Kurkut Bingo F1: lajikkeen kuvaus, kuva pensaasta, sato, puutarhureiden arvostelut

Kurkku Bingo F1 on partenokarptityyppinen hybridi varhaisessa vaiheessa. Korkean tuoton lajike tuntuu itsevarmalta kasvihuoneessa, viljely avoimissa sängyissä on mahdollista. Hybridi tunnetaan pienelle puutarhuriyritykselle, mutta korkean saannon ja hyvän maun vuoksi siitä tulee suosittu.

Alkuperätarina

"Partner" -yrityksen kasvattajat hankkivat Bingo F1 -hybridi vuonna 2019. Lajike on osoittautunut hyväksi, soveltuva viljelyyn kasvihuoneilmiössä, ulkona.

Bingokurkkujen kuvaus

Bingon kurkkuvihreillä on tasainen lieriömäinen muoto. Kypsien hedelmien koko on keskimäärin 7-9 cm, paino 75-80 g. Suolakurkkuvaiheessa keskimääräinen paino on 35-40 g.

Hedelmät ovat smaragdinvihreitä. Massa on valkoista, ilman siemenalkioita. Iho on kohtalaisen uurrettu, kevyillä pienillä piikkeillä.

Bingo F1 -hybridi-zelenttien aromiominaisuudet ovat erinomaiset. Massa on mehukas, makea, ei katkeruutta. Jos et satoa pitkään aikaan, kurkut eivät muutu keltaisiksi.

Pitkän matkan kuljetuksen aikana kurkku ei menetä makua ja myyntikelpoisuutta. Oikeissa olosuhteissa vihanneksia varastoidaan pitkään. Lajike sopii säilykkeiden valmistamiseen, peittaukseen, salaatteihin.

Sterilointiprosessin aikana Bingo F1 -lajikkeen vihreät eivät menetä makua, sellussa ei ole aukkoja

Bingokurkkujen ominaisuudet

Bingo-pensaat muodostavat paksun piiskan, jonka korkeus on 2–2,3 m. Suuret tummanvihreät lehdet asetetaan paksulle varrelle. Kukat ovat naispuolisia, kelta-kullanvärisiä. Pölytystä ei vaadita.

Bingon kurkkusaanto

Kurkku Bingo F1 kuuluu partenokarpiseen tyyppiin, sillä on kimppumainen kukinta. Hedelmät sidotaan 4–5 palaan jokaisen lehden kainaloon. Lajike kuuluu varhain kypsyvään. Sadonkorjuu alkaa 42–45 päivänä ensimmäisten versojen ilmestymisestä. Hedelmäkausi kestää 1,5 kuukautta.

Jos korjuu tapahtuu suolakurkkuvaiheessa, 1 m: n etäisyydeltä2 poista 7-8 kg. Kun vihreille annetaan mahdollisuus saavuttaa kurpitsan koko, tuottavuus samalta alueelta saavuttaa 16-18 kg.

Bingo F1 -kurkut korjataan 2-3 päivän välein

Sairauksien ja tuholaisten vastustuskyky

Bingo-kurkku on immuuni useimmille Pumpkin-perheen vihanneksille vaikuttaville sairauksille. Hybridi kestää kurkkumosaiikkia, kladosporioosia, jauhetta. Kasvi voi kärsiä juurimädästä, askokitoosista ja myös kirvatartunnasta.

Juurimätä

Ylimääräinen kosteus johtaa mätänemiseen

Bushin juuristo ohenee, lehdet saavat keltaisen sävyn, pensas lakkaa tuottamasta hedelmää ja kuivuu vähitellen.

Kasvien suojaamiseksi kuolemalta on suositeltavaa noudattaa kasteluohjelmia. Sairasta kasveja ei voida "parantaa", joten istutuksia ei tarvitse kastella joka päivä.

Askokitoosi

Viittaa tartuntatauteihin, voi tartuttaa kurkun sekä kasvihuoneessa että viljeltyinä avoimella kentällä. Siirretty tartunnan saaneeseen luetteloon.Lehtiin ilmestyy harmahtavan sävyn täpliä, jotka kasvavat vähitellen. Taudin edetessä mätänne siirtyy zelentteihin. Kurkut peittyvät haavaumilla, sitten väri muuttuu vihreästä mustaksi. Hedelmät, joihin sairaus vaikuttaa, eivät sovellu ihmisravinnoksi.

Bingo-kurkkujen askokiitin estämiseksi on suositeltavaa suorittaa maaperän desinfiointitoimenpiteet ennen istutusta.

Puutarhatyökaluja käytettäessä se on tarpeen käsitellä. Kasvihuoneen oikea-aikainen tuuletus auttaa estämään tartunnan.

Kirva

Bingo F1 -kurkin tärkein tuholainen on kirva

Tuholaiset imevät mehua lehdistä, pensaat hidastavat niiden kasvua ja lopettavat hedelmien tuottamisen. Hyönteisillä on tartuntatauteja. Viljelyn suojaamiseksi tuholaisilta on suositeltavaa desinfioida maaperä ja kasvihuonetuet keväällä ja syksyllä.

Voit torjua kirvotartuntaa kansanmenetelmillä tai hyönteismyrkkyillä.

Hyödyt ja haitat

Kaikilla kurkkuilla on omat etunsa ja haittansa. Jotkut eivät sovellu suolattamiseen, joten ennen siementen valitsemista istutettavaksi sinun on perehdyttävä kunkin lajikkeen ominaisuuksiin.

Itsepölytyksen avulla voit kasvattaa bingokurkkua kasvihuoneolosuhteissa

Kulttuurin tärkeimmät edut:

  • varhainen kypsyminen;
  • vakaa hedelmä;
  • erinomainen maku;
  • vastustuskyky useille sairauksille;
  • kuljetettavuus;
  • Zelentsovin monipuolisuus;
  • korkea tuottavuus;
  • säilöntäprosessin aikana hedelmien sisällä ei muodostu tyhjiä tiloja.

Bingo F1 -kurkussa ei ollut merkittäviä puutteita, mutta siemeniä ei olisi mahdollista kerätä omin käsin. Siksi siemenet on ostettava joka vuosi. Toinen pieni miinus - pensas on sidottava (vahva tuki tai ristikko) ja muodostettava 1-2 varreksi.

Kasvavat ominaisuudet

Bingokurkua suositellaan viljeltäväksi kasvihuoneessa tavanomaisia ​​maatalouskäytäntöjä noudattaen. Siemenmateriaali ei vaadi kylvöä edeltävää käsittelyä, koska sen ovat testanneet maatalousyrityksen valmistajat.

Hybridin siemenet päällystetään erityisellä yhdisteellä. Se suojaa sairauksilta, stimuloi taimien kasvua. Tämän lajikkeen siemenmateriaalia ei ole suositeltavaa kovettaa, itää tai pukeutua.

Kylvö avoimessa maassa

Kurkun viljelyyn avoimella kentällä on valittava aurinkoinen, hieman varjostettu alue. Maaperän tulee olla hedelmällistä, hieman happamaa tai neutraalia. Korkean sadon saamiseksi maaperän on oltava kevyt, irtonainen ja hyvä vedenläpäisevyys.

Kylvö suoritetaan aikaisintaan sillä hetkellä, kun maaperä lämpenee +15 ° C: n lämpötilaan. Istutusohjelma 50x50 cm tai 2-3 taimia per 1 m2.

Taimien kasvaminen

Kurkun juuristo on erittäin herkkä, siirron siirtäminen on tuskallista. Siksi on parempi kasvattaa Bingo F1 -hybridi taimia varten erillisissä turvekupissa, jotta juuret eivät vahingoitu poiminnan aikana. Säiliöt on täytetty hedelmällisellä maaperällä, maaseoksen lämpötilan ei tulisi olla alle 13–15 ° С.

Siemeniä syvennetään 1,5–2 cm. Istutuksen jälkeen on suositeltavaa peittää lasit muovikelmulla tai lasilla. Huoneen lämpötilan tulisi olla 22–24 ̊С. Ensimmäiset versot ilmestyvät 3-4 päivän kuluttua, minkä jälkeen suoja voidaan poistaa, lämpötila voidaan laskea 18 ° C: seen.

Kurkku taimet tarvitsevat 12 tuntia päivänvaloa. Fytolamput asennetaan taimien päälle. Puutteellisessa valossa versot venyvät, heikkenevät.

Bingokurkun taimet siirretään pysyvään paikkaan 3-4 lehden ilmestymisen jälkeen

Hoitosäännöt

Viljelykasvien hoito supistuu pintakäsittelyn, rikkaruohojen poiston, kastelun, maaperän löysäämisen ajoissa tapahtuvaan käyttöönottoon. Hyvän sadon takuu on ripsien sukkanauha tukeen.

Holkkien muodostuminen

Bingo-lajikkeen hybridi muodostaa kihara versoja. Hoidon helpottamiseksi ne on sidottava trelliseihin. Kun silmukka on tehty 3-4 lehden yli, varsi suuntautuu ylöspäin kiertämällä myötäpäivään.Tuloksena syntyneet lapsenlapset on poistettava, jotta kasvi ei tuhlaa energiaa niiden kasvuun, vaan ohjaa sen munasarjaan ja zelenttien kasvuun. Ensimmäisen sadonkorjuun jälkeen alemmat lehdet on poistettava pensaasta.

Hilling

Jos Bingo F1 -lajikkeen kurkut istutetaan agrokuidulla peitettyyn maaperään, niitä ei tarvitse tunkata. Riittää, että poistetaan säännöllisesti kurkut, jotka on tehty kurkkupensaille.

Jos bingokurkun taimet istutetaan maahan, ne tulisi mäkää. Manipulaatiot suoritetaan kastelun jälkeen. Tätä ei voida tehdä kuivalla maaperällä, koska varren vaurioitumisvaara on suuri. Maaperä kauhataan ylös kohti pensaita, jolloin taimi on 5-7 cm korkea.

Kastelu

Bingo-kurkut kastellaan vähintään kerran viikossa. Kuumalla säällä ja hedelmäkaudella kasteluiden määrää lisätään. On välttämätöntä varmistaa, että vesi ei putoa lehtiin, muuten Bingo-kurkut voivat sairastua. Menettelyä ei ole suositeltavaa suorittaa päivällä, kun suora auringonvalo putoaa pensaille.

Bingo F1 -kurkin kastelu suoritetaan lämpimällä laskeutuneella vedellä

Kastelusta kylmällä vedellä pensaat irtoavat munasarjat.

Pukeutuminen

Kasvihuoneilmiössä viljelty bingohybridi tarvitsee säännöllistä ruokintaa. Ravintolisiä lisätään 1,5–2 viikon välein. Taimien saamiseksi typellä, fosforilla ja kaliumilla käytetään mineraalikompleksilannoitteita.

Johtopäätös

Kurkku Bingo F1 - korkean tuoton vaatimaton ensimmäisen sukupolven hybridi. Zelentsy sietää kuljetusta hyvin, varastoidaan pitkään. Näiden ominaisuuksien ansiosta kesän asukkaat ja maatilat ovat valinneet lajikkeen viljelyyn teollisessa mittakaavassa myyntiin myöhemmin.

Puutarhureiden arvostelut Bingo-kurkkuista

Margarita, 48 vuotias, Ryazanin alue
Kasvatan joka vuosi uusia tuotteita sängyissä suosikkilajikkeiden vieressä. Tänä vuonna kokeilin Bingo F1 -kurkkua. Olin tyytyväinen tulokseen. Hedelmiä alettiin syödä jo 1,5 kuukautta istutuksen jälkeen. Tämän lajikkeen suolakurkut, jotka on korjattu talveksi, syödtiin ensin.
Veniamin, 54 vuotias, Brjanskin alue
Keväällä ostin kaksi pussia Bingo-siemeniä näytteeksi. Kurkkujen itävyysaste on lähes 100%. Pidin siitä, että vaikka vehreys kasvaa, se ei muutu keltaiseksi. Perheeni arvioi makuominaisuudet "erinomaisiksi", katkeruutta ei ole, kynittyjä hedelmiä säilytettiin jääkaapissa jopa kaksi viikkoa.
Tatiana, 49 vuotias, Vladimirin alue
Bingo-kurkku istutettiin ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Mikä miellyttää meitä: ei ollut tarpeen käsitellä mädästä tai tuholaisista. Kurkut maistivat makealta, mehukkaalta, ilman siemeniä. Kuljetus dachasta kaupunkiin siirrettiin erinomaisesti lapsille.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen