Puutarhurin kalenteri syyskuulle 2019

Puutarhurin syyskuun 2019 kalenteri samoin kuin puutarhuri auttavat syksyn maataloustyön suorittamisessa korkeimmalla tuottavuudella. Syksyn ensimmäisen kuukauden mukaan talvi on "aivan nurkan takana". Sadonkorjuun aika on valmisteltu varastointia varten.

Puutarhurin kuukalenteri syyskuulle 2019

Ensimmäisen syksyn kuukauden alkaessa kasvit alkavat valmistautua talveen. Putoavien lehtien aika lähestyy. Puutarhureilla ja kuorma-autojen viljelijöillä on enemmän töitä. Pensojen ja puiden terveyskarsinta on välttämätöntä. Ensinnäkin kaikki kuivat ja sairaat oksat poistetaan. Leikkauskohdat käsitellään puutarhalakalla. Jotta karsiminen olisi kivutonta ja saataisiin positiivinen tulos, puutarhurin syyskuun kalenteri auttaa, mutta se on kätevä myös muihin tarkoituksiin.

Syksy on sienien, marjojen, lääkekasvien ja muiden puutarha- ja puutarhakasvien sadonkorjuun aika

Kuukausi on suotuisa vadelmien, karviaisten, herukoiden ja muiden pensaiden taimia varten. Heillä on aikaa juurtua ennen talvea, ja kasvukausi alkaa jo alkukeväällä. Jos sinun on levitettävä karviaisia ​​tai herukoita, kalenteri tulee jälleen auttamaan. Suotuisina päivinä vuotuiset versot leikataan pensaista pistokkaita varten. Ne istutetaan välittömästi valmistettuun maahan tai varastoidaan kevääseen asti. Syyskuu on suotuisa mansikoille, mansikoille. Kasveilla on myös aikaa juurtua ennen talvea.

Tärkeä! Karsinnan jälkeen kaikki oksat, pudonneet lehdet poistetaan kauemmas istutuksista ja poltetaan tuholaisten tuhoamiseksi.

Vihannesten viljelijät eivät voi tehdä ilman puutarhurin kalenteria syyskuuhun. Syyskuukausi alkaa juurikasvien, tomaattien, munakoisojen ja muiden vihannesten korjuu. Etelässä voit silti istuttaa retiisiä, vihanneksia salaattia varten ja saada satoa ennen talven tuloa. Kalenteri auttaa puutarhuria varhaisessa vaiheessa valkosipulin istutuksessa. He istuttavat sen 12 cm: n syvyyteen, jotta sillä olisi aikaa juurtua, mutta ei nousta vasta talveksi.

Kalenterin mukaan syksyn ensimmäisen kuukauden aikana voit jo kaivaa maaperän tyhjille alueille, lisätä kompostia, humusta tai lantaa. On aika valmistaa sängyt seuraavalle kaudelle.

Kuun vaiheet syyskuussa 2019

Vaiheita on yhteensä 8:

 1. Uusi kuu. Kuun alkuperä on taivaalla melkein näkymätön.
 2. Nuori kuu nähdään ohuen puolipyörän muodossa.
 3. Ensimmäisellä neljänneksellä 50% keltaisesta ympyrästä näkyy.
 4. Oleskeluvaiheessa yli puolet kuusta on selvästi näkyvissä.
 5. Täysikuu on ruuhka, jolloin koko keltainen ympyrä näkyy selvästi taivaalla.
 6. Vähenevä vaihe kestää täyskuusta siihen hetkeen, jolloin puolet kuusta näkyy taivaalla.
 7. Viimeisen vuosineljänneksen aikana voit tarkkailla, kuinka keltaisen ympyrän jäljellä oleva puolikas pienenee hitaasti.
 8. Viimeinen vaihe on ikääntyvä kuu. Tänä aikana se vähenee ja tulee täysin näkymättömäksi taivaalla.

Kuun kasvu syyskuussa havaitaan 1: stä 13: een, ja uusi kuu putoaa 28: een.

Jokaisella vaiheella on positiivinen tai negatiivinen vaikutus tiettyihin puutarhanhoitotoimintoihin. Näiden päivien selvittäminen auttaa puutarhurin kalenteria syyskuussa 2019.

Suotuisat ja epäedulliset päivät: pöytä

Lupaavilla päivillä on positiivinen vaikutus tiettyjen töiden suoritukseen. Tänä aikana kylvö suoritetaan, taimet istutetaan. Puutarhureiden ja puutarhureiden navigoinnin helpottamiseksi kaikki kalenteriin istutukseen suotuisat päivät on siirretty pöydälle.

Suotuisina kalenteripäivinä istutetut viljelmät juurtuvat hyvin, niillä on aikaa juurtua ennen talvea

Kalenterin epäedullisimmat päivät, jotka on kielletty taimien kylvämiseen ja istuttamiseen, ovat numerot 14, 27, 28, 29. Puutarhureiden ja puutarhureiden ei tarvitse istuttaa mitään näinä päivinä. Parempi käyttää niitä muihin maataloustöihin.

Puutarhurin kalenteri syyskuulle 2019

Syksyn alkaessa puutarhurilla on paljon huolia. On aika poimia kalenteri ja saada aikaa suorittaa kaikki työt sivustollasi.

Puutarhurin kylvökalenteri syyskuuhun

Syksyllä puutarhurit kylvävät talvilajikkeita sekä kasvihuoneessa kasvavia. Kalenteri ilmoittaa suotuisat päivät jokaiselle vihannekselle ja juurekselle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei niitä voida kylvää muina aikoina. Sinun tarvitsee vain välttää vain kiellettyjä päiviä.

Uskotaan, että puutarhurin kylvämät kasvit kalenterin mukaan suotuisina päivinä tuottavat runsaan sadon.

Vihjeitä vihannesten hoitoon syyskuussa

Asiantuntijat neuvovat puutarhureita ottamaan kaali syyskuussa. Syksyn ensimmäistä kuukautta pidetään tärkeänä tälle vihannekselle. Keskikokoisten ja myöhäisten lajikkeiden päät alkavat voimistua. Jos kaali ei kasva hyvin, puutarhurin on syötettävä se syyskuussa. Halvin ja helpoin vaihtoehto on valmistaa kasteluliuos 10 litrasta vettä ja 20 g soodasta.

Kaalin ruokintaan syyskuussa puutarhuri voi käyttää erityisiä tehdasvalmisteita

Jos puutarhuri kasvattaa ruusukaalia, hän tarvitsee syyskuussa erityistä huomiota. Kulttuuri kasvattaa kaali- päätä ennen kylmän sään alkua. Pään puuttumista havaitaan kosteuden ja voimakkaan lämmön puutteella. Kaali on kasteltava. Nopeuta pään muodostumista puristamalla yläosat.

Muut tavalliset vihannekset eivät tarvitse erityistä hoitoa syyskuussa. Tällä hetkellä puutarhurit ovat jo korjanneet, purkitaneet ja valmistaneet talvea. Vuoteissa on edelleen tomaatteja, munakoisoja, kesäkurpitsaa, paprikaa. Jos syyskuu on kuuma, vihannekset tarvitsevat vain kastelua.

Siementen kerääminen ja valmistelu syyskuussa

Syksyn alkaessa useimmat puutarhakasvit muodostavat siemeniä. Tulee aika, jolloin puutarhurin on kerättävä ne, ja jälleen korvaamaton kalenteri auttaa tässä asiassa.

Tärkeä! Vihannesten siemeniä kerätessään aloittelevan puutarhurin tulisi tietää, että niitä ei voida korjata hybridistä. Tällaisia ​​siemeniä ei kasva ensi kaudella, tai niistä kasvatetut kasvit tuottavat huonon sadon.

Jos käytät puutarhurin kylvökalenteria syyskuulle 2019, seuraavia päiviä pidetään suotuisina siementen keräämiseen:

 1. 1. syyskuuta - 2. syyskuuta kasvava kuu on horoskooppimerkissä Vaaka, jota pidetään keskimääräisen hedelmällisyyden merkkinä. Siementen lisäksi puutarhuri voi näinä päivinä kalenterin mukaan valita perunan mukulat.
 2. Aika 10. - 11. syyskuuta on kasvava kuu Vesimiehessä. Kalenterin mukaan ei ole suositeltavaa istuttaa mitään. Kasvit kuolevat tai eivät tuota. Puutarhurin kannalta tämä on optimaalinen aika siementen keräämiseen.
 3. 25. syyskuuta - 26. syyskuuta laskeva kuu on Leossa. Horoskooppi on täysin hedelmätön. Puutarhuri voi kerätä siemeniä.

Puutarhuri voi suorittaa siementen keräysajankohdan mihin tahansa muuhun päivään riippumatta kalenterin suosituksista, lukuun ottamatta klo 15-16-17. Tärkeintä on, että ne kypsyvät. Seuraavan kauden itävyys riippuu tästä.

Viljelykasvien kerääminen ja varastointi syyskuussa

Syksyn alkaessa useimmat juurikasvit ja vihannekset kypsyvät. Puutarhuri on kuuma kausi talvikorjuuseen. Jos sinua ohjaa puutarhurin kuukalenteri syyskuulle 2019, on parempi korjata ja varastoida se seuraavina päivinä:

 1. 3-4. Syyskuuta, kasvava kuu Skorpionissa. Puutarhurit korjaavat porkkanaa, maissia ja punajuuria.
 2. 5.-7. Syyskuuta, kasvava kuu Jousimiehessä. Puutarhurit kaivavat juureksia, ruohosipulia, batunia, munivat vihanneksia varastointia varten.
 3. 8.-9. Syyskuuta, kasvava kuu, horoskooppi - Kauris. Puutarhureille on hyvä aika korjata juuria.
 4. 10.-11.9. Kasvava kuu, horoskooppi - Vesimies. Puutarhurit korjaavat kypsän sadon kaikista viljelykasveista, kaivavat monivuotiset sipulit ja asettavat ne varastoon.
 5. 13. syyskuuta kasvava kuu, horoskooppi - Kalat. Puutarhurit kaivavat juurikasvit talvitislausta varten, poistavat ruohosipulia, lepakkoa.
 6. 15.-17. Syyskuuta, laskeva kuu, horoskooppi - Oinas. Puutarhurit korjaavat sadon kaikista viljelykasveista, mutta kalenterin mukaan niitä ei suositella laittaa siemeniin.
 7. 18.-19.9., Laskeva kuu, horoskooppi - Härkä. Optimaalinen aika puutarhurin kaivaa juuret.
 8. 20.-21.9., Laskeva kuu, horoskooppi - Kaksoset. Puutarhurit korjaavat vihanneksia, juurikasveja, mukaan lukien myöhäiset perunalajikkeet. Sato lähetetään pitkäaikaiseen varastointiin.
 9. 25.-26. Syyskuuta, Leossa vähenevä kuu. Puutarhurit korjaavat kaikki kypsät vihannekset ja juuret, myös myöhäiset perunat. Kalenterin mukainen sato soveltuu pitkäaikaiseen varastointiin.
 10. 30. syyskuuta kasvava kuu, horoskooppi Vaaka. Puutarhurit korjaavat juuret pitkäaikaiseen varastointiin.

Syksyn ensimmäinen kuukausi liittyy tomaattien massaan.

Tärkein kypsyvä vihannes syksyllä on tomaatti. Puutarhurit sadonkorjuuta suuria määriä. Tomaatit purkitetaan, vihreät hedelmät lähetetään kypsymään. On talvilajikkeita. Tällaiset kypsymättömät tomaatit asetetaan laatikoihin ja lähetetään viileään, kuivaan kellariin. Ne kypsyvät talven alkuun.

Sipulia korjaavat vain kypsät lajikkeet. Jos vihreitä höyheniä on läsnä ja niska on edelleen paksu, lopeta kastelu. Tällaiset sipulit voidaan kaivaa salaatteja varten toistaiseksi.

Mitkä päivät voivat olla tekemisissä tyhjillä

Taikauskoiset kotiäidit käyttävät kalenteria jopa suojeluun. Uskotaan, että jos tölkkien kannet ovat turvoksissa, sisältö on muuttunut mustaksi tai säilyttäminen on osoittautunut mauttomaksi, syyllisiä ovat epäedulliset päivät.

Uskotaan, että kalenterin mukaan suotuisina päivinä korjatut tai säilötyt vihannekset ovat herkullisimpia ja säilytetään pitkään.

Puutarhurin kuukalenterin mukaan syyskuussa 2019 on tarpeen käsitellä aihioita noudattamalla seuraavia sääntöjä:

 • marinoita vihanneksia ja tee hilloa, kun kuu on leossa tai Oinas;
 • et voi suolakurkkua, kääriä, hapankaalia, sokeroituja hedelmiä, kun kuu on Kaloissa, Neitsyessä ja Syöpässä;
 • hapankaalia, kun kuu on Oinas-, Jousimies-, Kauris- tai Härkä.

Täiskuun alkaessa nesteiden liike pysähtyy. Tällä hetkellä tehtyä säilytystä ei säilytetä pitkään aikaan. Auringon tai kuun pimennyksen aikana, samoin kuin tapahtumaa edeltävänä ja sen jälkeen, et voi suolata, keittää hilloa.

Neuvoja! Neutraalit päivät eivät sovellu säilytykseen, ja niitä on säilytettävä pitkään. Tätä ajanjaksoa käytetään parhaiten vihannesten suolattamiseen, jotka on tarkoitettu kulutukseen koko kuukauden ajan.

Valmistautuminen seuraavaan kauteen

Syyskuusta alkaen puutarhurit aloittavat valmistelut seuraavalle kaudelle. Työ liittyy puutarhan tyhjentämien alueiden puhdistamiseen rikkaruohoista, sängyjen suunnittelusta, maan kyntämisestä ja lannoitteiden levittämisestä, sideraattien istuttamisesta, vihannesten kylvämisestä kasvihuoneeseen.

Puutarhurin kalenterin mukaan seuraavat syyskuun päivät ovat suotuisat:

 1. 3-4 numeroa kasvihuoneissa puutarhurit kylvävät tomaattia, kukkakaalia ja Pekingin kaalia. Puutarhassa he kylvävät suolaa, pinaattia, vettä ja löysää maaperää.
 2. 5-6-7 numeroa kylvää vihreää lantaa, parsaa, kaivaa ja löysää maaperää.
 3. Puutarhurit harjoittavat 8.-9.Kurkkujen, kukkakaalin ja vihreiden taimet siirretään suojan alle.
 4. Kalenterin 13. päivänä suositellaan pukeutumista, sängyn valmistelua, siderateiden kylvämistä.
 5. 15-16-17 määrä puutarhureita harjoittaa maaperän viljelyä, rikkaruohojen poistoa. Voit kylvää vihreää lantaa.
 6. 18.-19. Päivänä komposti laitetaan, sängyt valmistellaan, levitetään orgaanista lannoitetta. Kalenterin mukaan voit aloittaa laskeutumisen batunin alle.
 7. Klo 20-21 on optimaalinen harjoittaa syvää harjanteita, löysäämällä maaperää. Kasvien kastelua ei voida hyväksyä, muuten tuholaiset lisääntyvät nopeasti. Kalenterin mukaan kasvien puristamista suositellaan kasvun hillitsemiseksi, sairauksien hoitamiseksi.
 8. Puutarhurit istuttavat monivuotisia sipulia, juurivihreitä suojan alle, löysät maaperän, asettavat kompostin 22.-23.
 9. 25.-26. Päivänä kaikki työ liittyy maaperän viljelyyn ja tuholaistorjuntaan.
 10. 30. puutarhurit valmistavat sängyjä valkosipulille. Voit istuttaa vihreitä tai kuumia paprikoita kukkaruukkuun kasvamaan ikkunalaudalla talvella.

Joitakin seuraavan kauden valmistelutöitä ei tarvitse tehdä tiukasti kalenterin mukaan. Voit esimerkiksi käsitellä sängyjä ja puutarhaa, voit käsitellä maaperää, kun sää sallii ja on vapaa-aikaa.

Puutarhurin kalenteri syyskuulle 2019

Syyskuun alkaessa puutarhurilla on samanlainen tehtävä. On aika kasvien hoidolle, korjuulle, säilyttämiselle. Syyskuu on suotuisa marjapensojen taimien istuttamiselle.

Syyskuu on suotuisa karviaisten, vadelmien, karhunvatukkaiden, herukoiden istutukselle

Mitä ja miten voidaan levittää syyskuussa

Syksyn ensimmäisten päivien alkaessa puutarhurin kuukalenterin syyskuulle 2019 pitäisi olla jo käsillä. Tehtävää on paljon. Puutarhurin kannalta syyskuun päivät ovat optimaalisia hedelmä- ja marjakasvien levittämiseen.

Vadelmilla, jotka on istutettu syyskuussa, on aikaa juurtua ennen talvea.

Kalenterin mukaan puutarhurit suosivat seuraavia päiviä:

 1. 1-2. Syyskuuta puutarhurit valmistelevat istutusreikiä, levittävät kasveja pistokkailla. Hyvät päivät marja- ja koristepensaiden, puiden, kuivien oksien, mansikan viiksien karsimiseen.
 2. Puutarhurit istuttavat 3-4 numeroon marjapensojen, viinirypäleiden taimia, leikkaavat nurmikon ruohoa, mutta ei ole suositeltavaa istuttaa aikuisia kasveja ja katkaista oksia kalenterin mukaan.
 3. 5-6. Syyskuuta on hyvä pistokkaiden istuttamiseen. Voit istuttaa tyrniä, kuusama, ruusunmarjoja. Puutarhurit harjoittavat liikakasvun poistamista, käsittelevät puutarhaa tuholaisilta.
 4. Kalenterin 8.-9. Päivänä on suositeltavaa istuttaa konttipuita. Puutarhassa tehdään terveyskarsinta ja tuholaisia ​​käsitellään. Puutarhurit istuttavat herukoita ja karviaisia.
 5. Laskeutumista ei suoriteta 10.-11. Syyskuuta. Kasvit eivät lisäänny ja kasvavat huonosti. Voit poistaa kasvun ja karsia mansikan viikset.
 6. 13. syyskuuta pidetään hedelmällisen horoskoopin alla. Hyvä päivä puutarhakasvien istuttamiseen, kaikkien marjapensojen, puiden istuttamiseen.
 7. Kalenterin mukaan puutarhurit katkaisivat kalenterin mukaan kuivina oksat, versot, mansikkaviikset ja käsittelivät puutarhaa tuholaisista 15-16.
 8. 18.-19.9. On kalenterin mukaan hedelmällinen päivä. Puutarhurit harjoittavat konttipensojen ja puiden istuttamista ja jakamista.
 9. 20.-21. Päivänä he hoitavat puunrungot, poistavat kasvun, niittävät nurmikkoa.
 10. Kalenterin mukaan 22.-23.-24. Syyskuuta istutetaan marjapensoja, tyrniä, ne harjoittavat terveyskarsintaa.
 11. 25.-26. Päivänä nurmikkoa niitetään, versot poistetaan.
 12. 30. syyskuuta puutarhurit istuttavat marjapensoja, konttipuita, kerrostavat puutarhakasvien lisäämistä.

Puutarhureiden kuukalenterin mukaan syyskuussa 2019 levitetyillä kasveilla on aikaa juurtua ennen talvea, ja keväällä ne kasvavat nopeasti.

Suotuisat päivät hedelmien ja marjojen viljelyyn ja istuttamiseen

Jos valitset kalenterin mukaan suotuisimmat päivät, istutus ja istutus on parasta tehdä 5., 6., 13., 18., 19., 20., 23., 24., 30. päivä. Kuulla on hyvä vaikutus maaperään. Hedelmä- ja marjakasvit juurtuvat nopeasti, selviävät pakkasesta talvesta, heräävät aikaisin keväällä ja kasvavat.

Vinkkejä hedelmä- ja marjakasvien hoitoon

Syksyn alkaessa puutarhurin päätehtävä on terveyskarsinta. Poista kaikki kuivat, väärin kasvavat ja vahingoittuneet oksat, ylimääräinen nuori kasvu. Sivusto on tyhjennetty. Kaikki leikatut oksat ja kaatuneet lehdet poltetaan tai niitä käytetään lämpimien sänkyjen, kompostikammioiden asettamiseen.

Syyskuusta alkaen valmis komposti voidaan laittaa maahan ja uudet kompostimassat voidaan asettaa seuraavalle kaudelle.

Pelastaakseen kuoren auringonpolttamilta, tuholaisten aiheuttamilta vaurioilta puutarhurit käsittelevät puun rungon alaosan kalkkipuhelimella. On tärkeää suorittaa syksyinen ruokinta. Juuri ennen talvea puutarhakasvien on saatava voimaa, laitettava hedelmähermoja.

Sadonkorjuu ja varastointi

Puutarhurin kuukalenterin mukaan syyskuussa he alkavat ensimmäisistä numeroista kerätä lääkekasveja. Aika on hyödyllinen liköörien, viinien valmistuksessa.

Myöhäisten vadelmien marjat sopivat erinomaisesti hilloon

5. päivästä lähtien kotiäidit alkavat säilyttää mehuja, keittää hilloja, säilykkeitä, ja 13. ja 20. syyskuuta kalenterin mukaan sitä pidetään suotuisana päivänä sadon kuivattamiseksi ja pakastamiseksi. Omenien pissaaminen on optimaalista 23. päivänä.

Syyskuun merkit puutarhureille

Epäilemättä puutarhurin kuukalenteri syyskuuhun on hyvä apulainen. On kuitenkin myös mahdotonta väittää kansanmerkkien kanssa.

Sadonkorjuu pihlaa, ja kun marjoja on vähän, syksy on kuiva

On monia merkkejä, joiden perusteella vanhat puutarhurit ennustivat säätä, satoa, luonnonilmiöitä. Mielenkiintoisimmat ovat:

 • Syyskuun ukkonen kohti lämpimää syksyä;
 • tähdet, jotka eivät ole lentäneet pois, merkitsevät kuivaa ja pitkittynyttä syksyä;
 • kukkiva voikukka, joutsenet, jotka eivät lentäneet etelään, todistavat pitkästä lämpimästä syksystä;
 • kuiva ja lämmin syyskuun sää ennakoi talven myöhäistä saapumista;
 • jos mehiläiset painavat lokeroita tiukasti, odota pian kylmän sään ja talven saapumista.

Puutarhurit arvioivat alkukevään saapumisen sään perusteella. Jos syyskuu on kylmä, lumi sulaa aikaisin.

Lepopäivä syyskuussa

Syksyn alkaessa puutarhurit ja puutarhurit työskentelevät väsymättä. Et kuitenkaan saa kieltää itseäsi muusta. Suotuisat numerot matkoille: 1-2, 5-6, 8-11, 16-17, 19, 24, 27, 29.

Monille kesän asukkaille paras loma on luonnossa.

Syksyn alkua leimaa häät, juhlat ja juhlat. Tällaisten tapahtumien lukuja pidetään suotuisina: 1-2, 5-6, 8-13, 16-17, 19-27, 29.

Johtopäätös

Puutarhurin kalenteri syyskuulle 2019 on vain suositus. Jokaisessa yksittäisessä tapauksessa sinun on pystyttävä tekemään itsenäisesti oikea päätös maataloustyön toteuttamisesta.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen