Puhallin-hiomakone: katsaus malleihin, arvosteluihin

Jotkut ihmiset rakastavat syksyä sen väreistä ja maan ulkopuolisesta viehätyksestä, toisille on sietämätöntä tarkastella luonnon vuosittaista kuolemaa, mutta kukaan ei väitä, että syksyllä missään puutarhassa on aina jotain tekemistä väsymättömille käsille valmis tekemään kaiken niin, että keväällä puutarha elpyy uudelleen ja on tyytyväinen tuoreuteen ja kauneuteen. Särisevä ja monivärinen kaatuneiden lehtien matto on hyvä vain aurinkoisella ja rauhallisella säällä, ja sateiden, lumen ja voimakkaiden tuulien ilmestyessä, jotka pyörittävät ja heittävät kaiken tämän kauneuden läheisille rakennuksille, kaatuneiden lehtien spektaakkeli lakkaa miellyttämästä silmä. Lisäksi, jos muistat, että kasvijätteet alkuperäisessä muodossaan ovat paras turvapaikka lukuisille puutarhavihollisille, sinun kannattaa poistaa ne mahdollisimman pian. Ja se on parasta paitsi poistaa, myös käsitellä se niin, että se voi silti palvella puutarhaa.

Ei niin kauan sitten ilmestyi yksiköitä, jotka olivat yksinkertaisia ​​suunnittelussaan, mikä voi helpottaa puutarhurin vaikeaa työtä paitsi puhdistaa puutarha kasvijätteistä, myös käsitellä sitä. Eli uloskäynniltä saat valmiita materiaaleja sängyn multaa varten tai kompostikassan rakentamiseksi. Suosittu huhu kutsui tällaisia ​​yksiköitä puutarhan pölynimureiksi analogisesti kotitalouslaitteiden kanssa. Mutta loppujen lopuksi sekä käsitelty pinta-ala että talon ulkopuolella oleva roskat ovat täysin verrattomia kotiolosuhteisiin, joten puutarhan pölynimureiden työ voidaan suorittaa paitsi sähkön lisäksi myös bensiinikäyttöisiä polttomoottoreita käytetään näihin tarkoituksiin. On syytä huomata, että bensiinimoottoreilla varustettuja puutarhanimureita on ollut olemassa jo kauan, mutta niiden ominaisuuksiensa vuoksi ammattilaiset käyttivät niitä pääasiassa suurten esineiden: puistojen, katujen ja aukioiden puhdistuksessa. Mutta puutarhapölynimuri, jossa on silppuri yksityiseen käyttöön, on edelleen uutuus, joka silti voittaa nopeasti puutarhureiden ja kesäasukkaiden sydämet.

Toimintatilat

Käyttäjien suosituimmat mallit on varustettu täydellisillä osilla, jotka mahdollistavat puutarhan pölynimurin toiminnan kolmessa tilassa.

  • Puhallus- tai puhallintila luo voimakkaan suunnatun ilmavirran, jonka avulla voit puhaltaa erilaisia ​​kasvijätteitä yhteen kasaan, lakaista polkuja ja katoja ja jopa sytyttää tulen uunissa.
  • Imutila muistuttaa tavallisen pölynimurin toimintaa. Yleensä sitä käytetään sen jälkeen, kun kasvijäämät on ryhmitelty erillisiksi paaluiksi. Hajaantuneen jätteen imemiseksi sillä on usein liian pieni putken pinta-ala.
  • Leikkaustila on erityisen hyödyllinen puutarhureille, jotka käyttävät luonnonmukaisen maatalouden periaatteita omalla alueellaan. Erillistä mekanismia ei tarvitse ostaa - puutarhapölynimuri pystyy jauhamaan imetyn jätteen itse, ja uloskäynnistä löydät valmiin homogeenisen massan, jota voit käyttää orgaanisten lannoitteiden hankkimiseen.

Kommentti! Tämä toiminto vähentää jätteen määrää ja kerää enemmän jätettä kerralla.

Puutarhapölynimurit - mitä ne ovat

Puutarhan pölynimureita on melko monta luokitusta. Esimerkiksi käyttötavan mukaan kaikki tällaiset yksiköt jaetaan seuraaviin:

  • Manuaalinen;
  • Selkäreppu;
  • Pyörillä.

Tavallinen kesäasukas tai pienen 6-10 hehtaarin tontin omistaja on kiinnostunut ennen kaikkea käsikäyttöisistä pölynimureista.Koska puutarhapölynimureiden reppu ja erityisesti pyörillä varustetut mallit ovat todennäköisesti ammattimaisia ​​laitteita, jotka on luotu suurten alueiden puhdistamiseen.

Kannettavat pölynimurit

Nämä yksiköt ovat suhteellisen pienikokoisia ja kevyitä - 1,8-5-7 kg, joten kevyintä niistä voidaan käyttää yhdellä kädellä. Helppokäyttöisyyden vuoksi ne on yleensä varustettu mukavalla kahvalla, ja yli 4 kg painavilla on lisäksi säädettävä olkahihna, joka tekee puutarhanimurin kuljettamisesta helppoa millä tahansa etäisyydellä. Yleensä manuaalisia malleja on melko helppo käyttää, kaikki mekanismit kytketään päälle ja pois päältä ja komponentit poistetaan ja vaihdetaan.

Mutta ne eivät ole kovin sopivia yli 10 hehtaarin alueiden puhdistamiseen, koska sekä puutarhan pölynimuri että täytetty roskapussi aiheuttavat liikaa stressiä takana. Ja jos kasvijätepussi on pieni, se on ravistettava tai vaihdettava liian usein.

Lisäksi koska tällaisten puutarhanimureiden suunnittelussa valmistajat lähtivät aluksi suhteellisen pienistä puhdistustiloista, käsikäyttöisissä malleissa käytettyjen moottoreiden teho on verraton muihin pölynimureihin. Vaikka käsikäyttöiset puutarhanimurit voivat käyttää joko sähkö- tai bensiinimoottoria. Sähkömoottoreilla varustetuissa malleissa on vain yksi haitta - kiinnitys pistorasiaan ja sähköjohtoon, mikä voi olla joissakin tapauksissa hankalaa. Muuten ne ovat hiljaisia, kevyitä, helppokäyttöisiä ja turvallisia ympäristölle.

Esimerkki tällaisesta yksiköstä on Worx wg 500 e -pölynimuri. Kevyestä 3,8 kg: sta huolimatta se yhdistää puutarhapölynimurin kaikki kolme päätoimintoa, eikä sinun tarvitse käyttää mitään työkaluja vaihtaaksesi tilasta toiseen. Kaikki tapahtuu vain kytkimen yksinkertaisen kosketuksen seurauksena.

Omistaa sähköinen puutarhanimuri Worx wg 500e -hakkurilla on 7 ilmavirtauksen nopeuden tilaa, joiden avulla voit säätää puhallus- ja imunopeutta, jotta et poimi mitään roskista. Siten teho voi vaihdella 2,5-3 kW.

Suurin ilmavirtausnopeus on 93 m / s, kangasastian tilavuus on 54 litraa, kasvijäämien murskaussuhde on 10: 1.

Puutarhan käsikäyttöisissä pölynimureissa on myös ladattavia malleja. Ne ovat käteviä, koska ne voivat toimia ilman sähköjohtoa. Mutta heidän voimansa jättää pääsääntöisesti paljon toivomisen varaa. Lisäksi on olemassa vain muutama malli, jotka yhdistävät puutarhapölynimurin kaikki kolme toimintoa: imu, ilmapuhallus ja hionta. Suurimmassa osassa tapauksia langattomien puutarhanimureiden valmistajat rajoittuvat vain yhteen toimintaan - puhallukseen, minkä vuoksi näitä yksiköitä kutsutaan useimmiten yksinkertaisesti puhaltimiksi.

Huomio! Muun muassa langattomien puutarhanimureiden käyttöaika yhdellä latauksella on myös lyhyt ja vaihtelee 15-60 minuuttiin eri malleissa.

Polttoainepölynimureita pidetään tehokkaampina ja liikkuvampina kuin sähköisiä, mutta niiden manuaaliset vaihtoehdot ovat silti vertailukelpoisia suorituskyvyn ja tehon suhteen sähköisiin vastaaviin. Bensiinikäyttöisten puutarhanimureiden suurin haitta on melu ja tärinä käytön aikana. Pakokaasut eivät myöskään paranna kokonaiskuvaa. Mutta sinulla on varaa liikkua hänen kanssaan mihin tahansa puutarhan syrjäiseen nurkkaan, eikä sinua saa keskeyttää latautumisesta.

Champion GBV 326S on hyvä esimerkki käsikäyttöisestä bensiinikäyttöisestä puutarhanimurista. Bensiinimoottorista huolimatta tämä malli ei aiheuta kovaa ääntä, johtuen mahdollisesti matalasta 750 watin moottoritehosta. Siitä huolimatta hän selviää melko hyvin hänelle osoitetuista tehtävistä lehtien puhaltaminen, imeminen ja pilkkominen.

Tämän ominaisuus mestari helikopteri puhaltimet gbv 326s on melko suuri putken halkaisija, joka vähentää lehtien tukkeutumiseen liittyviä ongelmia. Tämän mallin paino on 7,8 kg, mikä ei ole niin paljon bensiinipölynimureille. Mukana toimitettava olkahihna tekee työstä vielä helpompaa.

Asiakkaiden arvostelut Electric Garden -pölynimureista

Silppuavien puutarhanimureiden ostajien palaute on melko positiivista. Monet huomauttavat, että hyvästä ideasta huolimatta itse pölynimureiden kokoonpano ja toteutus eivät usein vastaa heidän odotuksiaan.

Oleg, 48 vuotias, Samara
Periaatteessa pidin itse ideasta, ja ostin puutarhan pölynimurin - 3 yhdessä - jotta minun ei enää tarvitse hölmätä siivoamalla aluetta syksyllä. Mielestäni puhaltimena hän olisi voinut toimia paremmin, mutta pölynimurina hän selviytyy tehtävistään. Pitkät oksat tukevat usein putken, mutta kaikki näyttää olevan helposti poistettavissa ja puhdistettavissa. Parasta on, että kaadat pussin sisällön suoraan kompostiin etkä tiedä mitään huolta.

Igor, 32 vuotias, Dmitrov
Olin yllättynyt siitä, että moottori on melko tehokas, se nostaa helposti pienetkin savi- ja kivipalat. Ylikuumenemissuojaa ei kuitenkaan ole, ja pienet hiukkaset pääsevät moottoriin. Usean tunnin käytön jälkeen moottori vääntyi ja istuimet oli purettava ja suoristettava. Ja yleensä työssä olen tyytyväinen, vaikka odotin parasta.

Tatiana, 39 vuotias, Tula
Pidin todella työskentelemästä sen kanssa, kaikki tilat toimivat hyvin, enkä kuitenkaan käytä sitä märällä. Ja niin se on kevyt, hiljainen ja mukava. Ja talvella jopa kuistin lumi puhdistettiin nopeasti sen kanssa. Ja sitten pääsi jopa katolle. Yleensä olen tyytyväinen.

Johtopäätös

Monet viimeisimmät keksinnöt eivät aina vastaa kuluttajien odotuksia, mutta on muistettava, että jokainen asia on suunniteltu tietyntyyppiseen työhön. Ja jos se ei sovi sinulle, niin toinen voi hyvin pitää siitä.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen