Huovutettu kirsikka

Tieteellisen luokituksen mukaan Huovutettu kirsikka (Prunus tomentosa) kuuluu luumu-sukuun, se on kaikkien kirsikoiden, persikoiden ja aprikoosien alalajin edustajien läheinen sukulainen. Tehtaan kotimaa on Kiina, Mongolia, Korea. Etelä-Kirgisiassa on myös villisti kasvava huopakirsikka tai chiya, kuten paikalliset kutsuvat.

Kasvi tuli Venäjän alueelle 1800-luvun lopulla Manchuriasta, juurtui Kaukoitään ja muutti sieltä maan muille kylmille alueille, Eurooppaan, Valko-Venäjälle ja Ukrainaan. Kasvattajista Michurin kiinnitti ensin huomiota kiinalaiseen huopakirsikkaan. Hän kiinnostui hänen ennennäkemättömästä pakkasenkestävyydestään ja hedelmän vakaudestaan. Tämä sai lajin erottumaan muista kirsikoista ja antoi sen viljellä ankarassa ilmastossa.

yleinen kuvaus

Huovutettu kirsikka on pieni puu tai pensas, jossa on useita 150–250 cm korkeita runkoja.Jotkut lajikkeet voivat kasvaa jopa 300 cm korkeassa viljelyviljelyssä.Kasvi on nimensä vuoksi velkaa karvaisista versoista, lehdistä ja usein marjoista. Ulkopuolella huopakirsikka on hyvin erilainen kuin tavallinen. Sen lehdet ovat pieniä, voimakkaasti aallotettuja ja peitetty pehmeällä nukalla, nuoret versot ovat vihertävän ruskeita.

Kukat voivat olla valkoisia tai kaikki vaaleanpunaiset sävyt. Keväällä ne ilmestyvät aikaisemmin tai samanaikaisesti lehtien kanssa ja peittävät pensaan niin runsaasti, että se näyttää valtavalta kimppulta. Huovutetut kirsikkamarjat ovat pieniä, halkaisijaltaan 0,8-1,5 cm, toisinaan 3 cm (hybridi kirsikan kanssa). Ne ovat kiinnittyneet lyhyisiin varsiin ja näyttävät vaaleanpunaisilta, punaisilta, joissakin lajikkeissa melkein mustilta helmiltä.

Marjojen maku on makea, lempeä, ilman mitään katkeruutta tai supistusta. Happamuus voi olla läsnä, usein kevyt, harvemmin voimakas. Pitkänomainen terävä luu ei erotu massasta. Huovutettujen kirsikoiden poiminta on melkein mahdotonta vahingoittamatta mehukkaita marjoja, minkä vuoksi sen kuljetettavuus on heikko. Viime vuosina on luotu lajikkeita, joiden liha on erittäin kimmoisa. Sato vaihtelee suuresti lajikkeesta, sääolosuhteista, hoidosta riippuen ja vaihtelee 3 - 14 kg / pensas.

Huovutetut kirsikat alkavat tuottaa hedelmää aikaisin:

 • kasvanut luusta - 3-4 vuotta;
 • saatu pistokkaista - 2-3 vuotta istutuksen jälkeen;
 • rokotettu - ensi vuonna.

Marjat kypsyvät noin viikkoa aikaisemmin kuin muut lajit - arojen, hiekkaisten, tavallisten.

Kommentti! Lapset rakastavat erityisesti huopakirsikoita.

Kasvavat ominaisuudet

Suurin osa kiinalaisten kirsikkapuiden lajikkeista vaatii ristipölytystä. Siksi sinun on istutettava useita lajikkeita tai sijoitettava luumu tai aprikoosi sen viereen. Huopakirsikoista löytyy myös itsepölytettyjä lajikkeita.

Kasvi kestää jopa 40 asteen pakkasia, mieluummin aurinkoisia paikkoja eikä siedä veden pysähtymistä juurissa. Täydellisen kypsymisen jälkeen marjat pysyvät pensaalla menettämättä houkuttelevuuttaan ja makua hyvin pitkään. Huovutettu kirsikka on vastustuskykyinen muiden lajien vitsaukselle - kokkomykoosille. Se tuottaa hedelmää joka vuosi hyvin, mutta vaatii säännöllistä terveys- ja muotoilukarsintaa.

Lisää vinkkejä tämän sadon viljelyyn antaa videon huopakirssistä:

Tärkeimmät ongelmat

Kiinalaisen kirsikan viljelyyn liittyy vaikeuksia. Viime vuosina hän on kärsinyt suuresti moniliaalipaloista. Tässä tuhoisassa taudissa kukat ja lehdet ensin kuihtuvat, sitten oksat alkavat kuolla. Jos et poista kärsineitä versoja tarttumalla 15-20 cm terveellistä puuta, koko pensas voi kadota.

Jos pakkasella on suuri todennäköisyys palata, tulisi kasvattaa keskisuuria ja myöhäisiä lajikkeita. Kiinalainen nainen alkaa kukkia aikaisin, silmut voivat kärsiä paitsi matalista lämpötiloista, myös siitä, että mehiläisiä tai kimalaisia ​​ei pölyttä kasvia.

Vaikka huopa kirsikka sietää helposti jäätymistä jopa 40 asteeseen, erityisen ankarissa talvissa kambium (osa puun ja kuoren välistä versoa) ja ydin voivat jäätyä vanhoihin oksiin. Ne on leikattava armottomasti sieppaamalla pala terveellistä kudosta.

Seuraava ongelma on juurikaulan kuivuminen, joka tapahtuu maaperän kastumisesta loppukesällä tai syksyllä, kun istutukset tulvivat lumen sulamisen yhteydessä. Kirsikat asetetaan vaivojen välttämiseksi kukkuloille tai muille alueille, joissa lumi ei viipy. Jos tätä ei voida tehdä, istutetaan siemenestä juurtunut tai kasvanut puu, mutta vartetaan varteen kestävälle varrelle.

Suositukset lajikkeiden valinnasta

Kun valitset lajikkeen puutarhaan, ei riitä, että katsot huopakirsikoita ja ostat haluamasi. Kasvi on nimettävä istutettavaksi alueellesi. On myös tarpeen kiinnittää huomiota puutarhureiden arvosteluihin huopakirsikoista yksinomaan alueellisesti. Jos lajike tuntuu hyvältä ja tuottaa hedelmää runsaasti Moskovan alueella, on täysin mahdollista, että sen kasvattaminen Leningradin alueella tuo pettymyksen.

Kiinnitä huomiota kirsikoiden kypsymisen ajoitukseen - vain muutaman pensaan istuttaminen voi pidentää marjojen keräämistä yli kuukaudeksi. Varhaisia ​​lajikkeita ei myöskään pitäisi ostaa sellaisten alueiden asukkailta, joilla toistuvien pakkasien todennäköisyys on suuri.

Myös pensaan tapalla on merkitystä - riippumatta siitä, kuinka lohdutamme itseämme, että tämä kirsikka on pieni, se voi kasvaa jopa 2,5 metriin, ja sinun on istutettava useita pensaita. Lisäksi kasvi on erittäin nirso paikan valinnassa - se hyväksytään melkein kaikkialla, mutta tasangoilla tai paksun lumipeitteen alla se voi kuolla ensimmäisessä sulassa. Pienen alueen alueilla on järkevää istuttaa pensashuopa kirsikka, joka haarautuu suoraan rungon pohjasta.

Kommentti! Kasvi on niin houkutteleva, että sitä käytetään usein koristeellisiin tarkoituksiin.

Huovutetut kirsikkalajikkeet Moskovan alueelle

Vaikeinta on valita parhaat huopakirsikoiden lajikkeet Moskovan alueelle. Lukuisten verkkokauppojen valokuvista tyylikkäät punaiset marjat pensaat katsovat kuluttajaa, ja mainonta väittää, että kasvit juurtuvat hyvin. Kiinalainen kirsikka on tietysti vaatimaton, mutta vain Kaukoidässä.

Moskovan alueella ja muilla Keskikaistan alueilla sellaiset ongelmat kuin toistuvat pakkaset ja kaulan vaimennus odottavat sitä. Kasvi ei pidä happamasta tiheästä maaperästä - sitä on parannettava lisäämällä kalkkia, suuri määrä orgaanista ainetta ja tuhkaa.

Itse asiassa kaikki lajikkeet, jotka ovat sallittuja viljelylle kaikilla alueilla, sopivat Moskovan alueelle, jos valitset korkean istutuspaikan ja viljellään maaperää. Missään tapauksessa on tärkeää ostaa taimia, jotka on tuotu eteläisiltä alueilta, Moldovasta tai Ukrainasta. Ne eivät melkein 100% todennäköisesti selviydy talvesta.

Muiden Moskovan alueella istutettaviksi soveltuvien lajikkeiden joukosta haluaisin korostaa:

 • Alice;
 • Natalie;
 • Satu;
 • Triana;
 • Vuosipäivä;
 • Altan;
 • Damanka;
 • Kauneus;
 • Kesä;
 • Unelma.

Ei ole mitään syytä huolehtia itsehedelmällisistä huopakirsikoista Moskovan alueelle. On vaikea löytää aluetta, jossa ei ole luumuja tai aprikooseja. Ja paikoissa, joissa nämä puut eivät ole 40 metrin säteellä, ei ole huopakirsikoita.

Kommentti! Moskovan alueella kiinalaisesta naisesta ei pitäisi tulla tärkeintä satoa, hän on vain hyvä lisä pöydällesi eikä korvaa tavallisia kirsikoita.

Huovutetut kirsikkalajikkeet Siperian ja Uralin alueille

Ei ole järkevää luetella Uralissa ja Siperiassa kasvavia lajikkeita. Lähes kaikki huovan kirsikkalajikkeet kasvatettiin Kaukoidässä, ylivoimainen enemmistö - N.I. N.I. Vavilov. Ilmasto-olosuhteiden ansiosta kiinalainen nainen voidaan istuttaa paitsi puutarhoihin myös pensasaitana tai rinteiden vahvistamiseksi.

Pohjoisimmilla alueilla, joissa talvella lämpötila laskee alle 40 asteen ja on olemassa kambiumin jäätymisvaara, on suositeltavaa kasvattaa kiinalaisia ​​hiipivinä satoina. Tätä varten pensas istutetaan 45 asteen kulmaan ja peitetään kuusen oksilla talveksi.

Kuinka valita huopakirsikka Leningradin alueelle

Luoteisilmasto on epävakaa. Kevään sulatukset korvataan pakkasilla - tämä on paluu, joka on vaarallinen huopakirsikoille. Kasvit talvehtivat hyvin, mutta juuripanta puhaltaa usein. Mehiläisten ennenaikaisen lähdön vuoksi varhaiset kiinalaiset lajikkeet kukkivat runsaasti, mutta eivät pysty tuottamaan hedelmiä vuosittain. Parempi istuttaa myöhään tai keskikypsään.

Seuraavat lajikkeet ovat osoittaneet itsensä hyvin:

 • Alice;
 • Unelma;
 • Natalie;
 • Tarina;
 • Triana;
 • Altana;
 • Valkoinen;
 • Damanka.

Parhaat huopakirsikoiden lajikkeet

Nyt kiinalaisten valinta tapahtuu aktiivisesti paitsi Kaukoidässä, jossa se on jo kauan korvannut tavallisen kirsikan, myös muilla alueilla. Tämä johtuu osittain kokkomykoosin epidemiasta, joka on tuhonnut suurimman osan hedelmätarhoista, mutta myös lisääntyneellä kiinnostuksella uusiin lajikkeisiin oli merkitystä. Ne eroavat toisistaan ​​kypsymisen lisäksi myös koon, hedelmien värin, maun suhteen. Viime aikoina on luotu lajikkeita, joissa on karkea massa, jolloin marjoja voidaan varastoida enintään 5 päivää.

Varhainen kypsä

Kiinalaiset kirsikat kypsyvät tavallista aiemmin lähes 10 päivällä. Lapset odottavat innokkaasti ensimmäisiä punaisia ​​helmiä - pensaan koon ansiosta he voivat valita hedelmät itse, ja he pitävät tuoreesta makeasta mausta paljon enemmän kuin arojen happamat marjat. Varhaisessa vaiheessa kypsyvät lajikkeet voidaan istuttaa kaikilla alueilla, paitsi niillä, joilla usein esiintyy toistuvia pakkasia.

Ilahduttaa

Kiinalaisen kirsikan Vostorg-lajikkeen loi Kaukoidän koe-asema vuonna 1999. Pensas on juurtunut, suorat paksut versot muodostavat soikean tiheän kruunun, ryppyiset pienet lehdet. Marjat ovat kirkkaanpunaisia, soikeita, keskipaino 3,2 g ja maku 4 pistettä. Variety Delight on itse hedelmällinen, vastustuskykyinen pakkaselle ja sienitauteille, tuottaa vuosittain noin 9 kg hedelmää pensaasta. Tämä kirsikka on hyväksytty viljelyyn kaikilla alueilla, mutta se kehittyy parhaiten Kaukoidässä.

Lapset

Detskaya-lajike kasvatettiin Kaukoidässä, ja valtionrekisteri hyväksyi sen vuonna 1999. Keskikokoinen pensas, jossa karvaiset ruskeanruskeat oksat, ohut leveä-soikea kruunu. Hedelmät alkavat, tulee 4. vuoteen. Marjat ovat kirkkaanpunaisia, pyöreitä, hapanimeläjä, raikkaalla lihalla. Maistelupisteet - 3,8 pistettä, paino - 3,5 g, keskimääräinen saanto - 10 kg. Tämä lajike on itse hedelmällinen, sitä voidaan kasvattaa kaikilla alueilla, mutta se näkyy parhaiten Kaukoidässä.

Haluttu

Zhelannaya-lajikkeella on monivarsiinen pensas, keskitiheys, korkeintaan 2,5 m. Marjat ovat tiheitä, tummanpunaisia, hieman litistettyjä, keskimääräinen paino on 3,4 g. Massan maku on makea ja hapan, saanto on 6,7-12 kg holkin kanssa.

Tuike

Ogonyok on yksi ensimmäisistä Kaukoidän lajikkeista, joka on kasvatettu vuonna 1965. Se kasvaa pienikokoisena, hieman yli 2 m korkeana, 2,8 m leveänä pensasena, jossa on karvaisia ​​lehtiä ja vaaleanpunaisia ​​kukkia. Marjat ovat vaaleanpunaisia, vaaleanpunaisella mehulla, karvaisia, niiden keskimääräinen paino on 2,5 g. Maku on makea, hapan, maku on 4,5 pistettä.

Tervehdys

Salyut-lajike on itsensä hedelmällinen, sen pensas kasvaa jopa 2 m: iin, marjat ovat mehukkaita, hapan hapan, painavat 2-4 g. Kivi on pieni, se ei jää massan taakse.

Aamu

Kirsikka-aamu on itsensä hedelmällinen, kompaktilla kruunulla, kasvaa nopeasti.Marjat ovat pieniä (enintään 3 g), keskipitkän varhaisen kypsymisen, mehukkaita, punaisia, melkein sileän ihon. Aikuisen pensaan tuotto on 9 kg. Variety Morning on vastustuskykyinen sienitauteille.

Gypsy

Varhainen lajike Tsyganka muodostaa keskikokoisen pensaan. Marjat ovat suuria, tummaa kirsikkaa, makeaa, erittäin maukasta, kypsyvät samanaikaisesti. Aikuisen pensaan keskimääräinen saanto on 8-10 kg. Taimet kirsikkamustikasta eivät siedä kastumista. Lajike kestää kuivuutta, toistuvia pakkasia ja sairauksia.

Keski kausi

Suurin osa huopakirsikoista muodostuu kauden puolivälin lajikkeista. He kärsivät vähemmän toistuvista pakkasista kuin varhaiset.

Amurka

Tämä lajike on kaavoitettu PrimNorskin ja Khabarovskin alueilla, kasvatettu DalNIISHissa. Holkit ovat korkeita, harvaan haarautuneita. Versot ovat keskipaksuisia, voimakkaasti karvaisia, vanhat oksat ovat kaarevia. Hedelmät, joiden paino on yleensä 2,7 g, ovat kirkkaanpunaisia, kiiltäviä, hapanimeläjä ja nestemäisiä. Amor oksastetaan villiksi kasvavaan huopakirsikkaan tai Ussuri-luumuun.

Alice

Kaukoidän koeaseman kasvattama lajike Alisa hyväksyttiin valtion rekisterissä vuonna 1997. Pensas, jolla on karvaisia ​​ruskeat versot, muodostaa keskitiheyden kruunun. Tumma-viininpunainen marjat, joissa on mehukas massa, ovat yksiulotteisia, niiden paino on 3,3 g, maistajien arvio on 4,5 pistettä. Alice on itse hedelmällinen ja tautiresistentti lajike.

Okeanskaya Virovskaya

Tämä lajike luotiin Kaukoidässä vuonna 1987, valtion rekisterin hyväksymisvuosi on 1996. Okeanskaya Virovskaya on hyväksytty viljelyyn kaikkialla Venäjällä, mutta tuottaa hedelmää ennen kaikkea kotimaassaan. Omajuurinen pensas, keskikokoinen, kruunu - paniikkimainen. Lajike alkaa tuottaa hedelmää 3. vuonna. Marjat ovat purppuraa, ruston tummanpunainen liha. Maistomerkki - 4 pistettä, hedelmien maku - hapanimelä.

Natalie

Kiinalainen kirsikka Natalie otettiin valtionrekisteriin vuonna 1997, alullepanija on Kaukoidän kokeellinen asema. Lajike on yleinen, kasvatettu kaikilla Venäjän federaation alueilla. Korkea pensas, jonka tiheys on keskimäärin ruskeaa, 3 tai 4 vuoden kuluttua se muuttuu täydelliseksi. Marjat, joissa on puolikuiva erotus, tummanpunainen väri, yksiulotteinen, paino 4 g. Natalie on korkea makuarvosana - 4,5 pistettä, liha on karkea, punainen, makea-hapan.

Pioneer

Pionerka-lajike on yksi ensimmäisistä V.I. Vavilov. Se muodostaa 1,5-2 m korkean pensaan, jossa on joustavat ohuet oksat. Kirkkaat punaiset hedelmät, joiden paino on 2,8 g, ovat litistyneitä, epätasaisia. Pionerka-lajike vaatii pölytystä.

Vaaleanpunainen sato

Kaukoidässä luotu Rozovaya Urozhainaya -lajike on osavaltiossa. Muodostaa keskipitkän, rönsyilevän pensaan, jossa on karvaisia ​​versoja ja lehtiä. Noin 3 g painavat marjat ovat vaaleanpunaisia, pyöristettyjä ja litistettyjä. Massa on miellyttävän makuinen, makea, hapan, maistelupisteet ovat 4 pistettä. Ensimmäiset marjat sipulissa ilmestyvät toisena vuonna. Holkin tuotto on enintään 9 kg. Suositellaan kasvattamiseen Kaukoidässä.

Tummatukkainen itä

Tämä lajike rekisteröitiin valtionrekisterissä vuonna 1999, jonka perusti instituutti. Vavilov, voi kasvaa kaikilla alueilla, mutta se kehittyy parhaiten kotona. Tummanvärinen Vostochnaya on itsensä hedelmällinen, muodostaa pienen pensaan, jolla on tiheä leveä kruunu, voimakkaasti karvaiset versot ja lehdet. Tumman viininpunaiset marjat, leveät soikeat, paino 2,5 g. Makea-hapan massan maku arvioitiin 4. Lajikkeen saanto on 7 kg kasvia kohden.

Tarina

Tämä itseviljelty lajike rekisteröitiin valtionrekisterissä vuonna 1999 ja hyväksyttiin viljelyyn Venäjän federaation kaikkien alueiden alueella. Keskikokoinen itsensä juurtunut pensas, jossa on soikea kruunu, alkaa tuottaa hedelmää neljäntenä vuonna. Marjat ovat kastanjanruskea, soikeita, painavat 3,3 g. Rustoliha on hapanimelä, maistajien arvio - 3,8 pistettä. Enintään 10 kg painavat marjat korjataan pensaasta.

Triana

Triana luotiin Kaukoidässä, rekisteröitiin valtionrekisterissä vuonna 1999 ja hyväksyttiin viljelyyn kaikilla alueilla. Muodostaa keskikokoisen pensaan, jolla on pitkänomainen soikea kruunu. Tummanpunaiset hedelmät, joiden maku on 3,8 pistettä, ovat leveitä soikeita ja painavat 3,7 g.Marjojen maku on makea ja hapan, ja liha kiinteä, kuten makean kirsikan. Lajike on itse hedelmällinen, vastustuskykyinen sienitauteille, tuottaa 10 kg.

Prinsessa

Itsehedelmättömyys Prinsessa yleiskäyttöön, luonut instituutti. Vavilov ja se rekisteröitiin vuonna 1999. Pieni pensas, jolla on leviävä kruunu, voidaan kasvattaa kaikilla alueilla, muodostaa hyvän sadon neljänteen vuoteen mennessä. Marjat, joiden paino on 3,6 g kirkkaan vaaleanpunaista, punaisella tiukka liha. Hedelmien maku on makea ja hapan, jonka maistajat ovat arvioineet 3,8 pisteellä. Keskimääräinen sato pensaalta on 10 kg.

Vuosipäivä

Kaukoidän lajike Yubileinaya, jonka valtionrekisteri hyväksyi vuonna 1999, voi kasvaa kaikilla alueilla. Keskikokoinen, soikea kruunuinen pensas alkaa tuottaa neljäntenä vuonna. Soikeat hedelmät ovat viininpunaisia, painavat noin 3,5 g, makuluokka 4,3 pistettä, makeat ja hapan. Aikuisen pensaan keskimääräinen saanto on 9 kg.

Khabarovsk

Khabarovsk-lajikkeella on lisääntynyt talvikestävyys. Keskikokoinen pensas, jolla on karvaisia ​​versoja ja lehtiä, tuottaa noin 3 g painavia vaaleanpunaisia ​​hedelmiä. Marjojen maku on makea, muoto on hieman litistynyt.

Myöhäinen kypsyminen

Myöhään kypsyviä lajikkeita kasvatetaan rohkeasti millä tahansa alueella - ne kärsivät vähiten kaulan rappeutumisesta ja toistuvista pakkasista. Vaikka marjojen kypsyessä tavalliset ja arojen kirsikat alkavat usein tuottaa hedelmää, huovutetut kirsikat eivät jää valvomatta - lapset rakastavat niitä kovasti.

Altana

Atlantan lajikkeen loi Buryat Research Institute of Agriculture vuonna 2000. Vuonna 2005 valtion rekisteri hyväksyi sen ja hyväksyi viljelyn koko Venäjällä. Altana on tiheällä pyöreällä kruunulla huopakirsikka, joka alkaa tuottaa hedelmää neljäntenä vuonna istutuksen jälkeen. Ohut suorat versot ja lehdet ovat voimakkaasti karvaisia. Yksiulotteiset tummanpunaiset marjat painavat 2 g: ssa. Hedelmät ovat mehukkaita, pehmeitä, hapanmakeisia, niiden maun arvioidaan olevan 5 pistettä. Lajike on luonnehdittu vastustuskykyiseksi sienitauteille.

Valkoinen

Vuonna 2009 rekisteröity Belaya-huovan kirsikkalajike kuuluu Kaukoidän valikoimaan ja sitä suositellaan viljelyyn kaikilla alueilla. Muodostaa puun, jolla on leviävä kruunu, karvaiset versot ja kaarevat ryppyiset lehdet. Leveät, soikeat, 1,6 g painavat hedelmät ovat valkoisia, miellyttäviä maulle. Maistelupisteet ovat 3,6 pistettä. Belaya-lajike vuosilta 2011-2041 on suojattu suojaavalla patentilla.

Damanka

Monet pitävät Damankaa herkullisimpana kiinalaisena. Se luotiin osallistumalla hiekkakirsikoihin; muun muassa se erottuu hedelmien melkein mustasta väristä. Yli 3 g painavat marjat, kiiltävät ja erittäin kauniit. Damanka-lajike erottuu varhaisesta kypsyydestään ja nopeasta kasvustaan, jopa itsejuurikkaat kasvit antavat kunnollisen sadon jo kolmannen vuoden aikana. Tämä kirsikka on itse hedelmällinen, saanto 8 kg / pensas.

Ihmeellistä

Divnaya-lajike kasvaa noin 2 m korkeassa pensaassa, kruunu on tiheä, versot ja lehdet ovat runsaasti harjakset peitettyjä. Pyöreät marjat, joilla on ohut kuori ja makea-hapan liha, ovat punertavia. Hedelmällinen runsas 3-4-vuotiaana.

Kauneus

Instituutti kasvatti Krasavitsa-lajikkeen. Vavilov, vuosi kuljettaa valtion rekisterissä - 1999. Laaja kruunuinen pensas kasvaa keskikokoiseksi ja alkaa tuottaa hedelmää 3-4 vuotta puutarhaan asettamisen jälkeen. Laaja pyöreät marjat, tummanpunaiset, punaisella lihalla, erotetaan massasta 3 g. Makean ja hapan maun arvioidaan olevan 4 pistettä. Kauneus on itsehedelmällinen lajike, joka on vastustuskykyinen sairauksille ja jonka saanto on enintään 10 kg / pensas.

Kesä

Taimet Huopa kirsikkakesä kasvatti Kaukoidän maatalouden tutkimuslaitos vuonna 1957. Vuonna 1965 lajike rekisteröitiin ja hyväksyttiin käytettäväksi koko Venäjän federaatiossa. Kesä on universaali kirsikka, jossa on vaaleanpunaisia ​​marjoja, joiden paino on 3,3 g, ja iso siemen. Maku on lempeä, makea ja hapan. Mikä parasta, Leto-lajike kasvaa Khabarovskin alueella.

Unelma

Unelma kuuluu lupaaviin lajikkeisiin, jotka kasvavat hyvin kaikilla alueilla. Sen loi V.I. Vavilov vuonna 1986Unelma muodostaa pensaan, jolla on tiheä pyöreä kruunu, kastanjanmarjat, joiden paino on 3-3,3 g m, ja ohut kuori.

Kommentti! Marjojen erottaminen lajikkeesta on puolikuiva.

Itsehedelmällinen

Lähes kaikki huovan kirsikkalajikkeet ovat itse hedelmällisiä. Tämä tarkoittaa, että ilman pölyttäjiä he tuottavat niukan sadon. Monet istuttavat kiinalaisen pensaan, rotkovat marjoja ja pitävät lajiketta itsensä hedelmällisenä. Katsotaanpa vähän tätä kysymystä. 1,5 metrin pituisen pensaan tulisi tuottaa keskimäärin 7 kg. Tämä tarkoittaa, että se on yksinkertaisesti peitetty marjoilla täydellisen kypsymisen aikana.

Onko tämä sinun satosi, vai antoiko kiinalainen nainen vain määrätyt 4% mahdollisista? Jotta marjat riittäisivät, sinun on istutettava 2-3 lajiketta tai luumu tai aprikoosi tulisi kasvaa enintään 40 metrin etäisyydeltä. Joten huovutettujen kirsikkalajikkeiden ilmoitettu itsensä hedelmällisyys on edelleen iso kysymys. Tällaisia ​​lajikkeita ei pidetä pölytystä tarvitsevina muita useammin:

 • Itäinen;
 • Lasten;
 • Kesä;
 • Unelma;
 • Valo;
 • Tervehdys;
 • Aamu.

Pohjoisilla alueilla, etenkin Kaukoidässä, huopakirsikat voivat olla erinomainen vaihtoehto tavallisille. Eteläisillä alueilla se monipuolistaa ruokavaliota ja antaa lapsille mahdollisuuden ruokkia vitamiineja ilman pakkoa.

Suositukset

Angelina Sergeevna Loskutova, 41 vuotias, Jekaterinburg
Kun toimme kiinalaisia ​​kirsikoita, naapurimme tulivat luoksemme kuin retkellä - he maistivat ensimmäisiä marjoja, ihaillut. Nyt se on jokaisella pihalla. Siemenet itävät siellä, missä ne putosivat, emme enää siirrä taimia huolellisesti kädestä käteen, mutta taistelemme tarpeettomia versoja vastaan. Lupaan joka syksy tuhota kaikki pensaat, mutta kevät tulee, kirsikat kukkivat - kauneus on sellainen, että käsi ei nouse. Sitten marjat kypsyvät. Lapset ovat jo kasvaneet, mutta silti he vain rakastavat juhlia punaisilla makeilla hedelmillä, ja minä ja mieheni emme ole kaukana. Herkullinen. Joten tuntemattoman lajikkeen kiinalaiset kirsikat kasvavat, keväällä ne ovat miellyttäviä silmälle, kesällä - vatsa.
Victor Andreevich Serpukhov, 63 vuotias, Mytishchi
Olen tuntenut kirsikat Natalie ja Alice. Olen erittäin tyytyväinen lajikkeisiin, en ymmärrä miksi kiinalaista naista pidetään vaikea kasvattaa Moskovan alueella. Totta, istutin sen alun perin suositusten mukaisesti: valitsin kukkulan, täytin istutuskuopat humuksella ja tuhkalla. Ensimmäisenä vuonna taimet juurtuneet, toisena ne kukkivat ja antoivat niin paljon marjoja, että koko perhe söi tarpeeksi. Kolmantena päivänä he kohtelivat naapureita ja ystäviä.
Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen