Kun kirsikan silmut (lehdet) kukkivat keväällä

Kirsikat eivät silmu keväällä useista syistä, jotka eivät riipu pelkästään puutarhurista. Jotta kasvi voisi tuntea olonsa mukavaksi ja tuottaa vakaan sadon, lajikkeet valitaan erityisesti alueelle kasvatetuiksi ja sääolosuhteisiin sopiviksi.

Normaali munuaissairaus alkukeväällä

Kun kirsikan lehdet kukkivat keväällä

Kirsikat luokitellaan varhaisen hedelmän hedelmäkasveiksi. Sapivirtauksen alkaminen - keväällä - siitä hetkestä, kun lumi sulaa ja päivälämpötilat nousevat nollan yläpuolelle. Biologisen kierron ensimmäinen vaihe on kukinta, kukat muodostuvat ennen vegetatiivisten silmujen täydellistä kukintaa tai samanaikaisesti niiden kanssa. Aika riippuu kasvun lajikkeesta ja alueesta:

 • suunnilleen keskikaistalla - toukokuun toiselta puoliskolta;
 • Leningradin alueella - kaksi viikkoa myöhemmin;
 • etelässä - huhtikuussa;
 • Siperiassa - toukokuun loppu - kesäkuun alku.

Kukinnan kesto - 14 päivää vähintään +10 ° C: n lämpötilassa0jos sääolosuhteet eivät vastaa kulttuurin biologisia vaatimuksia, päivämäärät siirtyvät. Tämä tarkoittaa, että kasvullisten silmujen pitäisi kukkia toukokuun lopussa tai kesäkuun puolivälissä. Jokaisella ilmastovyöhykkeellä on omat ehdot. Kasvukauden alkuvaiheessa ongelmaa on vaikea määritellä, koska kirsikan silmut voivat näyttää vihreiltä ulospäin eivätkä kukkia oikeaan aikaan.

Kun puulla ei ole lehtiä kukkien muodostumisen aikana, tämä on normaalia. Jos munasarjat ovat ilmestyneet ja kasvulliset silmut eivät ole alkaneet kasvaa, puussa on jotain vikaa. Voit selvittää ongelman kukinnan avulla: se on heikko, suurin osa munasarjoista murenee. Jäljellä olevat eivät todennäköisesti elä biologista kypsyyttä.

Tärkeimmät syyt kirsikoiden alkuunsa

Hedelmäkulttuuri on vaatimaton hoidossa, se kasvaa koko Venäjän alueella paitsi Kaukoidän pohjoisosissa. Reagoi rauhallisesti kuivuuteen ja lämpötilan muutoksiin. Enimmäkseen mitään ongelmaa puutarhurille. Mutta kuten kaikki kasvit, puu tarvitsee asianmukaista hoitoa. Syitä kirsikoiden kukintaan talven jälkeen voi olla useita: virheellisestä istutuksesta lajikkeen sopimattomuuteen alueen ilmastoon.

Laskeutumissääntöjen rikkominen

Väärän istutuksen yhteydessä lehdet eivät kukki, pääasiassa nuorissa taimeissa. Kypsällä puulla on erilainen ongelma. Muutama esimerkki virheistä kirsikoiden sijoittamisessa juonelle:

 • maaperän koostumus ei vastaa - viljelmän on oltava neutraalia;
 • paikka valittiin väärin - pohjoispuoli, jossa oli luonnoksia;
 • taimi on varjossa korkeilla puilla, joiden kruunu leviää - ultraviolettisäteilyä ei ole riittävästi fotosynteesiin;
 • maaperä on jatkuvasti märkä - paikka valittiin epäonnistuneesti, se sijaitsee tasangolla, suolla alueella tai pohjavesi on lähellä;
 • istutuskuopan koko ei vastaa juurijärjestelmän tilavuutta - ilmatyynyt ovat mahdollisia, viemärikerroksen puuttuminen;
 • aika oli väärä - keväällä kirsikat istutettiin liian aikaisin, kun maaperällä ei ollut aikaa lämmetä tarpeeksi. Syksyllä työ päinvastoin suoritettiin myöhään, tehtaalla ei ollut aikaa juurtua hyvissä ajoin ennen pakkasen alkamista.
Tärkeä! Yleinen virhe, jonka vuoksi nuorten kirsikoiden silmut eivät kukista keväällä, on juurikaulan syveneminen.

Se näyttää oksaiselta tiivistykseltä juuren yläpuolella; istutettaessa niska jätetään pinnalle - noin 6 cm maanpinnasta.

Hoitosääntöjen rikkominen

Jos istutus suoritetaan ajallaan ja kaikkien vaatimusten mukaisesti, syy voi olla virheellinen tai riittämätön maataloustekniikka. Tässä tapauksessa heitä ohjaavat myös alueen ilmasto-ominaisuudet. Jos etelässä syy on esimerkiksi kastelussa, sitten lauhkeassa ilmastossa - tämä on väärä talvivalmistelu.

Suojausmenetelmä pakkasta ja jyrsijöitä vastaan

Kastelu

Hedelmävaiheeseen tulleelle aikuiselle kirsikalle kastelu ei ole maataloustekniikan pääedellytys. Kulttuuri on melko kuivuutta kestävä. Hän tarvitsee kaksi runsasta kastelua kesän toisesta puoliskosta, jos epätavallisen korkeat lämpötilat ovat ilman sateita.

Kirsikalla on hyvin kehittynyt ja syventynyt keskijuuri; se täydentää kosteusvajetta maaperästä. Aikuisen kasvin kannalta syksyllä vettä lataava kastelu on tarkoituksenmukaisempaa. Hedelmiä esiintyy aikana, jolloin lämpötilaindikaattori ei nouse paljon edes etelässä.

Kolmen vuoden kasvillisuuden taimet kastellaan pienellä määrällä vettä kahdesti kuukaudessa keväällä. Kesällä he katsovat säätä. Kasvi sietää helpommin kosteuden puutetta kuin sen liikaa. Mutta on myös mahdotonta antaa maaperän kuivua.

Juuren ympyrä multaa - tämä menetelmä suojaa juurta palovammoilta ja säilyttää kosteuden kesällä

Tärkeä! He lopettavat nuorten puiden kastelun kuukausi ennen pakkasen alkamista.

Märällä maaperällä ja jyrkällä lämpötilan laskulla osa juuresta voi kuolla, keväällä silmut pysyvät lepotilassa ravinnon puutteesta, kirsikan lehdet eivät kukki.

Pukeutuminen

Istutettaessa kuoppaan syötetään ravitseva substraatti, se riittää taimelle kolmen vuoden kasvuksi, nuoria kirsikoita ei ruokita tänä aikana. Jos silmut eivät ole kukkineet puusta, kun tämä ehto täyttyy, syy ei ole ruokinta. Ilman ravintoseosta kasveille syötetään keväällä orgaanista ainetta: kesän aikana fosfaatti- ja kaliumlannoitteita levitetään ohjeiden mukaisesti. Ensi kaudella kirsikkalehdet ilmestyvät oikeaan aikaan.

Aikuinen puu lannoitetaan ennen kukintaa, ennen marjojen muodostumista ja syksyllä. Jos aikuinen kirsikka ei kukki keväällä oikeaan ruokintaan, syynä voi olla maaperän epäsuhta. Kerran 3-4 vuoden välein koostumus normalisoidaan indikaattorin mukaisesti.

Dolomiittijauhoja lisätään happamaan maaperään, emäksinen maaperä neutraloidaan rakeisella rikillä

Leikkaaminen

Tätä maataloustekniikkaa vaaditaan kirsikoille missä tahansa iässä istutushetkestä lähtien. Taimi lyhenee versoilla 4-6 hedelmähermoon kasvukauden ohjaamiseksi juurijärjestelmän kehittymiseen. Ehtojen noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa lehtien puuttumisen keväällä. Jos taimi on huonosti juurtunut, se ei voi täysin huolehtia ravinnosta, munuaiset pysyvät alikehittyneinä.

Aikuinen kasvi alkaa muotoilla karsimalla kasvun neljännestä vuodesta. Toimenpide on tarpeen kruunun paksuuntumisen estämiseksi. Kirsikka voi reagoida ylikuormitukseen jauhetun massan kanssa kuivaamalla osan silmuista.

Luurankojen muodostumisen tapahtuma suoritetaan alkukeväällä tai syksyllä matkan varrella, kuivat ja vääntyneet versot poistetaan

Kasvi muodostaa yläosissa hedelmähermoja, niitä ei voida lyhentää enempää kuin 50 cm.

Kirsikoiden huono valmistelu talveksi

Talven valmistelut ovat edellytys leutoilmalle. Jos annat oksien jäätymisen, ne voidaan leikata keväällä. Kauden aikana kirsikka elpyy. Jos juuri tai varsi rikkoutuu, on olemassa kulttuuri-, erityisesti nuoren, kuoleman riski. Kirsikoiden lehtien puute on usein huono talvivalmistelu. Talvella nuori puu pyörii, runko kääritään kankaalla alempiin oksiin, multaa kerros kasvaa.

Jäätymisen jälkeen kirsikan lehdet eivät

Juurien, rungon ja kruunun jäätyminen

Varhain keväällä ongelma voidaan tunnistaa kruunun ja puun kunnosta.

Leikkaa useita haaroja eri osiin ja määritä ongelman vakavuus leikkaamalla

Terveissä kirsikoissa kambium (kuoren lähellä oleva kudoskerros) on vihreä, se on hyvin määritelty leikkauksessa, puu on valkoista ja kermanväristä.

Jos kambiumin väri on musta, kudos on ruskea ja ytimen reuna on selvä - haara on kuollut, se ei enää voi toipua. Kuinka vakava vahinko voi olla, voidaan määrittää kukinnan aikana. Elinkelpoiset oksat jätetään, loput leikataan rajusti.

Huomio! Haavat on voideltava puutarhalakalla, jotta kumit eivät pääse virtaamaan ulos. Kirsikoille tämä ei ole yhtä vaarallista kuin veren menetys ihmisille.

Jos puussa on elinkelpoisia alueita, runko ja juuret eivät ole täysin vaurioituneet. Kirsikka voi toipua ja toipua vähitellen. Jos kukkia ei ole, silmut eivät avautuneet, puuta ei todennäköisesti säästetä.

Sää

Tämä munuaisvaurioiden syy on riippumaton viljelijästä. Ainoa asia, joka on otettava huomioon, on lajikkeen pakkasenkestävyys ostettaessa. Talvella vegetatiiviset silmut eivät pelkää lämpötilan laskua; ne on peitetty hilseilevällä, tiiviisti istuvalla suojakerroksella. Suurin uhka sopeutumattomalle lajikkeelle lauhkeassa tai lauhkeassa mannerilmastossa alkukeväällä on pakkasaika.

Kevään pakkaset

Palavat kevään pakkaset ovat usein lauhkeassa ilmastossa. Niistä tulee vakava syy siihen, miksi silmut eivät silmu. Kun kasvi siirtyy kasvukauteen, mehun virtaus alkaa. Matalat lämpötilat aiheuttavat mehun jäätymisen: se pysähtyy, kasvaa ja repii puukudosta.

Kun ilmasto on vakiintunut, ravinteiden saanti on riittämätöntä vaurioituneiden alueiden vuoksi, silmut kuivuvat ja murenevat. Nämä ovat sisäisiä ongelmia. Varhain keväällä silmut alkavat kasvaa, pintakerros avautuu, kirsikka muuttuu pakkaselle. Silmut jäätyvät, eikä lehtiä tarvitse odottaa.

Sairaudet

Kasvukauden infektiot heikentävät kirsikkaa, kauden aikana nuorilla versoilla ei ole aikaa kypsyä, keväällä silmut eivät avaudu niihin.

Lehdet eivät kukki kirsikoilla, joilla on kokkomykoosi

Sienen itiöt ovat puiden kuoressa talvella, aktiivinen vaihe tapahtuu mehun virtauksen aikana, siirtomaa voi tuhota silmut kokonaan.

Lehdet eivät kukki kirsikoilla, joilla on bakteeripoltto

Tauti aiheuttaa oksien mustenemisen, kuori muuttuu pehmeäksi, kumi virtaa voimakkaasti. Silmut kuolevat ennen niiden kukintaa.

Tuholaiset ja jyrsijät

Silmut eivät kukki tuholaisten läsnäolon vuoksi. Suurin osa lois hyönteisistä on uhka kirsikoille. He hibernoituvat nukkeina puun kuoressa. Keväällä aikuiset munivat, lajista riippuen toukat ilmestyvät kahden viikon kuluessa.

Erityisen vaaran aiheuttavat:

 1. Ruskea rasti, sen toukat ruokkivat munuaisten mehua. Massiivisen kertymisen myötä suurin osa sadosta kuolee. Voit selvittää tappion kuivaamalla lehdet.
 2. Munuais punkki munii munia. Ulkopuolella kirsikka keväällä näyttää melko terveeltä: silmut ovat turvoksissa, kasvaneet kooltaan, mutta eivät kukki. Toukka, kunnes se saavuttaa vaaditun massan, on munuaisen sisällä, joten koko näyttää olevan normaali. Mutta yksityiskohtaisella tutkimuksella tuholainen määritetään.
 3. Musta kirsikkakirva ruokkii myös silmujen mehua - ne kutistuvat ja kuivuvat.

Aikuinen ruskea hedelmäpunkki

Jyrsijät aiheuttavat suurta vahinkoa nuorille kirsikoille. He ruokkivat nuoria juuristoita. Keväällä vaurioitunut järjestelmä ei pysty tarjoamaan ruokaa, kirsikka jää ilman lehtiä. Jos kuori vaurioituu, kasvi ei vain tuota lehtiä, mutta voi kuolla talvella.

Mitä tehdä, jos kirsikat eivät silmu oikeaan aikaan

Ensinnäkin on tärkeää yrittää selvittää syyt sulkemalla pois kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Sitten ryhdy toimenpiteisiin niiden poistamiseksi:

 1. Jos istutusolosuhteita rikotaan, puu siirretään toiselle alueelle tai pohjavesi johdetaan, jos syy on korkea kosteus.
 2. Korjaa maataloustekniikan vaatimukset - lisää tai vähennä kastelua, tee pukeutuminen aikataulun mukaisesti.
 3. Jos nuoren puun juuret ovat jäätyneet, lehdet eivät kukista - kirsikka poistetaan maasta, vaurioituneet alueet leikataan. Se käsitellään desinfiointiaineella ja asetetaan kasvua stimuloivaan valmisteeseen 12 tunniksi. Sitten he palauttavat puun paikalleen.
 4. Jos oksat ovat vaurioituneet pakkasesta, ne katkaistaan, leikkaukset voidellaan puutarhavarilla.
 5. Jos kuori on vahingoittunut yli 60%, se ei toimi kirsikan säästämisessä.
 6. Jos kevään pakkaset vahingoittavat sitä, puu palautuu itsestään, mutta se ei tuota satoa. Vaihda lajike talvikestävämmäksi.
Tärkeä! Jos tuhooja löydetään, taistelu sitä vastaan ​​tapahtuu kasvukauden alusta loppuun.

He tekevät saman infektion kanssa. Tämä syy on helppo poistaa, ensi vuonna kirsikan lehdet ilmestyvät aikanaan.

Ehkäisevät toimenpiteet

Ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä ovat:

 • maaperän irtoaminen kirsikan lähellä syksyllä niin, että maaperässä talvehtivat tuholaiset kuolevat;
 • rikkaruohojen poisto, kuivien lehtien kerääminen;
 • tavaratilan kalkinta;
 • kasvien suojaaminen talvella;
 • infektion hoito;
 • sijainti jyrsijöille myrkyllisten lääkkeiden kirsikoiden lähellä;
 • terveys- ja muotoilukruunun karsiminen.

Johtopäätös

Kirsikat eivät alkuunsa monista syistä. Tärkeintä on tunnistaa ja poistaa ne ajoissa. Tätä ongelmaa esiintyy usein nuorten puiden kohdalla, jos maatalousmenetelmiä ja istutusvaatimuksia ei noudateta. Syynä lehtien puuttumiseen aikuiselta puulta voivat olla tuholaisia, sairauksia ja väärää karsimista.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen