DIY sähköinen puutarhan silppuri

Puun oksien, puutarhakasvien ja muun vihreän kasvillisuuden käsittelyyn he keksivät erinomaisen mekaanisen avustajan - silppurin. Muutamassa minuutissa kasa jätettä tekee raaka-aineita kompostiin tai vuodevaatteisiin siipikarjalle talvella. Tehtaalla valmistettu yksikkö on erittäin kallista, joten käsityöläiset oppivat kokoamaan sen itse. Niille, jotka ovat kiinnostuneita, suosittelemme harkitsemaan puutarhan silppurin tekemistä omin käsin pienin kustannuksin.

Silppurin pääyksiköt

Ruoho- ja oksasilppuri koostuu kolmesta pääyksiköstä: moottorista, leikkuumekanismista - hakkurista ja lastaussuppilosta. Kaikki tämä sijaitsee teräsrungolla ja on turvallisuuden vuoksi suljettu kotelolla. Jotkin tehtaalla valmistetut silppurimallit voidaan varustaa ylimääräisellä suppilolla murskautuneen massan keräämiseksi. Jauhimella työskenneltäessä käytetään lisälaitteita: orgaanisen aineen työntäjä ja seula, joka auttaa erottamaan pienet jakeet. Siivilöity suuri jäte ladataan tarvittaessa suppiloon kierrätystä varten.

Tehtaalla valmistetut silppurit on varustettu telalla, jyrsinnällä, vasaralla ja muilla hakkurilla. Kotitekoiset puutarhasilppurit toimivat yleensä leikkausmekanismilla, joka on valmistettu veitsestä tai pyörösahasta.

Silppurin asema

Kaikki ruohon ja oksien silppurit ajetaan. Tässä on vain kaksi vaihtoehtoa: sähkömoottori tai bensiinimoottori. Sähkömurskaimet ovat paljon heikompia tehoa ja on suunniteltu enemmän hienojen orgaanisten aineiden jauhamiseen. ICE-käyttöiset silppurit ovat paljon tehokkaampia. He kykenevät selviytymään jopa 8 cm paksuisista oksista.

Kun teet puutarhasilppurin omin käsin, sähkömoottori voidaan irrottaa käytetyistä laitteista. On toivottavaa, että sen teho on vähintään 1,1 kW. Kuka tahansa, jolla on traktori, silppuri voidaan liittää hihnakäytöllä polttomoottoriin. Moottorin puuttuessa silppuri on täydennettävä myymälästä ostetulla yksiköllä.

Neuvoja! Uuden moottorin hinta on suurin osa tehtaalla valmistetun silppurin kustannuksista. Tämän kysymyksen muotoilun myötä kotitekoisen silppurin hyöty on pieni.

Pehmeiden orgaanisten materiaalien silppurit voivat yleensä olla ilman ajaa. Henkilö tuo ne toimintaan kätensä voimalla. Tällaisten mekanismien vaihtoehdot näkyvät kuvassa.

Piirustukset silppureiden eri malleista

Ruohonleikkurin valmistamiseksi sinulla on oltava käsillä tarkat piirustukset. Ehdotamme, että harkitaan useita vaihtoehtoja silppurijärjestelmille.

Vasaran hakkurin silppuria pidetään yleismaailmallisena. Mekanismi selviää pehmeästä vihreästä massasta, puiden oksista, puutarhakasvien paksusta latvasta ja jopa viljasta.

Tärkeä! Itsetuotannon vasara on melko monimutkainen. Paljon sorvaustöitä vaaditaan.

Helpoin tapa koota leikkuri oksille ja ruoholle on pyörösaha. Jopa piirustuksia ei tarvita tällaiselle hakkurille. Pyörösahat, joiden määrä on 15-30 kappaletta, on asennettu akselille, kiristetty molemmin puolin muttereilla, laakerit ovat täytettyjä, minkä jälkeen koko rakenne kiinnitetään teräsrunkoon.

Kaksirullan silppuri on myös helppo valmistaa. Tämä voidaan varmistaa esitetyllä piirustuksella. Hakkurissa on kaksi akselia, joihin teräsveitset kiinnitetään ylhäältä. Kotona ne valmistetaan kuorma-autojen jousista ja laitetaan 3-4 kappaleeseen.Akselin akselit ja laakerit on kiinnitetty toisiinsa nähden yhdensuuntaisesti, jotta veitset eivät tartu pyörimisen aikana.

Huomio! Kaksirullaista silppuria voidaan käyttää vain tehokkaalla moottorilla, jolla on alennettu nopeus.

Video näyttää kotitekoisen silppurin, jossa on hammaspyörät:

Asennusohjeet silppureiden eri malleille

He alkavat koota kotitekoista puutarhan silppuria sen jälkeen, kun kaikki osat on valmistettu piirustuksen mukaisesti. Valitusta mallista riippumatta työ sisältää: rungon, suppilon, hakkurin ja moottoriliitännän valmistuksen.

Pyörösaharakenne

Tällainen oksien puutarhasilppuri koostuu pyörösahoista, jotka on koottu yhdeksi rakenteeksi. Sinun on ostettava ne kaupasta. Sahojen lukumäärä määritetään erikseen. Yleensä laitetaan 15-30 kappaletta. On tärkeää ottaa huomioon yksi vivahde tässä. Lisää sahoilla hakkurin leveys kasvaa, mikä tarkoittaa, että tarvitaan voimakkaampi käyttö.

Pyörösahat asennetaan akselille, ja niiden väliin sijoitetaan 10 mm: n paksuus välilevy. Et voi vähentää aukkoa, muuten työalue pienenee. Aluslevyjä ei myöskään suositella paksummiksi. Ohut oksat juuttuvat sahojen väliin suuriin rakoihin.

Akseli käännetään sorviin. On välttämätöntä järjestää kierteet muttereille saharyhmän ja työpyörän kiinnittämiseksi. Laakerin istuimet on työstetty akselin molemmissa päissä.

Huomio! Ennen kuin kiinnität saharyhmän akselin muttereilla, sinun on varmistettava, että niiden hampaat eivät ole linjassa. Optimaalinen kaoottinen hampaiden järjestely. Tämä vähentää hakkurin ja moottorin kuormitusta.

Ajamiseen on parempi käyttää sähkömoottoria. Jos itse koottu puutarhasilppuri toimii 220 voltin verkosta, se pystyy jauhamaan vain ohuet oksat ja vihreän massan. Paksujen haarojen käsittelyyn tarvitaan kolmivaiheinen sähkömoottori. Silppuri voidaan vaihtoehtoisesti liittää hihnalla traktorin moottoripyörään.

Jauhimen runko hitsataan teräsprofiilista, kanavasta tai kulmasta. Tee ensin hakkurille suorakulmainen pohja. Tällöin on tärkeää kiinnittää laakerin istuimet tasaisesti, jotta ei tapahdu väärää suuntausta, ja sähkömoottorin akselin ja pyörösahojen akselin on oltava yhdensuuntaiset. Tukijalat hitsataan hakkurin valmiiseen alustaan, joka toimii jauhimen jalkoina.

Silppurin suppilo on valmistettu teräslevystä, jonka paksuus on vähintään 1 mm. Ohutta tinaa ei kannata ottaa, koska se muuttuu lentosirujen iskuista. Säiliön korkeus on tehty varsien pituutta suuremmaksi. Tämä on henkilökohtaisen turvallisuuden vuoksi.

Sahasarjasta valmistettu silppuri kestää kaikki orgaaniset aineet. Hakkuria on kuitenkin puhdistettava usein.

Kopterin kokoaminen veitsellä

Tämä veitsisilppuri pystyy käsittelemään vain pehmeitä orgaanisia aineita. Se on tarkoitettu enemmän siipikarjan ja eläinten vihreän rehun valmistamiseen. Bunkkeri on taivutettu tinasta. Voit mukauttaa galvanoitua kauhaa tai koteloa vanhasta tekniikasta, kuten tuulettimesta. Bunkkeri osoittautuu joustavaksi, mutta suurta voimaa ei tarvita tässä. Loppujen lopuksi ruohonleikkuri ei pilaa oksia.

Hakkurit on valmistettu 3–5 mm paksuisesta teräslevystä. Levylle leikataan 4 uraa jauhimella. Seuraavaksi he ottavat pala auton jousesta, terävät sen ja poraa 2 reikää. Tällaisia ​​veitsiä on myös 4, minkä jälkeen ne työnnetään levyn aukkoihin ja pultataan. Levyn keskelle porataan reikä. Akselin kierteitetty pää työnnetään siihen, minkä jälkeen se kiristetään tiukasti mutterilla. Itse akseli laakereineen on kiinnitetty runkoon, ja toiseen päähän asetetaan hihnapyörä.

Ruohon leikkaamiseksi riittää, että silppuri kytketään 1 kW: n sähkömoottorilla.

Twin Roll Shredderin kokoaminen

Kaksirullaisen puutarhasilppurin kerääminen alkaa kehyksellä. Ensinnäkin hitsataan suorakulmainen rakenne. Rungon sisällä neljä akselikiinnikettä hitsataan sivuelimiin. Ne on sijoitettu siten, että leikkuurummut ovat kohdakkain.

Neuvoja! Jos haluat tehdä silppurin liikkuvaksi, hitsaa pyörien akselit välittömästi runkoon.

Lisäksi esitetyn kaavion mukaan tehdään 2 akselia leikkausrummuilla. Kolme veistä varten sinun on löydettävä pyöreä aihio. Neljästä veitsestä käytetään teräsneliötä. Akselien reunat on joka tapauksessa teroitettu pyöreäksi laakereita varten.

Veitset on valmistettu auton jousesta. Kuhunkin elementtiin porataan kaksi kiinnitysreikää pultteja varten. Jokainen veitsi teroitetaan 45 asteen kulmassanoin, kiinnitä akselille ja merkitse kiinnityskohdat. Nyt on vielä porattava reiät merkkien mukaan, katkaistava kierteet ja pultattava kaikki veitset. Leikkuurummut ovat valmiita.

Seuraava vaihe on hakkurin kokoaminen. Tätä varten porataan reikiä teräslaatikon vastakkaisiin seiniin. Niiden ympärille muodostuu pesiä teräsnauhasta, jossa laakerit työnnetään yhdessä akselien kanssa. Pyöritettäessä rummut eivät saa tarttua toisiinsa veitsillä.

Hammaspyörät on asennettu kuhunkin akseliin. Niitä tarvitaan liikkeen synkronointiin. Valmiit hakkurit ruuvataan kiinni neljään kehykseen hitsattuun sisäosaan. Suppilo hitsataan teräslevystä, jonka paksuus on 1-2 mm. Hihnapyörät asetetaan leikkuurummun ja moottorin akseleille. Voit käyttää ketjunsiirtoa. Sitten hihnapyörien sijaan ne asettavat tähtiä.

Kaksirullainen silppuri voidaan käyttää kolmivaiheisella sähkömoottorilla tai traktorin takana olevalla moottorilla. Tällöin on riittävästi voimaa jopa 8 cm paksuisten oksien käsittelyyn.

Johtopäätös

Kotitekoisten hiomakoneiden valmistuksessa käsityöläiset käyttävät hiomakoneita, porakoneita, pölynimureita ja jopa pesukoneita. Tietenkin tällaiset silppurit osoittautuvat heikoiksi, mutta ruoho on mahdollista pilkkoa lintujen ruokintaa varten.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen