Kirsikoiden siirtäminen uuteen paikkaan keväällä, kesällä: ehdot ja säännöt

Voit siirtää kirsikat uuteen paikkaan kaikkina vuodenaikoina paitsi talvella. Jokaisella ajanjaksolla on omat etunsa. Kasvin siirtämisellä on erilaiset tavoitteet. Se on suoritettava oikein. On välttämätöntä ottaa huomioon puun ikä, järjestää puun asianmukainen hoito uudessa paikassa.

Kirsikoiden siirtämisen tavoitteet uuteen paikkaan

Ne muuttavat puun kasvupaikkaa useista syistä:

 • sivuston uudistaminen;
 • alun perin väärin valittu paikka - alanko, liian lähellä muita kasveja tai rakennuksia, ei-toivottu naapurusto muiden istutusten kanssa;
 • emopuun terveyden ylläpitäminen;
 • köyhdytetty maaperä.

Milloin voit siirtää kirsikat toiseen paikkaan

Kasvia on mahdotonta siirtää toiseen paikkaan vain talvella. Siirtämistä varten on parempi valita kevät tai syksy. Kirsikat eivät sopeudu hyvin kesällä.

Puun siirtämisellä keväällä on useita etuja:

 • enemmän aikaa sopeutumiseen ennen talvea, johon sinun täytyy saada voimaa;
 • nopea juurijärjestelmän palautus oikealla ajoituksella.
Huomio! Alueilla, joilla on ankara ilmasto, on suositeltavaa istuttaa kirsikat uudelleen keväällä, jotta niillä olisi aikaa juurtua ennen kylmää säätä.

Milloin voit siirtää kirsikoita keväällä

Kasvien jousiliikenne on suoritettava, kunnes mehun virtaus on alkanut. On välttämätöntä keskittyä alueen ilmasto-oloihin. Voit siirtää istutuksia maaliskuun lopusta koko huhtikuun ajan. Työn suunnittelu on sallittu toukokuussa, jos munuaiset eivät ole vielä turvoksissa.

Kirsikoiden siirto keväällä tulisi suorittaa aurinkoisella ja rauhallisella säällä.

Optimaalinen ilman lämpötila on 10 ° C, ei pitäisi olla yön pakkasia.

Onko kirsikan kukkia mahdollista siirtää uudelleen keväällä

Kasvia ei pidä koskettaa kukinnan aikana. Tätä sääntöä sovelletaan paitsi keväällä myös muina vuodenaikoina. Kukkiva kirsikka imee aktiivisesti kosteutta ja ravinteita maaperästä, ja liikkuminen tänä aikana johtaa vain kuivumiseen.

Onko kirsikoita mahdollista siirtää kesällä

Kesän uudelleenistutus on sallittua, mutta ei suositeltavaa. Tämä voidaan tehdä ennen kukintaa tai elokuussa, kun hedelmä on päättynyt. Loput ajasta et voi koskettaa kasvia, koska melkein kaikki sen voimat kohdistuvat hedelmien muodostumiseen, niiden kypsymiseen.

Valmistautuminen kirsikoiden siirtoon keväällä

Jotta kasvi juurtuisi uudessa paikassa, on tärkeää valmistaa kaikki oikein. On otettava huomioon useita näkökohtia.

Oikea paikka

Lajikkeesta riippumatta kirsikkapuut tarvitsevat maaperän neutraalin happamuuden. Jos maaperä on hapan, niin sammutettu kalkki, dolomiittijauho tai jauhettu liitu auttaa. Valitun tuotteen on oltava tasaisesti levinnyt alueelle ja upotettava sitten matalasti maahan. Tällainen työ tehdään parhaiten syksyllä, kun maa on jo kaivettu.

Lasku kuoppa

Tämä valmisteluvaihe tulisi suunnitella syksyllä.Jos kirsikka siirretään maaperän kanssa, istutusreiän tulisi olla sen kokoa suurempi keskimäärin 35 cm.

Komposti on lisättävä pohjaan lisäämällä fosfori-kaliumlannoitteita ja tuhkaa. Lisäaineiden lukumäärä tulisi säätää kasvin iän, edellisen ruokinnan mukaan. Hedelmällisen maaperän tulisi olla ravinteiden päällä. Välikerroksen optimaalinen paksuus on 5 cm.

Istutusreikä valmistellaan vähintään muutama kuukausi etukäteen, jotta maalla on aikaa asettua.

Puun valmistelu

Kirsikoita voi siirtää keväällä paljastaen juuret tai savipalalla. Toinen vaihtoehto on parempi, koska kasvi sopeutuu nopeammin, alkaa tuottaa hedelmää aikaisemmin.

On tärkeää kaivaa kirsikka kunnolla siirretty keväällä:

 1. Kostuta maaperä kasvin ympärillä. Yksi pensas tarvitsee 40-50 litraa vettä. Kastelu estää maaperän irtoamisen juurista.
 2. Aloita kaivaminen kruunun kehän ympäri. Juurien kasvu vastaa oksien pituutta. Kaivanto voidaan tehdä pyöreäksi tai neliöksi, mutta tiukasti pystysuorilla seinillä. Voit syventää 30-60 cm. Yhden seinän saa tehdä kaltevaksi, jotta puu voidaan poistaa helpommin.
 3. Kaivaa kirsikat niin, että maanläheinen hyytymä säilyy. Sen nuoren kasvin halkaisijan yläosan tulisi olla 0,5-0,7 m, yli 5 vuoden ikäiselle puulle 1,5 m ja korkeudelle 0,6-0,7 m.
 4. Kaivanto on syvennettävä vähitellen. Jos on liian pitkiä juuria, jotka häiritsevät maanläheisen kooman kaivaamista, voit pilkkoa ne lapion terävällä reunalla. Lohkot on käsiteltävä puutarhalakalla.
 5. Laita kaivetut kirsikat kalvolle tai kostealle liinalle. Kääri maaperä materiaalilla ja kiinnitä juurikaulan päälle.
Neuvoja! Suurempia kasveja on helpompi noutaa vivulla, kuten romuraudalla tai piikillä. Esineen on oltava riittävän pitkä ja riittävän vahva, jotta se voidaan sijoittaa kooman pohjan alle.

Kuinka kirsikat siirretään uuteen paikkaan keväällä

Kasvin liikkeen piirteet riippuvat sen iästä. On joitain yleisiä sääntöjä:

 1. Puu on kuljetettava varoen. Jos se on suuri, kärryä on kätevä käyttää kaatamalla siihen sahanpurua. Toinen vaihtoehto on rautalevy tai paksu kangas. Kuljetuksen aikana on tärkeää, ettei kirsikoita vahingoiteta, savi pysyy kiinteänä.
 2. Kalvo (kangas) tulee poistaa välittömästi ennen kasvin asettamista istutuskuoppaan. Juuret on kasteltava välittömästi, jotta maanläheinen hyytymä säilyy.
 3. Aseta puu varovasti istutusreikään. Oksat tulee suunnata samaan suuntaan kuin edellisessä paikassa.
 4. Kun kirsikka on asennettu istutusreikään, savikerroksen tulisi ulottua 5-10 cm pinnan yläpuolelle ja juurikaulan 3 cm: iin. On suositeltavaa syventää kasvia identtisesti edellisen istutuspaikan kanssa.
 5. Savimassan ja kuopan seinien välinen rako on peitettävä hedelmällisen maaperän ja humuksen seoksella.

Siirtämisen jälkeen on tarpeen muodostaa kastelupyörä, optimaalinen korkeus on 5-10 cm

Kunnes kirsikka on vahvistunut, kannattaa järjestää tuki. Aja se sisään huolellisesti vahingoittamatta juuria. Kallista panosta tuulen suuntaan, sido tavaratila siihen.

Kasteluympyrän muodostumisen jälkeen maaperä on kostutettava runsaasti - 2-3 ämpäriä per holkki. Multaa tavaratilan ympyrä, jotta maa ei kuivu ja halkeile. Parempi käyttää sahanpurua ja lehtineen.

Kun olet istuttanut keväällä, sinun on leikattava kruunu. Voit tehdä tämän myös ennen kirsikan siirtämistä. Kruunun tilavuuden tulisi olla sama kuin juurijärjestelmän koko, hän saa pääosan ravintoaineista käsittelyn jälkeen.

Luuston oksat tulisi lyhentää kolmanneksella. Sen sijaan voit ohentaa kruunua lyömällä 2-3 isoa oksaa. Joka tapauksessa leikkeet on käsiteltävä puutarhalakalla.

Kuinka siirtää kirsikka taimi

On suositeltavaa siirtää enintään 2-vuotiaita yksilöitä, tässä iässä sopeutuminen on helpompaa ja nopeampaa. Juurijärjestelmän on oltava hyvin kehittynyt. On välttämätöntä, että sivuilla on useita 20-25 cm pitkiä juuria.

Jos puuta ei siirretä välittömästi keväällä, on parempi poistaa vanha maaperä. Tätä varten juuret on pestävä huolellisesti.Käsittele ne sitten savimassalla ja leikkaa ne hieman. Tämä menettely on pakollinen vaurioituneiden tai sairaiden juurien läsnä ollessa - karsinta tehdään terveelliseen paikkaan.

Neuvoja! Biologisten prosessien palauttamiseksi voit laittaa taimen Kornevinin liuokseen vähintään tunniksi (enintään päiväksi).

Taimi on sidottu tukeen pehmeällä materiaalilla, se on ehdottomasti kiinnitettävä oikeaan asentoon

Kuinka siirtää nuoret kirsikat

Nuorten kantojen siirtämistä äitipuusta suositellaan, kun ne kasvavat liian lähelle. Samaan aikaan aikuinen kasvi ei saa tarvittavaa määrää ravinteita ja tuottaa hedelmää huonommin.

Siirrä nuoret kirsikat keväällä uuteen paikkaan yleisten sääntöjen mukaisesti. Sinun on ensin tarkastettava se ja suoritettava tarvittavat käsittelyt:

 1. Leikkaa vaurioituneet ja kuivat oksat.
 2. Tallenna kaivaaessasi maapähkinä.
 3. Jos juuristo paljastuu, upota se savimassaan.
 4. Jos juuret ovat kuivia, upota ne veteen useita tunteja.

Kuinka siirtää aikuisen kirsikka

Yli 10-vuotiaita kirsikkaistutuksia ei ole suositeltavaa siirtää, mutta joskus tämä on välttämätön toimenpide. Työskennellessäsi sinun on noudatettava yleistä algoritmia, mutta ottaen huomioon jotkut ominaisuudet:

 • vanhojen puiden juuria ei voida paljastaa, ne on peitettävä savipalalla;
 • kirsikat on kaivettava varovasti, jotta juuristo vahingoittuu mahdollisimman vähän;
 • karsimiseen on kiinnitettävä enemmän huomiota kruunun ja juurijärjestelmän tilavuuden tasapainottamiseksi, käsittely on tehtävä ennen kaivamista.

Kirsikan kukkien istuttaminen

Keväällä umpeen kasvanut istutus on loistava vaihtoehto kirsikoille. Kasvi sopeutuu paremmin uuteen paikkaan, ja äiti puu saa enemmän ravintoa, vahvistaa ja tuottaa hedelmää paremmin.

On parempi jakaa versojen liike kahteen vaiheeseen:

 1. Poista ensimmäisellä keväällä maaperän yläosa liitosjuuren yläpuolelta. Vetäydy versosta 25-30 cm: lla. Jaa juurakko terävällä veitsellä, puhdista osat ja käsittele ne puutarhapöydällä. Palauta poistettu maaperä paikalleen. Tämä toimenpide tulisi suorittaa heti lumen sulamisen jälkeen.
 2. Siirrä kerrokset seuraavaan kevääseen, jotta vuodessa muodostuu ja kehittyy oma juuristo.

Kaikki työt voidaan tehdä yhdessä vuodessa. On toimittava aikaisin keväällä. On välttämätöntä leikata pääjuuri, käsitellä tätä paikkaa puutarhakentällä, siirtää kasvi savipellillä. Et voi paljastaa juuria, ne ovat pieniä, joten ne kuivuvat välittömästi.

Kevään umpeenkasvun erottamisen jälkeen sitä on syötettävä säännöllisesti orgaanisella aineella (humus, kananjätteet) ja kasteltava

Neuvoja! On parempi siirtää versoja aikana, jolloin se kasvaa 2-3 m päässä rungosta.

Bushin kirsikansiirto

Pensaskirsikoita ei ole suositeltavaa koskettaa, joten istutuspaikan valintaan on ensin kiinnitettävä erityistä huomiota. Kasvin sallitaan siirtää tarvittaessa, jos se on alle 4-5 vuotta vanha. Tässä tapauksessa useiden ehtojen on täytyttävä:

 • pensaan lepotila, lehtien puuttuminen siitä;
 • siirrä vain savipalalla;
 • suurin tarkkuus työskenneltäessä.
Huomio! Vaikka laitosta siirrettäisiin onnistuneesti keväällä, satoa ei tule 1-2 vuotta. Pensaskirsikka sopeutuu kauan.

Kuinka villi kirsikka voidaan siirtää

Villi kasvi on istutettava uudelleen käyttäen standardialgoritmia. Tällaisen kirsikan etuna on, että se kokee paremmin muutoksia, sopeutuu nopeasti uusiin olosuhteisiin.

Kuinka siirtää kirsikat muualle keväällä

Huovan kirsikan ominaisuus on alikehittynyt juuristo, joten se ei siedä liikettä hyvin. Poikkeustapauksissa tämä tehdään edelleen ja aina keväällä lumen sulamisen jälkeen. Kasvin on oltava nuori.

Huovutetut kirsikat tuottavat yleensä hedelmää 10 vuoden ajan, siirron jälkeen ne eivät välttämättä tuota marjoja tai eivät juurtua ollenkaan

Kirsikanhoito elinsiirron jälkeen

Siirretyn kasvin hoidon pääsääntö on riittävä kastelu. Vedä puuta 3 päivän välein 1-1,5 kuukauden ajan. Vettä ämpäri riittää kerralla.Sadekauden aikana lisäkosteutta ei tarvita.

On tärkeää huolehtia suojasta tuholaisia ​​ja sairauksia vastaan. Keväällä monet hyönteiset aktivoituvat, joten loukkaantumisriski on suuri. Sinun on huolehdittava ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä syksyllä - kaivaa alue, polttaa kasvijäämät.

Levitä lannoitteita tietylle lajikkeelle annettujen suositusten mukaisesti. Liiallinen ravitsemus on vasta-aiheista; tämä vain lisää istutettua kirsikkaa.

Muutama vinkki kirsikoiden siirtämiseen oikein, jotta ne juurtuvat

Keväällä tai muina vuodenaikoina on tärkeää siirtää kirsikkaa niin, että se juurtuu, muuten kaikki työ muuttuu hyödyttömäksi. Seuraavat vinkit auttavat:

 • on suositeltavaa valita paikka, jossa on suotuisia naapureita, ei ole suositeltavaa, että yökerhot, tyrni, mustaherukka, vadelma, karviainen, omenapuu ovat lähellä;
 • on tärkeää siirtää kasvi nopeasti, estää juuret kuivumasta;
 • mitä pienempi puu, sitä paremmin se selviää muutoksesta;
 • keväällä istuttaminen on suotuisampaa myöhään kypsyville lajikkeille;
 • kasveja siirrettäessä ne ohjaavat suosituksia tietylle lajikkeelle, tämä koskee oikean paikan valitsemista, jatkohoitoa;
 • jotta jyrsijät eivät vahingoita juurijärjestelmää, istutusreikä on peitettävä kuusen oksilla (neulat ulospäin);
 • siirretty kasvi on heikompi, joten se on suojattava pakkaselta.

Johtopäätös

Kirsikoiden siirtäminen uuteen paikkaan ei ole vaikeaa, jos noudatat kaikkia sääntöjä. Laitoksen huolellinen käsittely, sen oikea valmistelu, uuden paikan pätevä organisointi ja myöhempi hoito ovat tärkeitä. Kaikkien sääntöjen noudattaminen lisää onnistuneen sopeutumisen ja hedelmöityksen mahdollisuuksia.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen