Arvostelut Granovskyn hunajauutimesta

Granovskyn hunajauutin on saavuttanut suosiota mehiläishoitajien keskuudessa sen helppokäyttöisyyden vuoksi. Jatkuvan toiminnan mahdollisuus pitkään mahdollistaa hunajan nopean pumppaamisen pienissä ja suurissa mehiläistarhoissa. Laite soveltuu itsenäiseen valmistukseen, mutta suorituskyvyn kannalta se on huonompi kuin tehdasanalogi.

Laitteen laite

On huomattava heti, että Granovsky-laite kehitettiin Dadanin pesäkehysten rakentamiseen. Rakenne koostuu suuresta tynnyrinmuotoisesta ruostumattomasta teräksestä valmistetusta rungosta. Sisällä on kasetteja kehysten kiinnittämistä varten. Sisärumpu on valmistettu tavallisesta metallista ja suojaava polymeeripöly. Kasettien pyöritys tapahtuu sähkökäyttöisellä laitteella.

Tärkeä! Hunajauuttimen vastakkaisten osien tiukka liitos eliminoi vuodot.

Kasetit on kytketty roottoriin jousimekanismilla. Samanaikainen kääntäminen käytön aikana estää kennojen tarttumisen. Roottori pyörii laakeriparilla. Manuaalinen käyttö ja sähkömoottori sijaitsevat säiliön alla. Elementit voidaan helposti poistaa ja vaihtaa tarvittaessa. Sähkökäyttöä ohjataan mukana toimitetulla kaukosäätimellä.

Mitkä ovat Granovsky-hunajauuttimen tyypit?

Granovsky-laitteiden erilaiset mallit eroavat kehysten kasettien lukumäärästä, jotka voidaan sijoittaa hunajaa pumppaamalla, sekä niiden toiminnallisuudesta. Pienet mallit, joissa on 2, 3 tai 4 kehystä, eivät kierrä kasetteja. Laite on pienen mehiläispesän, jossa on enintään 10 nokkosihottumaa, omistajat. Hunajauutin on kompakti, kevyt ja edullinen.

Noin 40 pesää sisältävien keskikokoisten mehiläistarhojen omistajille Granovsky-laitteisto on optimaalinen. Se on suunniteltu neljälle kehykselle, mutta kasetit asennetaan pyörivinä. Toimintaperiaate, hallinta on yksinkertainen ja samanlainen kuin kotitalousmallit. Vain lisääntynyt suorituskyky on erilainen.

Teolliset ja yksityiset ammattimehiläispesät koostuvat yli 40 pesästä. Suurten hunajamäärien pumppaus tapahtuu Granovsky-laitteilla, joissa on kuusi tai kahdeksan pyörivää kasettia. Rungossa on tilava hunajakeräystasku. Hunaja tyhjennetään ilman suodattimia.

Monet valmistajat ovat perustaneet Granovsky-hunajauutinten tuotannon. Kotimarkkinoiden tunnetuin yritys on Bi-Prom. Tämän yrityksen mallit on varustettu tasaisella pohjalla. Muiden valmistajien analogeille pohja tehdään kartion muodossa.

Valmistaja Bi-Prom varustaa laitteet kahdentyyppisillä sähkökäyttöillä. 12 voltin jännitteellä toimivia malleja on helpompi käyttää mehiläishoidossa, jossa ei ole virtalähdettä. Liitäntä tehdään akkuun. 220 voltin jännitteellä toimivat mallit ovat tehokkaampia ja tehokkaampia. Mehiläishoitajat ovat saaneet enemmän tunnustusta tällaisille hunajauuttimille.

Videonäkymä Granovskyn hunajauutimesta:

Kuinka laite toimii

Hunajauutimen mukavuus koostuu kahdesta toimintatavasta:

 1. Manuaalitilassa pyörivä roottori pysähtyy, kun hunaja on kokonaan poistettu kehysten yhdeltä puolelta. Kasetit pyöritetään. Lisäpumppu tapahtuu pyörimällä roottoria vastakkaiseen suuntaan.
 2. Automaattitilassa roottori pyörii jatkuvasti, kunnes kaikki hunaja pumpataan ulos kehysten molemmilta puolilta.

Mehiläishoitaja valitsee käyttötavat oman harkintansa mukaan.Määritä tarvittaessa toiminnan kesto, pumppauksen päättymissignaali, roottorin pysäytyksen kesto kasettien pyörimistä varten.

Työn järjestys ja säännöt näkyvät ohjeessa. Suoritetaan yleensä seuraavat toimet:

 1. Hunajalla täytetyt kehykset asennetaan kasetteihin.
 2. Mehiläishoitaja asettaa tilan, lisäasetukset, käynnistää laitteen toiminnassa painamalla käynnistyspainiketta.
 3. Hunajauuttimen roottori alkaa pyöriä. Hitaista kierroksista kiihtyvyys on tasainen asetetulle nopeudelle.
 4. Kun kaikki hunaja pumpataan ulos kehyksistä, roottori hidastaa asteittain pyörimisnopeutta ja pysähtyy.

Jos kammissa on vielä hunajaa tai se on pumpattu nopeasti pois ennen roottorin pysähtymistä, tila valitaan väärin. Mehiläishoitaja asettaa käytännön valinnan avulla uudet parametrit.

Granovsky-hunajauutimen edut ja haitat

Hunajauutin on mehiläishoitajan oma varuste. Jokainen omistaja tunnistaa itselleen positiiviset ja negatiiviset puolet. Yleisesti ottaen Granovsky-laitteella on seuraavat edut:

 1. Pieni koko määräytyy mallityypin mukaan, kuinka monelle kehykselle laite on suunniteltu. Yleisesti ottaen kaikki hunajanimurit ovat pienikokoisia, helposti kuljettavia autolla.
 2. Ohut ruostumaton teräs on antanut valmistajalle mahdollisuuden vähentää painoa. Hunajauutinta on helppo kuljettaa mehiläistarhan ympärillä käsin.
 3. Kiistaton etu on hunajan pumppaamisen suuri nopeus.
 4. Sähkökäytön ansiosta jatkuva työskentely tapahtuu, kunnes kaikki kehykset eivät sisällä hunajaa.
 5. Granovskyn laitteen työtä on helppo hallita. Yksinkertainen huolto koostuu puhdistuksesta työn lopussa. Kaikki ei-elektroniset viat voidaan helposti korjata itse.
 6. Hunajauutimen hinta on tavallisen mehiläishoitajan käytettävissä.

Ohut ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko kestää kevyitä iskuja. Seiniin ei ilmesty kolhuja. Ruostumaton teräs pesee hyvin ja kestää korroosiota. Suljettujen alueiden puuttuminen tekee puhdistamisesta helppoa.

Granovskyn laite on universaali. Sitä käytetään paikallaan ja kentällä. Mikä tahansa hunajauutin sopii amatööri- ja ammattimaiseen mehiläishoitoon. Vain suorituskyky riippuu väärästä mallista.

Tärkeä! Granovskyn laite ei murskaa tuoreita kennoja.

Mehiläishoitajat puhuvat hyvin hunajauutimesta, mutta korostavat kolme sen haittapuolta:

 1. Raskaan metallinosturia on vaikea asentaa ohuelle rungolle. Ruostumaton teräs "pelaa". Jos käytät suurta voimaa, keho voi muuttua.
 2. Valmistaja ei ajatellut jalkojen luotettavaa kiinnitystä. Värähtelystä he heikentyvät, kuuluu möly.
 3. Kun säiliö täytetään hunajalla, kehysten pyörimisnopeus pienenee ja tuottavuus laskee.

Kaikki haitat ovat merkityksettömiä ja ne voidaan helposti poistaa. Metallihanan sijaan asennetaan kevyt muovianalogi. Jalkojen kiinnitys tarkistetaan ennen jokaista pumppausta. Säiliö ei ole ylikuormitettu hunajalla. Säiliö tyhjennetään yli 40 litran täyttämisen jälkeen.

Kuinka purkaa ja koota Granovskyn hunajauutin

Hunajauutin kootaan liitteenä olevien ohjeiden mukaisesti. Laite tulee tehtaalta nauhoista tehdyssä pakkauksessa. Puinen sorvaus suojaa kehoa mekaanisilta vaurioilta kuljetuksen aikana. Sähkötoimilaite ja ohjausyksikkö toimitetaan erillisessä laatikossa. Purkamisen jälkeen ne asennetaan hunajauutimeen. Taajuusmuuttaja on pultattu kotelon alle alhaalta. Hihnapyörät on yhdistetty hihnakäytöllä.

Mehiläishoitajien arvioiden mukaan ohjausyksikön asennuksessa voi ilmetä vaikeuksia. Jos kiinnität sen yksinkertaisesti runkoon, asennuslevy painaa hunajanimurin kannen kulmia, eivätkä ne avaudu.

Ongelma ratkaistaan ​​leikkaamalla kannen kulmat. Materiaali on helposti leikattu metalliterällä.

Vaihtoehtoisesti yksikkö voidaan kiinnittää kiinnityslevyllä poikkipalkin alle. Kannet avautuvat vapaasti kulmia sahaamatta. Tällainen asennus ei kuitenkaan ole mahdollista, jos roottorin akselia siirretään.

Granovsky-laitteen purkaminen tapahtuu päinvastaisessa järjestyksessä.

Onko mahdollista tehdä Granovsky-hunajauutinta omin käsin

Granovskyn hunajanimurin itse koontia varten on optimaalista valita malli 2, 3 tai 4 kehykselle. Vanha pesukone toimii runkona. Säiliön ei tulisi olla alumiinia, vaan ruostumatonta terästä ja peitetty kannella. Pohjassa olevaa tyhjennysreikää käytetään kiinnittämään hana, jonka läpi hunaja otetaan. Säiliö on asennettu jalkoihin. Korkeus määritetään erikseen siten, että hunajan tyhjentämiseen tarkoitettu astia ryömii hanan alla. Nosturin vastakkaiselle puolelle on kiinnitetty vastapaino.

Taajuusmuuttajaa käytetään pesukoneessa. Roottorin ja kasettien valmistuksessa on optimaalista tutustua tutun mehiläishoitajan tehtaan hunajauutteen suunnitteluun. Elementtien mitat on laskettava erikseen käytettävissä olevalle säiliölle.

Kotitekoinen hunajauutin on suorituskykyä paljon huonompi kuin Granovskyn tehdaslaite. Virheelliset roottorin laskelmat ja kasettimitat johtavat epätasapainoon. Toimiva hunajauutin helisee, rikkoo kennoja.

Neuvoja! On parempi ostaa esivalmistettu hunajauutin. On suositeltavaa kieltäytyä kotitekoisista tuotteista.

Johtopäätös

Granovskyn hunajauutin säästää mehiläishoitajaa uuvuttavalta käsityöltä. Huolellisessa käytössä olevien ohjeiden mukaan laite toimii useita vuosia ja maksaa nopeasti.

Mehiläishoitajien arvostelut Granovskyn hunajauutimesta

Vasily Petrovich Shevtsov, 59 vuotias, Moskovan alue
Viime vuonna ostin nelikasettisen hunajauuttimen. 10 pesän mehiläishoito, mutta aion laajentaa. Ensimmäisen laukaisun jälkeen laite näytti hauraalta. Keho tärisi hieman käytön aikana, mutta hunaja pumpattiin nopeasti ulos. Käyttökauden tuloksen mukaan ostoksesta on edelleen positiivinen mielipide.
Jevgeni Vladimirovitš Konovalov, 47 vuotias, Roston alue
Minulla on mehiläispesä, jossa on 30 mehiläispesää. Otin hunajanimurin kuudella kasetilla. Aluksi huolissaan sähkökäytöstä. Pelkäsin, että moottori ei vedä. Laite on perustellut itsensä ensimmäisestä kaudesta lähtien. Pumppaustilat toimivat ja ne on ohjelmoitu kätevästi. Moottori ei ylikuumene paljon käytön aikana.
Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen