Kirsikat ja kirsikat: erot, mikä on parempi istuttaa, valokuva

Kirsikka eroaa makealta kirsikalta ulkonäön, maun, alkuperän ja hedelmien kypsymisajan suhteen, vaikka niillä on ilmeisiä yhtäläisyyksiä. Marjat sekoittuvat usein, ja monet kokemattomat puutarhurit eivät usein ymmärrä, mitä eroja on kahden samanlaisen viljelyn välillä.

Mikä on ero kirsikoiden ja kirsikoiden välillä

Joitakin eroja osoittavat niiden kasvitieteelliset ominaisuudet. Molemmat lajit kuuluvat Plum-sukuun, ja latinaksi heillä on yksi nimi - Cerasus, mikä osoittaa niiden yhteisen alkuperän. Kirssien ja kirsikoiden erot näkyvät kuvassa.

Hedelmät eroavat toisistaan ​​koon ja maun mukaan.

Ilmeiset erot ovat seuraavat:

 • korkeus;
 • kruunun muoto ja vihreä massa;
 • hedelmien ominaisuudet;
 • hedelmäkuukausi;
 • sään- ja ilmasto-olosuhteiden kestävyys;
 • kasvualue;
 • makuominaisuudet;
 • taipumus useisiin sairauksiin, tuholaisiin.

Puiden väliset erot ovat kasvualueilla. Kirsikka on yleinen kaikkialla Venäjällä, ja se tunnetaan hyvin vastustuksestaan ​​kylmälle säälle. Kasvia on viljelty pitkään. Mainittu joissakin kirjoituksissa vuodelta 1657. Uskotaan, että perinteiset lajikkeet kasvatettiin Vladimirin alueella.

Huomio! Kirsikat ovat hyvin pakkasenkestäviä, kun taas kirsikat ovat hyvin termofiilisiä, ja niitä kasvatetaan useimmiten Venäjän eteläisillä alueilla.

Mikä on parempi - kirsikka tai kirsikka

Aikaisemmin kahta viljelyä pidettiin yhtenä kasvina, mutta 1800-luvulla niitä alettiin erottaa joistakin ominaisuuksista. Koostumuksen suhteen hedelmät ovat melkein identtisiä. Molempien edut ovat ilmeisiä, koska ne sisältävät valtavan määrän vitamiineja ja kivennäisaineita. Erityisesti niissä on paljon askorbiini- ja nikotiinihappoa. Ihmiskehon tärkeimmistä hyödyllisistä ominaisuuksista erotetaan seuraavat:

 • immuunijärjestelmän vahvistaminen;
 • veren kolesterolin alentaminen;
 • verenpaineen vakauttaminen;
 • kohonnut hemoglobiini;
 • verisuonten ja sydämen seinämien vahvistaminen;
 • positiivinen vaikutus urogenitaalisiin elimiin;
 • aineenvaihduntaprosessien perustaminen kehoon;
 • suotuisa vaikutus hermostoon.

Siksi massaa ja hedelmämehua suositellaan anemiaan, virtsatulehdukseen, kihtiin, vilustumiin, verenpainetautiin, liikalihavuuteen, ihosairauksiin, haimatulehdukseen ja eturauhastulehdukseen. On mahdotonta vastata kysymykseen, mikä on parempi ja hyödyllisempi. Kaikki riippuu henkilön mieltymyksistä. Kirsikalla on hieman hapan maku, kun taas kirsikalla on makea marja. Kirsikat säilytetään mieluiten talvella, koska niiden sokeripitoisuus on alhaisempi, eivätkä ne ole niin houkuttelevia säilyvyydessä.

Tärkeä! Niiden, jotka välittävät hampaidensa emalista, tulisi olla varovaisia ​​marjojen suhteen, koska ne sisältävät happoa, joka voi tuhota sen.

Kuinka erottaa kirsikka kirsikasta

Kirsikalla on eri väri marjoja - keltaisesta viininpunainen

Kahden kulttuurin välisestä yhtäläisyydestä huolimatta kokeneet puutarhurit tunnistavat erot heti monin tavoin.

Kuinka kertoa kirsikan taimi makealta kirsikalta

Kirsikan ja kirsikan istutusmateriaalia on vaikea erottaa, mutta mahdollista. Sinun on tarkasteltava tapauksia tarkemmin ja kiinnitettävä huomiota seuraaviin:

 • kirsikoissa kruunu on pyöristetty, ja kirsikoissa se on kartion muotoinen;
 • kirsikan taimen tulisi olla kirsikkaa suurempi;
 • kirsikan lehdet pistokkaissa ovat suunnattu alaspäin, kirsikka - suorat;
 • kirsikoiden kukinnot ovat tyydyttyneempiä.

Erot voidaan määrittää tarkemmin vasta maistelemalla ensimmäiset kypsät hedelmät.

Kuinka erottaa kirsikat kirsikoista

Marjojen erot ovat ilmeisiä. Jopa kokematon puutarhuri voi kertoa eron. Kirsikkapuun hedelmät:

 • pyöreä, joskus sydämen muotoinen;
 • väri voi olla erilainen - vaaleankeltaisesta syvään viininpunainen;
 • yhden marjan paino voi olla enintään 20 g;
 • koko halkaisijaltaan 2,5 cm;
 • hedelmän maku on erittäin makea.

Kirsikkapuun hedelmien koko on paljon pienempi - halkaisijaltaan enintään 1 cm ja paino enintään 10 g. Muoto on pyöreä, maku on makea ja hapan, se riippuu usein lajikkeesta . Väri vaaleanpunaisesta viininpunainen.

Kirsikanlehtien ja kirsikoiden välinen ero

Kirsikan lehdet vaaleasta tummaan vihreään, pitkänomaiset, pienillä leikkauksilla reunoja pitkin. Lehtilevyllä on voimakkaat laskimot. Kukat alkavat kukkia paljon aikaisemmin kuin lehdet.

Kirsikkalehtilevy on pienempi, mutta tiheämpi kuin makean kirsikan. Kahden kulttuurin kukat ovat ulkoisesti samanlaisia, niillä on sama määrä terälehtiä, useammin valkoisia, mutta kirsikalla ne ovat hieman suurempia.

Mikä on ero kirsikkapuun ja kirsikan välillä

Kirsikka voi kasvaa jopa 10 metrin pituiseksi, runko on tasainen, suora, haarojen järjestely on porrastettu. Ensimmäisinä vuosina rungon kuori on punaruskea, sitten se saa hopeisen sävyn, jossa on monia poikittaisia ​​raitoja. Kruunu on soikea, ja iän myötä se on kartiomainen.

Kirsikkapuu korkeintaan 3-4 m korkea

Kirsikka kasvaa usein rungon muodossa, joskus se muistuttaa leviävää puuta, enemmän kuin pensas. Suurin osa lajikkeista saavuttaa 3-4 metriä korkean, ja vain harvat lajit kasvavat pitemmiksi. Puun runko erottuu tiheästä ruskeasta kuoresta, johon joskus erottuu meripihkan hartsi.

Mikä on parempi istuttaa - kirsikka tai makea kirsikka

Molemmilla lajikkeilla on monia lajikkeita, joilla on merkittäviä eroja. Ennen laskeutumista sinun tulisi ymmärtää niiden ominaisuudet.

Ennen istutusta sinun tulee noudattaa asiantuntijoiden neuvoja. On tärkeää ymmärtää kunkin kulttuurin edut ja haitat, ymmärtää erot. On muistettava, että kirsikoille on ominaista pieni pakkasenkestävyys. Lisäksi pohjoisilla alueilla sinun on istutettava kasvi keväällä, kunnes silmut alkavat kukkia. Eteläisillä alueilla istutusmateriaali istutetaan syksyllä. Taimet on valittava huolellisesti. Kasvi valitaan enintään vuodeksi, korkeintaan 1 m. Juuriston on oltava hyvin muodostunut ja silmujen oltava ehjät. Molemmat lajikkeet sietävät ruokintaa hyvin, joten maaperään ja lannoitteisiin tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Ruokinnassa on parempi käyttää lannoitteita fosfaateilla ja kaliumilla sekä lannalla. Ota kastelun yhteydessä huomioon sääolosuhteet. Marjojen kypsymisen aikana on tarpeen vähentää kastelua, muuten se aiheuttaa viljelyä.

Kirsikkapuun ominaisuus on suora, tasainen runko

On mahdotonta vastata yksiselitteisesti kysymykseen siitä, mitä on parempi istuttaa sivustolle - se riippuu jokaisen ihmisen makutavoitteista, ilmastollisesta alueesta. Jos mahdollista, on parempi istuttaa molemmat. Joten voit nauttia kirsikoista pitkään ja sitten kirsikoista. Lisäksi kirsikat ovat täydellisiä säilytykseen.

Toinen tapa on makea kirsikka tai herttua. Se on erittäin suosittu hybridi, koska sillä on useita etuja:

 • vastustaa hedelmien mätää;
 • keskimääräinen pakkasenkestävyys;
 • hedelmä maistuu kuin kirsikan ja kirsikan risteytys.

Duke kasvaa hyvin Mustan maan alueella, Volgan alueella ja Kaukasuksella. Suosituimmat hybridit ovat spartalainen, kaunis Venyaminova, pohjoisen kauneus, yö.

Johtopäätös

Kirsikka eroaa makealta kirsikalta monissa tekijöissä, jotka ovat kokeneiden puutarhureiden ymmärrettävissä. Aloittelijoiden on tarkasteltava tarkemmin runkoa, lehtiä, marjojen ulkonäköä. Lisäksi viljelykasvien hedelmät eroavat toisistaan ​​makuunsa ja kukinta-aikaansa. Monille omistajille on myös tärkeää, että kirsikat voidaan säilyttää talvella.Viljelmien samankaltaisuus on, että niiden kemiallinen koostumus on melkein identtinen. Ne sisältävät paljon vitamiineja, mineraaleja ja muita tärkeitä ja hyödyllisiä aineita.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen