Sipulisarjat Golden Semko F1: lajikkeen kuvaus, arvostelut

Sipuli Zolotisty Semko F1 on ensimmäisen sukupolven varhain kypsä, hedelmällinen hybridi, joka kestää epäsuotuisia itävyysolosuhteita. Se kuuluu universaaleihin lajikkeisiin, jotka sopivat tuoreeseen kulutukseen. Lämpökäsittelyn jälkeen se menettää terävyytensä, saa pehmeämmän jälkimaku.

Sipulilajikkeen Golden Semko kuvaus ja ominaisuudet

Venäläiset kasvattajat kasvattivat hybridin hollantilaisen Red Semko -sipulin perusteella. Se kirjattiin Venäjän federaation valtion rekisteriin vuonna 2000. Lajikkeen järjestäjä on Moskovan agrofirm "Semko-Junior".

Sipulisarjat Golden Semko on vakiinnuttanut asemansa monipuolisena, vaatimattomana lajikkeena, jolla on vakaa saanto. Lähes ei kyyneleitä puhdistettaessa. Asiantuntijat arvioivat Zolotisty Semko -sipulin makuominaisuudet erinomaisiksi.

Ulkomuoto

F1-hybridi kasvaa yksittäisinä suurina sipulina muodostamatta pesiä. Semko-lajikkeen hedelmä on tasainen, pyöristetty, pukeutunut kultaiseen kuoreen. Nauris on kaulan ohut. Hedelmän sisäpuoli on valkoinen, mehukas, erityisellä pistävällä maulla.

Golden Semkon sipulissa on muutama asteikko, enimmäkseen 2-3 kerrosta

Kasvin antenniosa on kirkkaanvihreä ontto höyhen. Ne saavuttavat 30-35 cm korkeuden, heikosti terävät. Yhdelle naurisille muodostuu jopa 40 höyhenä.

Kypsymisaika ja tuotto

Sipuli Golden Semko F1 kuuluu varhain kypsyvään tyyppiin. Itämisestä sadonkorjuuseen kuluu enintään 2,5 kuukautta. Yhden polttimon paino on 75-80 g, saanto 1 m2 - 4-5 kg. Kestoaika on 5-7 kuukautta.

Sairauksien ja tuholaisten vastustuskyky

Sipuli Golden Semko F1 on immuuni sipuliperheen sairauksille. Mutta epäsuotuisat sääolosuhteet ja maataloustekniikoiden noudattamatta jättäminen johtavat sienitautien kehittymiseen: tiputtelu, fusarium, erilaiset mädät, jauhehome.

Golden Semko -lajikkeen tuholaisista tripit, toukat ja sipuliperhot ovat vaarallisia

Koostumus ja ominaisuudet

Sipulien hyödyllisiä ominaisuuksia ovat:

 • antibakteerinen vaikutus suoliston mikroflooraan, parantamalla aineenvaihduntaa;
 • kehon rikastaminen vitamiineilla ja mikroelementeillä;
 • kehon suojaavien ominaisuuksien optimointi vähentämällä syöpäkasvainten riskiä;
 • toksiinien poistaminen.

Hybridi Golden Semko sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Kemiallinen koostumus sisältää: mangaani - 11,5%, koboltti - 50%; pii - 16,7%, C-vitamiini - 11,1%.

Sovellus

Sipulia Golden Semko käytetään ruoanlaittoon. Se sisältyy moniin ruokiin. Ne syödään raakana, keitettynä, paistettuna, karamellisoituna. Kultaista Semkoa käytetään liha- ja kalaruokien aromiaineena, kastikkeiden, piirakoiden ja kastikkeiden valmistamiseen.

Kansanlääketieteessä ja kosmetologiassa sipulia käytetään naamioiden valmistamiseen ihon nuorentamiseen ja palauttamiseen, hiusten vahvistamiseen.

Kasvavat alueet

Hybridi Golden Semko F1 on suositeltavaa viljellä vuosittaisena satona. Viljely tapahtuu ulkona. Sekä eteläiset alueet että lauhkeat ilmastot ovat sopivia. Pohjoisilla alueilla hybridiä kasvatetaan kasvihuoneessa. Tällöin lasku olisi täydennettävä.

Hyödyt ja haitat

Ennen kuin valitset lajikkeen istutettavaksi tietylle alueelle, sinun on perehdyttävä sen ominaisuuksiin, etuihin ja mahdollisiin haittoihin. Sipuli Golden Semko F1 on kysytty vihannesten viljelijöiden keskuudessa, koska se on vaatimaton, ei tarvitse erityistä hoitoa.

Vihannes sisältää monia hyödyllisiä kemiallisia alkuaineita, joten sitä käytetään kesäsalaatteihin, paistamiseen ja paistamiseen.

Plussat:

 • sietää helposti lämpötilan vaihtelut;
 • on immuniteetti tuholaisia ​​ja sairauksia vastaan;
 • osoittaa korkeaa tuottavuutta missä tahansa ilmastovyöhykkeessä;
 • vaatimaton hoito;
 • lopputuotteiden säilyvyysaika on 5-7 kuukautta;
 • kaksi istutusmenetelmää - siemenet ja sipulit;
 • hyvä myyntikelpoisuus ja maku.

Haittoja ovat se, että sipuli Golden Semko F1 ei sovellu kasvatettavaksi höyhenillä. Maatalouden ammattilaiset ovat oppineet selviytymään kasvukauden lisääntymisestä pohjoisilla alueilla. Viime vuosina hybridi on viljelty taimet.

Laskeutumispäivät

Semko-sipulisarjat istutetaan aikaisin keväällä tai ennen talvea. Samanaikaisesti maaperän keskilämpötilan ei tulisi olla alle +10 ° С. Jos hybridi istutetaan ennen talvea, alue on peitettävä kompostikerroksella, ja kun ensimmäiset pakkaset tulevat, peitä se havupuiden oksilla. Kevätlämmön saapuessa kuusen oksat poistetaan.

Tärkeä! Golden Semko -sipulien parhaat edeltäjät ovat kaali, tomaatit, perunat, kurkut.

Kuinka istuttaa

F1-hybridin istuttamiseen tarkoitetut sängyt on varustettu hyvin valaistulla alueella. Varjostetuissa kulmissa nauris osoittautuu pieneksi, epämuodostuneeksi, nuolilla. Sipulien maaperän pH-arvon tulisi olla neutraali (voit viljellä hieman emäksistä). Kultainen Semko rakastaa kohtalaista kosteutta.

Kasvaa siemenistä

Hybridin siemenmateriaalin kylvö tapahtuu urissa, joiden syvyys on 2 cm. Rivien välinen etäisyys on 10-15 cm. Siemenmateriaali jaetaan erikseen, vetäytymällä toisistaan ​​1,5-2 cm. Vaaditut koot .

Kun olet asettanut siemenet uriin, ne ripotellaan, muista kastella. Ennen ensimmäisten versojen ilmestymistä on suositeltavaa peittää istutus. Heti kun höyhenet kuoriutuvat kultaisessa Semko-jousessa, katos poistetaan. Odota suotuisissa ilmasto-olosuhteissa ensimmäisiä versoja 10-14 päivässä.

Sipuliviljely Golden Semkon siemenet sopivat eteläisille alueille

Alueilla, joilla on lämmin ilmasto, olosuhteet edistävät sadonkorjuuta yhden kauden aikana.

Istutus sevka

Sevka-sipulia Golden Semko suositellaan upotettavaksi kuparisulfaattiliuokseen tai veteen 20 minuutiksi ennen istutusta

Etsaan istutuksen jälkeen nauris on huuhdeltava ja kuivattava. Märän materiaalin istutuksessa on suuri mätänemisen riski.

Ennen kylvämistä sipulit Golden Semko kalibroidaan jakamalla kolmeen osaan.

Suositeltava riviväli on 20-25 cm, sipulien välinen etäisyys 10 cm, urien syvyys 5 cm. Nauri ripotellaan maalla niin, että pinnan yläpuolelle jää 3-5 mm.

Tärkeä! Kultaisen Semko-lajikkeen siemenen syventämistä maahan ei suositella, hedelmä on luonnoton sylinterimäinen.

Pinnan lähellä sijaitseva sevok saa myös väärän konfiguroinnin. Istutuksen jälkeen sängyt sirotellaan hiekkakerroksella (enintään 5 mm), paikka tasoitetaan.

Hoito-ominaisuudet

Kultaisen Semko-sipulin hoito suoritetaan kahden ensimmäisen kuukauden ajan. Viljelmä tarvitsee kastelua, maaperän löysäämistä ja lisälannoitusta.

Kastelu

Ensimmäiset kahdeksan viikkoa istutuksen jälkeen Semko F1 -hybridi on kasteltava voimakkaasti. Käytä tätä varten lämmintä vettä, mieluiten laskeutunutta. Ilmasto-olosuhteista riippuen kastelun tiheyttä säännellään. Sängyt kastellaan keskimäärin kerran seitsemän päivän välein. Kuivalla säällä kastelujen määrä lisääntyy, sateisella säällä se vähenee. Kostutus lopetetaan kolme viikkoa ennen sadonkorjuuta.

Jos kultaista Semko-sipulia viljellään kasvihuoneessa, kastelu tapahtuu tiputuksella.Liiallinen kosteus johtaa nauris mädäntymiseen.

Kitkeminen, löysääminen

Semko F1 -sipulin aktiivisen kasvun aikana on tarpeen rikkakasveja säännöllisesti kitkeä. Irtonaisella, hyvin ilmastetulla maaperällä sato on useita kertoja suurempi. Manipulaatiot suoritetaan vähintään kerran viikossa, on suositeltavaa tehdä tämä seuraavana päivänä kastelun jälkeen.

Pukeutuminen

Alue, jolla Semkon sipulit on tarkoitus viljellä, on lannoitettava ennen istutusta. Lannoite levitetään ensimmäistä kertaa syksyn valmistelun aikana. Lisäkäsittely tehdään välittömästi ennen kylvöä. Sopii liuos lehmän lannasta tai kanan lannasta, kulutusaste on 3 l / m2.

Hybridin kolmas ruokinta suoritetaan kaksi viikkoa versojen syntymisen jälkeen. Tätä varten liuotetaan 30 g ureaa ämpäriin vettä. Tilavuus on riittävä kastelemaan 2 m²: n tontti.

Sadonkorjuu ja varastointi

Sadonkorjuun aika on varoitettu roikkuvilla höyhenillä, hieman kuivuneella nauriskaulalla. Hybridi korjataan kirkkaalla, kuivalla säällä. Kun sipuli on poistettu maasta, se levitetään katoksen alle. Ennen sipulin asettamista Golden Semkon annetaan kuivua useita viikkoja varastointia varten. Sitten valitaan mädäntyneet ja pilaantuneet yksilöt.

Tautien ja tuholaisten torjunta

Kun ensimmäiset sairauden merkit ilmenevät, on tarpeen hoitaa sängyt fungisidivalmisteilla. Tehokkaimmat ovat Previkur, Maxim, Skor.

Alueen saastumisen välttämiseksi on suositeltavaa lajitella istutusmateriaali. Mätä, epäluotettavat sipulit heitetään pois. Sieni kehittyy aktiivisesti happamassa maaperässä. Siksi maaperä kalkitaan dolomiittijauholla.

Haitallisten hyönteisten esiintymisen estämiseksi sipulipedit tulisi vaihtaa porkkanapenkkeihin.

Tuholaisten tehokkaita korjaustoimenpiteitä ovat: taimien ja siemenmateriaalin käsittely kuparisulfaattiliuoksella (1%), vihreiden ruiskuttaminen saippuavedellä.

Johtopäätös

Sipuli Golden Semko F1 on vaatimaton hoidossa, sopeutuu hyvin kaikkiin ilmastovyöhykkeisiin, sillä on immuniteetti useimmille sairauksille, haitalliset hyönteiset vaikuttavat siihen harvoin. Loisten aiheuttamien sairauksien ja viljelykasvien vahingoittumisen välttämiseksi on välttämätöntä suorittaa ennaltaehkäisevät toimenpiteet ajoissa.

Puutarhureiden arvostelut sipulista Golden Semko

Anastasia, 43 vuotias, Tula
Ilmastomme on kohtalaisen mannermainen, mutta Semko Golden -hybridi (olen kasvanut vain sitä useita vuosia) on aika kypsyä. Ainoa haittapuoli on, että et voi kerätä siemeniä itse, sinun on ostettava ne joka vuosi. Nauris on samankokoinen, makea.
Gennady, 65 vuotias, Krasnodar
Viime vuonna Golden Semko F1: n siemenet ostettiin ensimmäistä kertaa. Ne maksavat hieman enemmän kuin muut sipulilajikkeet, joten otin muutaman pussin testaukseen. Sadonkorjuu tyydytti minua. Hybridi on vaatimaton hoidossa, muodostaa kauniit, tasaiset, kultaiset päät. Maussa ei käytännössä ole katkeruutta.
Natalya Petrovna, 58 vuotias, Volgograd
Olen kasvanut Semko F1: tä viisi vuotta, en ole koskaan jäänyt ilman satoa. Aikaisemmin käytin taimi-menetelmää, mutta viimeiset kaksi vuotta olen juuri kylvänyt siemeniä. Taimet ovat aina ystävällisiä, tuottavuus on erinomainen. Maku on huippuluokkaa. Käytän sitä salaattien valmistamiseen, paistamiseen marinadeissa.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen