkujen menestyksekkään kasvillisuuden ja hedelmien saavuttamiseksi sinun on:

 1. Pidä tasainen lämpötila +20 ⁰С kasvihuoneessa.
 2. Kaada laskeutuneella vedellä.
 3. Löysää säännöllisesti, poistaa rikkaruohot juuresta.
 4. Muodosta ja sitoi holkit ristikkoon oikein.
 5. Lannoitetaan säännöllisesti.

Kurkut Cedric syötetään useita kertoja - ennen kukintaa monimutkaisella mineraalilannoitteella, sen aikana - superfosfaatilla ja urealla, kolme kertaa kaliumsulfaatilla ja Agricolalla hedelmöitysjakson aikana.

Cedric-lajikkeen kasvit on muodostettava asianmukaisesti:

 1. Häikäytä viittä ensimmäistä lehden sivuonteloa.
 2. Poista lapsenlapset päävarresta jättäen munasarjat.
 3. Purista yläosaa saavutettuasi 2-3 metrin korkeuden.

Kellastuneet alemmat lehdet on leikattava ja poistettava säännöllisesti.

Johtopäätös

Kurkku Cedric on nuori, lupaava varhainen lajike, joka ei aiheuta suuria vaikeuksia kasvaa. Kokeneet ja aloittelevat puutarhurit valitsevat sen yhä enemmän, koska vähimmäishoito riittää korkealaatuisten vihannesten saamiseksi lyhyessä ajassa.

Puutarhureiden arvostelut Cedric-kurkkuista

Panina Elena, Smolenskin alue
Cedricin kurkkulajikkeen siemenet osti kaksi vuotta sitten vahingossa ystävän neuvosta. Ensimmäinen yllätys odotti minua, kun kaikki kymmenen pakkauksen siementä osoittautuivat elinkelpoisiksi, antoivat hyviä, vahvoja taimia. Seuraavan kerran lajike iski kuukautta myöhemmin - ensimmäiset vihreät ilmestyivät - pienet, näppärät, rapeat ja epätavallisen maukkaat. Siitä lähtien se on suosikkilajikkeeni.
Smirnov Nikolay, Kirov
Kasvatan Cedric-lajiketta polykarbonaattikasvihuoneessa. Istutan taimet huhtikuun lopussa ja kuukausi myöhemmin valitsen ensimmäiset kurkut. Ne tuottavat hedelmää pitkään. Tarpeeksi talvivalmisteluihin ja tuoreeseen kulutukseen.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen