Puutarhurin kuukalenteri elokuussa 2020

Elokuu ei ole vain viimeinen lämmin kuukausi, vaan myös intensiivisen puutarhatyön aika. Tämä on sadonkorjuu ja säilyttämisen valmistelu, sängyn valmistelu talviistutuksia varten. Ja jotta työstä saataisiin positiivisia tuloksia, sinun on tutkittava huolellisesti puutarhurin kuukalenteri elokuussa 2019.

Puutarhurin ja puutarhurin kuukalenteri elokuussa 2019

Viimeisinä kesäpäivinä kesän asukkaat ottavat kasvaneen viljelyn pois, koska jos myöhästyt keräämisen, ylikypät hedelmät, vihannekset, yrtit ja juurikasvit heikkenevät nopeasti, varastoituvat vähemmän ja menettävät ulkoasunsa.

Elokuussa he keräävät:

 • aikaisin kypsät hedelmälajikkeet;
 • kurkut, munakoisot, paprikat;
 • vihreät;
 • marjat;
 • tomaatit;
 • perunat;
 • kesäkurpitsa, kurpitsa, kurpitsa;
 • sipuli valkosipuli.

Myös elokuussa järjestetään sängyt, kylvetään lantaa, istutetaan monivuotisia kasveja, jalostetaan puita ja pensaita.

Puutarhassa työskenneltäessä on otettava huomioon elokuun vauraat päivät kuukalenterin mukaan.

Kuun vaiheet

1. elokuuta - uusi kuu. Tällä hetkellä puutarhurit ottavat vapaapäivän.

2 - 14, kuun kasvun aikana, on suositeltavaa suorittaa:

 • istuttaa koriste- ja marjapensat;
 • marjojen ja hedelmien poiminta;
 • varhaisen kypsymisen vihreiden, retiisin, daikonin ja kiinankaalin kylvö;
 • mausteisten, lääkekasvien ja siementen kerääminen varastointia varten;
 • pensaiden terveyskarsinta;
 • pistokkaiden valmistelu lisäystä varten.

15. elokuuta - täysikuu. Tämä päivä on rentoutumista ja hauskaa.

16-29 - lähtevä kuu. Seuraavat tapahtumat pidetään tänä päivänä:

 • sängyn valmistelu;
 • juurien ja marjojen keruu;
 • säilykkeiden valmistus talveksi;
 • viiksien leikkaaminen, mansikan ja mansikan siirto;
 • perunoiden poiminta;
 • istutuksia hoidetaan tuholaisten ja tautien varalta;
 • haluamiesi lajikkeiden lisääntyminen varttamalla;
 • kerätään kerätyt juurikasvit varastointia varten.

30. elokuuta - uusi kuu. Tällä hetkellä puutarhurit lepäävät.

31. elokuuta - elpyvä kuu. Tällä hetkellä voit käyttää:

 • vihreän lannan kylvö;
 • puiden ja pensaiden käsittely;
 • ruusujen karsiminen;
 • juurtuvat pistokkaat;
 • terveyskarsinta;
 • kaivaa maaperä;
 • multaa mansikka sängyt;
 • istuttaa nuoria taimia.

Täysikuu ja uusi kuu - huippukuun päivä. Tänä aikana on välttämätöntä luopua kesämökin työstä, koska siitä ei ole hyötyä, vaan päinvastoin se johtaa kasvien kuihtumiseen ja kuolemaan.

Kasvava kuu - tällä hetkellä kasvit saavat elinvoimaa. Tällä vaiheella on myönteinen vaikutus marjojen, viljojen ja palkokasvien, vihannesten satoon.

Vähenevä kuu - vaikuttaa myönteisesti kasveihin, jotka tuottavat hedelmää juurikasvien kautta.

Taulukko suotuisista ja epäedullisista päivistä elokuussa

Uudelleen sadon kasvattamiseksi sinun on kylvettävä vain nopeasti kypsyviä lajikkeita ja otettava huomioon sääolosuhteet. Siementen istutuskalenteri elokuussa 2019:

Kulttuuri

Suotuisat istutuspäivät elokuussa

Sininen, tomaatit, vihreät ja paprikat

8, 9, 16-18, 27, 28

Ristikkäiset

1, 4, 5, 8, 9, 27, 28, 31

Keula

4, 5, 8, 9, 14, 21-23

Valkosipuli

8, 9, 21-23, 27, 28

Tärkeä! Zelentsy, paprikat, sininen ja tomaatit istutetaan vain kasvihuoneisiin tai kalvokatoksen alle, koska elokuussa päivät pysyvät lämpiminä ja yöt viileinä.

Epäedulliset päivät puutarhassa työskentelyyn ovat: 10-12, 26.

Kansan merkit:

 1. Jos on pilvistä 1. elokuuta, sataa koko kuukauden.
 2. Sateinen sää 2., 14. ja 27. syyskuuta lupaa rikkaita hedelmiä seuraavalla kaudella.

Puutarhurin kuukalenteri elokuussa 2019

Viimeisinä lämpiminä päivinä, tutustuessaan puutarhureiden kalenteriin, kesäasukkaat jatkavat kylvötyötä. Tätä varten käytetään varhaisen kypsymisajanjakson satoja, ja istutettaessa on noudatettava sääennustetta.

Kuun kylvökalenteri elokuussa 2019

Elokuussa kesän asukkaat kylvävät uudelleen tilliä, retiisiä, salaattia ja kiinankaalia. Koska lyhyempi päivänvalo ja viileämpi yö, sitä nopeammin siemenet itävät ja hyvä sato voidaan korjata. Tilli, joka kasvaa viileämmällä säällä, kasvaa rehevänä, tuoksuvana eikä kukki pitkään aikaan. Leikkaus suoritetaan ajoissa, koska kesän lopussa viljelmässä voi esiintyä jauhetta, eikä sairaita kasveja voida varastoida.

Jos perheellä on lapsia, on mahdollista istuttaa varhain kypsiä makeita herneitä elokuun kuun kylvökalenterin mukaisesti. Se ei vain iloita kotitalouden jäseniä, vaan myös rikastuttaa maaperää hivenravinteilla.

Myös elokuussa voit istuttaa erittäin varhain kypsyvät kurkkujen lajit, ottaen huomioon kuukalenterin. Kuukauden lopussa ne kuitenkin peitetään agrokuidulla tai kalvolla suojellakseen satoja lämpötilan laskulta.

Tärkeä! Jos noudatat kaikkia elokuun 2019 kylvökalenterin suosituksia, tuloksena oleva sato makaa pitkään, kesäasukkaat voivat istuttaa uuden erän varhain kypsyviä kasveja ja tehdä maukkaita, terveellisiä valmisteita.

Jos sato on korjattu, puutarhapenkki on tyhjä, sitten elokuu on aika, jolloin sinun on kylvettävä vihreää lantaa. Jos paikka on tarkoitettu varhaiskasvien vihannesten kylvämiseen, se kylvetään ohralle, kauralle tai facelialle. Voit käyttää myös palkokasveja. Sinapin istutus on lykättävä myöhempään ajankohtaan, jolloin ristiinnaulitsevan kirppuhyökkäys häviää.

Tärkeä! Sinappia ei kylvetä sänkyihin, joissa retiisit, daikon ja kaali kasvavat tulevaisuudessa.

Viimeinen lämmin kuukausi on aika valmistaa talvinen valkosipulikerros. Tätä varten paikka, jossa perunat, palkokasvit, kurkut, ristikkäiset ja tomaatit kasvoivat. On tärkeää, että alue ei ole tulvittu lumen sulamisen aikana ja se sijaitsee kukkulalla. Jos sänky on vapaa ja valkosipuli istutetaan syyskuun lopussa, sitä voidaan käyttää hyödyksi. Tätä varten kasvatetaan sideraatteja, joilla on aikaa kypsyä ennen pakkasen alkamista: pavut, herneet tai kikherneet. Jos niiden istuttamiseen ei ole aikaa, puutarhan sänky kaivamisen aikana täytetään kompostilla, superfosfaatilla ja kaliumsulfaatilla. Annostus lasketaan tiukasti ohjeiden mukaisesti.

Puutarhurin kuukalenteri elokuussa 2019

Elokuu on marjojen, hedelmien, vihannesten, yrttien ja juurikasvien sadonkorjuu. Kuukauden lopussa melkein kaikki hedelmä- ja marjasadot lopettavat hedelmien tuottamisen. Ottaen huomioon elokuun kuunistutuskalenterin puutarhassa korjataan omenoita, päärynöitä, kirsikkaluumuja, karviaismarjoja, herukoita, tyrniä ja paljon muuta. Vinkkejä aloittelijoille puutarhureille:

 1. Omenat ja päärynät - pitkäaikaisvarastointia varten hedelmät korjataan kypsymättöminä. Säilykkeiden valmistamiseksi talveksi niiden on oltava täydessä kypsyydessä.
 2. Luumu ja kirsikka poistetaan varhain aamulla, kun taas hedelmät erotetaan varren kanssa. Kerätyt hedelmät on syötävä tuoreina välittömästi tai valmisteltava talveksi.

Sadonkorjuun lisäksi ennen talvea on paljon töitä. Kuten:

 1. Mansikanhoito. 15. elokuuta korjaavien lajikkeiden kerääminen on valmis ja leikattujen viiksien istutus alkaa. Sadonkorjuun jälkeen vaurioituneet lehdet poistetaan vanhoista pensaista, ylimääräiset viikset poistetaan, kalium-fosforilannoitus suoritetaan, sängyt mulchoidaan oljilla tai kuivalla lehdellä.
 2. Vadelmien karsiminen. Korjaamattomat lajikkeet tarvitsevat sitä. Kaikki hedelmälliset, vaurioituneet ja kuivat versot lyhenevät enintään 10 cm kokoisissa kannoissa. Jotta pensaita ei ylikuormitettaisi ja saisi paljon marjoja seuraavalle vuodelle, sinun on jätettävä enintään 15 vahvaa, terveellistä, nuoria versoja.
 3. Puutarhan hoito tuholaisilta ja sairauksilta.

Suotuisat päivät hedelmä- ja marjakasvien lisääntymiselle

Elokuussa juurrutetut herukoiden ja karviaisten pistokkaat poistetaan suojasta, minkä jälkeen istutetaan pysyvään paikkaan. Laskeutumispaikan tulee olla aurinkoinen ja suojattu tuulelta. Myös tässä kuussa suoritetaan oksien juurtuminen ja lisääntyminen jakamalla pensas.

Kuukauden alussa kivihedelmäpuita lisätään istutuksella. Yleisin menetelmä on T-muotoinen. Kuukauden lopussa eloonjäämisaste tarkistetaan ja puu alkaa valmistautua pitkään talvehtimiseen.

Jotta juurtuminen onnistuu, sinun on perehdyttävä kuun kylvökalenteriin elokuussa. Suotuisat päivät marjapensojen lisääntymiselle: 2., 3., 14., 15. elokuuta.

Päivät suotuisat lepoon

Elokuussa on runsaasti ortodoksisia vapaapäiviä, joiden aikana sinun on siirrettävä työtä puutarhassa ja puutarhassa. Mitä lomia agronomeja odottaa kesän viimeinen kuukausi:

 1. 14. elokuuta. Ensimmäiset kylpylät - kun työskentelet puutarhassa, tulos on nolla.
 2. 19. elokuuta. Toinen Vapahtaja - tänä päivänä sinun täytyy levätä ja pitää hauskaa ja unohtaa myös työskentely puutarhassa. Tämä loma on peitetty kansanmerkeillä: jos syöt omenan ja teet vaalia toivoa, se toteutuu. Riippumatta säästä (kirkasta tai pilvistä) tällä hetkellä, saman voi odottaa olevan tammikuussa, jos päivä on sateinen, suurin osa talvipäivistä on pilvistä.
 3. 28. elokuuta. Dormition - tänä päivänä alkaa kuukalenterin mukaan "nuori intialainen kesä". Tänä lomana puutarhurit lepäävät ja rukoilevat hyvän sadon saamiseksi. Jos sää on aurinkoinen, syyskuu on pilvistä ja sateista. Jos autat tarvitsevia tänä päivänä, kerätyt hedelmät säilyttävät hyödylliset ominaisuutensa ja valehtelevat pitkään.

Johtopäätös

Puutarhurin kuukalenteri elokuussa 2019 on välttämätön apulainen kesää asukkaille, jotka kasvattavat satoa. Jos istutat suotuisina päivinä, et jää ilman satoa. Ja jos jätät huomiotta uuden kuun ja täysikuun vaiheen, kaikki työ menee hukkaan. On myös muistettava, että kasvavalla kuulla on myönteinen vaikutus kasveihin, jotka tuottavat maanpäällisiä viljelykasveja, ja laskevalla kuulla on myönteinen vaikutus juurikasveihin.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen