Propolis-tinktuura maidolla: lääkinnälliset ominaisuudet ja vasta-aiheet

Propolis (uza) - mehiläinen orgaaninen liima, vahva luonnollinen antibiootti. Aine sisältää merkittävän määrän biologisesti aktiivisia hivenaineita ja vitamiiniyhdisteitä. Farmakologiassa mehiläisliimaa käytetään lääkkeiden tuottamiseen. Aineita käytetään vaihtoehtoisessa lääketieteessä öljyn, voiteen muodossa. Alkoholipohjaisen propolis-tinktuuran käyttö maidon kanssa on mahdollista tehokkaana tulehdusta estävänä aineena.

Propolis-tinktuuran lääkeominaisuudet maidon kanssa

Mehiläiset käyttävät Uzaa pitämään pesää lämpimänä koko ajan. Mehiläiset keräävät ainetta puiden silmuista ja lehdistä, työn aikana hyönteisten tuottamat entsyymit pääsevät koostumukseen.

Mehiläistuotteen laatu ja koostumus riippuvat keräysajasta. Mehiläisliiman syvin koostumus. Maitoa ja hunajaa sisältävä propolis-tinktuura on yleisin resepti useiden sairauksien hoidossa. Maitotuote lisää vitamiinikompleksin (B, C, D, E), mineraaleja ja hivenaineita (kalsium, magnesium) sidoksen ainesosiin. Tinktuura, joka on rikastettu yli 40 biologisesti aktiivisella ainesosalla, auttaa parantamaan terveyttä:

 1. Vitamiiniyhdisteet palauttavat näkökyvyn, tukevat immuunijärjestelmää.
 2. Kalsium edistää verisuonten kimmoisuutta, estää rytmihäiriöitä ja vaikuttaa myönteisesti aivokuoreen.
 3. Sinkki osallistuu hiilihydraattien aineenvaihduntaan.
 4. Rauta normalisoi metabolisen prosessin solutasolla, on mukana hematopoieesissa.
 5. Mangaani palauttaa tasapainon "hyvän" ja "huonon" kolesterolin välillä, estää verihyytymien muodostumisen verisuonissa.
 6. Aminohapot ovat kehon energiantuottaja ja vastaavat entsyymien ja vitamiinien välisestä aineenvaihdunnasta.
 7. Flavonoidit estävät virusinfektioita, niillä on anti-inflammatorisia ja antibakteerisia vaikutuksia ja estävät syöpäsolujen kasvua.
 8. Tuotteen käyttö auttaa vilustuminen ja virussairaudet. Lääketieteellisten ominaisuuksiensa ansiosta se estää infektioiden leviämisen.
Huomio! Mehutuote, jossa on maitoa, poistaa myrkyllisiä aineita, parantaa kehon vastustuskykyä ja lyhentää toipumisaikaa sairauden jälkeen.

Mikä maito propolis-tinktuura parantaa

Tinktuuraa käytetään laajalti vaihtoehtoisessa lääketieteessä. Mehiläistuote on maku katkera, maito paitsi lisää useita hyödyllisiä mikroelementtejä, mutta myös neutraloi katkeruuden. Propoliksen ja maidon hyödyllisiä ominaisuuksia käytetään useiden patologioiden ehkäisyyn ja hoitoon:

 1. Hengitystiet: keuhkoputkentulehdus, keuhkokuume, keuhkokuume, nielutulehdus, sinuiitti, tonsilliitti, tonsilliitti.
 2. Virus- ja bakteeri-infektiot: ARVI, ARI, sinuiitti.
 3. Ruoansulatuskanava: duodeniitti, eri paikkojen kasvaimet, gastriitti.
 4. Virtsatiet: kystiitti, nefriitti.
 5. Sappirakon tulehdus.
 6. Miesten lisääntymisjärjestelmä: eturauhastulehdus, erektiohäiriöt, adenoma, vesikuliitti.
 7. Naisten lisääntymisjärjestelmä: lisäkkeiden tulehdus, fibroidit, endometriitti, kuukautiskierron häiriöt.
 8. Hormonaalinen järjestelmä, haimatulehdus.Verensokerin normalisointia diabetes mellituksessa on myös suositeltavaa käyttää.
 9. Dermatologiset poikkeavuudet: ekseema, akne, psoriaasi, palovammat, haavat.
 10. Nivelet: kihti, reuma, niveltulehdus.
 11. Tuberkuloosi (adjuvanttina).
 12. Hammaspatologiat: parodontiitti, suutulehdus.
Tärkeä! Maidon ja propolin tinktuura vahvistaa immuunijärjestelmää, lievittää päänsärkyä.

Kuinka monta tippaa propolisia lisätään maitoon

Aikuisten sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn on käytetty propolin alkoholia sisältävää tinktuuraa maidon kanssa. Annostus riippuu mehiläistuotteen prosenttiosuudesta alkoholissa. 10-prosenttinen tuote valmistetaan suhteessa 1:10, 20% suhteessa 2:10. Resepti:

 1. Murskattu mehiläistuote kaadetaan alkoholilla.
 2. Ne poistetaan pimeässä huoneessa; altistumista ultraviolettisäteilylle ei saa sallia.
 3. Kestää 14 päivää.
 4. Ravista säännöllisesti.
 5. Suodatettu.

Lääkettä säilytetään enintään 4 vuotta. Käyttö: 35 tippaa 10% tuotetta 130 g kuumalle maidolle, jos tinktuura on 20%, riittää, että käytetään 20 tippaa samaan määrään.

Neuvoja! Propolismaidon juomisen yöllä edut ovat unen parantaminen ja kausiluonteisten infektioiden estäminen.

Kuinka juoda propolis maitoa

Tinktuura-hoidon kulku riippuu patologiasta. Työkalu voidaan yhdistää viruslääkkeiden ja antibioottien kanssa. Hengitystieinfektioiden ehkäisyyn ja hoitoon propolis otetaan maidon kanssa yöllä.

Kuinka ottaa propolis-tinktuura maidolla ruoansulatuskanavan sairauksiin

Ruoansulatuskanavan sairauksiin on käytettävä tinktuuraa, joka on valmistettu seuraavan reseptin mukaisesti:

 1. Jauhaa uzu (voit ottaa sen jauheena).
 2. Lisää 3 rkl. l. 0,5 litraan maitoa.
 3. Keitä matalalla lämmöllä 15 minuuttia.
 4. Annetaan laskeutua, suodatetaan.

Ota 35 ml tinktuuraa 2 tunnin välein, kurssi - 4 päivää. Lopeta lääkkeen ottaminen 3 päiväksi ja toista sitten hoito. He pitävät tauon 90 päivän ajan, hoito-ohjelma jatkuu. Alkoholitinktuuran käyttö on myös sallittua. 30 tippaa ainetta kaadetaan lämpimään maitoon, otetaan ennen nukkumaanmenoa 5 päivän ajan.

Gastriittia hoidetaan seuraavasti:

 • 100 ml tinktuuraa sekoitetaan 10 ml: n tyrniöljyn kanssa;
 • Kiehauta;
 • suodatettu;
 • 30 tippaa injektoidaan 150 g: aan maitoa.

Hoitojakso on 14 päivää (1 tunti ennen ateriaa). Tätä seuraa viikon tauko, kurssi toistetaan. Säilytä käyttämätön seos jääkaapissa.

Maitoon laimennetun propolis-tinktuuran käyttöä pidetään tehokkaana gastroduodeniittiin. Seos valmistetaan seuraavista ainesosista:

 • kuoritut saksanpähkinät - 20 g;
 • maito - 450 ml;
 • hunaja - 2 tl;
 • alkoholin tinktuura - 60 tippaa.

Pähkinät jauhetaan, lisätään maitoon. Keitä 5 minuuttia. Laita hunaja seokseen, anna liemen jäähtyä. Propolis lisätään. Tämä on päivittäinen saanti, se jaetaan yhtä suureen osaan ja juodaan päivän aikana, ennen ateriaa.

Pohjukaissuolihaavan tai mahalaukun haavalla on välttämätöntä käyttää ainetta, joka koostuu seuraavista komponenteista:

 • hunaja - 1 tl;
 • propolin tinktuura (20%) - 25 tippaa;
 • maito - 250 ml.

Maito kuumennetaan, tarvittavat komponentit lisätään, jaetaan 3 osaan, juodaan 30 minuuttia ennen ateriaa, kurssi on 3 viikkoa.

Maito propoliksella vilustumiseen

Yskä, kurkkukipu, keuhkoputkentulehdus, jos patologian syy on kylmä, lievittää oireita käyttämällä kansanhoitoa, joka on valmistettu 400 ml: sta maitoa ja 1,5 rkl. l. jauhemaiset joukkovelkakirjat. Seos kiehuu hitaasti 5 minuuttia, sitten se suodatetaan. Kulutetaan lämpimänä joka tunti (sip). Kausiluonteisilla virusinfektioilla (ARVI, ARI) juodaan 45 tippaa tinktuuraa / 1 lasillinen maitoa viikon aikana.

Neuvoja! Tuote tulee juoda kuumana 15 minuuttia ennen nukkumaanmenoa.

Vahvistaa immuunijärjestelmää

Kehon vastustuskyvyn lisäämiseksi tartuntatauteille on suositeltavaa ottaa maitoa propolis-tinktuuralla. Menettelyllä on merkitystä immuniteetin vahvistamiseksi ennen virustautien kausittaista puhkeamista - alkutalvella ja keväällä.Ennaltaehkäiseviin tarkoituksiin he juovat tinktuuraa, joka koostuu 5 g mehiläistuotteesta tai 32 pisarasta. tinktuurit 150 ml: lle maitoa. Ehkäisy tapahtuu 30 päivän ajan, suunnilleen marras- ja toukokuussa. Voit juoda lääkettä aamulla tai yöllä.

Hengityselinten sairaudet

Vaihtoehtoisen lääketieteen reseptien joukossa hengityselinten hoito propolilla ja maidolla on johtava asema. Työkalu lievittää yskää, puhdistaa keuhkoputket, sen käyttö on tarkoitettu keuhkokuumeeseen, astmaan. Keuhkoputkentulehduksen yhteydessä on suositeltavaa yhdistää tinktuura ja inhalaatio mehiläistuotteeseen. Inhalaattori täytetään 2 litralla vettä 2 ml: lla alkoholitinktuuraa, toimenpiteet suoritetaan kolme kertaa päivässä. Juo ennen nukkumaanmenoa 200 g kuumaa maitoa ja 35 tippaa tinktuuraa.

Lasi lämmintä maitoa, jossa on 40 tippaa propolis-tinktuura, lievittää keuhkoastman oireita, lääke on jaettu kolmeen päivittäiseen annokseen. Hoitojakso on 60 päivää. Keuhkokuumeen ja tuberkuloosin käyttö vaatii 150 g voin ja 15 g mehiläisliimajauheen seoksen valmistamista. Seos kuumennetaan nestemäiseen tilaan, suodatetaan, jäähdytetään. Ota 1 rkl. l. ennen ateriaa, pestään kuumalla maidolla, kurssi on kaksi kuukautta.

Nivelsairauksien kanssa

Propolisia pidetään tehokkaana lääkkeenä, sen käyttö on tehokasta eri alkuperää olevien nivelkipujen hoidossa:

 1. Kihti hoidetaan propolis-tinktuura 20 g uza-jauhetta ja 300 ml alkoholia. Lisää 30 tippaa lasilliseen maitoa, juo tyhjään vatsaan 14 päivän ajan. Alkoholipitoisen tinktuurin käyttö pakkauksena ongelmialueella auttaa vähentämään kipua.
 2. Polyartriittia hoidetaan tinktuuralla ja maidolla (1 tl / 100 ml), sitä on käytettävä kolme kertaa päivässä, kurssi on 21 päivää. Vesi- ja mehiläisliimaan perustuva lääke (1: 1), jota pidetään höyryhauteessa noin tunnin ajan, lievittää nivelkipua. Suodatuksen jälkeen seos (8 tippaa) lisätään lämpimään maitoon ja juodaan illalla. Tinktuura lievittää kipua, parantaa unen laatua.
 3. Minkä tahansa etiologisen nivelsairauden kohdalla maitoa (750 ml) ja kuivaa propolista (90 g) pidetään tehokkaina lääkkeinä. Seosta keitetään 25 minuutin ajan, sen annetaan laskeutua. Aineen pinnalle muodostuu vahakalvokalvo, joka poistetaan varovasti, hierotaan vaurioituneelle alueelle. Maito juodaan 1/3 kuppiin ennen ateriaa.

Ihosairauksiin

Tuotteella, joka on valmistettu 50 g: sta propolista ja 0,5 l: sta maitoa (keitetty 10 minuuttia), on antimikrobinen vaikutus, lievittää kutinaa ja tulehduksia sekä nopeuttaa ihon uudistumista. Aineen käyttö on välttämätöntä:

 • haavat, joilla on märkivä-nekroottinen prosessi;
 • palovammat;
 • kiehuu;
 • akne;
 • ekseema;
 • ihotulehdus.

Kiehumisen jälkeen propolismaito kaadetaan puhtaaseen astiaan, annetaan sen laskeutua. Ihovauriot hoidetaan pinnalta poistetulla kalvolla. Maidon käyttö propolin kanssa on tehokasta voiteina ja puristimina. Sisäinen käyttö suoritetaan järjestelmän mukaisesti: 2 rkl. l. kolme kertaa päivässä.

Virtsa- ja virtsateiden sairauksien kanssa

Virtsarakon, munuaisten patologian yhteydessä on ilmoitettava propolis-tinktuuran, hunajan ja maidon käyttö:

 • hunaja - 1 rkl. l.
 • tinktuura - 35 tippaa;
 • maito - 0,2 l.

Maitotuote kiehuu, hunaja liuotetaan, annetaan jäähtyä lämpimään tilaan, lisätään tinktuuraa. Ota ennen nukkumaanmenoa lämmetäksesi peitolla.

Lievittää kipua kuukautiskierron aikana käyttämällä maitoa (100 ml) ja 20 tippaa alkoholitinktuuraa propoliksella. Lääke on humalassa tyhjään vatsaan ja myöhään illalla, käytetään adnexitis (lisäkkeiden tulehdus) 14 päivän ajan, sitten 1 viikon tauko, hoito toistetaan.

Kasvaimenvastaisista ominaisuuksistaan ​​johtuen aine on löytänyt sovelluksen fibroidien hoidossa. Lisää 50 ml: aan 30 tippaa 20-prosenttista propolis-tinktuura. Hoito suoritetaan kahdessa 30 päivän kurssissa 2 viikon tauon kanssa. Kompleksi käyttää mehiläisliimaan perustuvaa vesiuutetta tamponeihin.

Lantion elinten sairauksissa miesten hoidossa vaihtoehtoisessa lääketieteessä on usein suositeltavaa käyttää propolia puhtaassa muodossaan ja tinktuurana.Maito (40 ml) ja 25 tippaa propolis-tinktuura auttaa lievittämään eturauhastulehduksen tulehdusprosessia. Annos lasketaan yhdelle sovellukselle, he juovat aamulla ja illalla 21 päivän ajan. Pahenemisvaiheessa on suositeltavaa laittaa 5 g propolista kielen alle resorptiota varten aamulla ja ennen nukkumaanmenoa. Kipun vähentämiseksi kroonisen adenooman pahenemisen aikana vesikuliitilla, virtsa- ja virtsateiden tartuntatauteilla, on suositeltavaa käyttää lääkettä 14 päivän kurssille. Epäpuhtauksista puhdistettu propolis (25 g) liuotetaan 0,5 litraan maitoa, juodaan neljä kertaa puoli tuntia ennen ateriaa.

Endokriinisillä sairauksilla

Propolis-flavonoideilla on antimikrobinen vaikutus, lievittää tulehdusta. Mehiläistuotetta ja maitoa sisältävää tinktuuraa suositellaan käytettäväksi haimatulehduksessa varhaisessa kehitysvaiheessa. Lisää 0,5 litraan lämmintä maitoa 35 tippaa alkoholitinktuuraa (10%). Juo aamulla ennen aamiaista 250 ml ja ennen nukkumaanmenoa tuotteen toinen osa. Lisää haluttaessa aineeseen 2 tl. hunaja.

Veren glukoosipitoisuuden vähentämiseksi käytä propolis tinktuura (20%), laimennettu maitoon, kerralla - 1/3 kuppi ja 35 tippaa. Juo 4 kertaa päivässä ennen ateriaa 1,5 kuukauden ajan. Kilpirauhasen normalisoimiseksi pisaroiden määrä puolittuu samalla maidon määrällä, hoitojakso on 4 kuukautta.

Diffuusi struuma, 40 tippaa 10% tinktuura on humalassa vuoden aikana.

Propolis-tinktuuran käyttö maidon kanssa lapsille

Työkalu poistaa liman hyvin, joten sitä käytetään lasten hoitoon vilustumisesta, johon liittyy yskää, sekä ehkäisemään virusinfektioita, joilla on heikentynyt immuniteetti lapsessa. Käytetään 10% tinktuurin hoitoon. Mehiläistuote on vasta-ikäinen 3 vuoden ikään saakka. Propolis-annos lapsille 1 lasilliselle maitoa:

 • 3-5 vuotta - 3 tippaa;
 • 5-7-vuotiaat - 5 tippaa;
 • 7-13-vuotiaat - 10 tippaa;
 • 13-15-vuotiaat - 12 tippaa.

On suositeltavaa antaa tinktuura yöllä. Propolis on vahva allergeeni. Testi on tehtävä ennen käyttöä. Puolen tunnin ajan pieni fragmentti propolista kiinnitetään ranteen sisäpuolelle. Sitten se poistetaan, jos iholla ei ole punoitusta tai ihottumaa, maitoa voidaan antaa ilman allergisen reaktion riskiä.

Vasta-aiheet

Propoliksen lääkeominaisuudet maidon kanssa ovat kiistattomia, mutta on olemassa useita vasta-aiheita, joihin lääkettä käytetään varoen:

 • mehiläistuotteille on taipumus allergioihin, jos hunaja-intoleranssi esiintyy, propolis ei sovellu hoitoon;
 • laktoosin imeytymistä edistävän entsyymin puuttuessa;
 • endokriinisillä häiriöillä (II asteen diabetes);
 • joilla on vakavia metabolisen prosessin ongelmia.

Tinktuura propolilla ja maitotuotteella lievittää kylmäoireita, pysäyttää bakteerien kasvun märkivillä haavoilla. Vakavampien sairauksien hoidossa sitä käytetään adjuvanttina monimutkaisessa lääkehoidossa.

Johtopäätös

Propolis-tinktuuran käyttö maidon kanssa on tarkoitettu tulehdusprosesseihin. Yöllä otettu lääke rauhoittaa hermostoa, parantaa unen laatua. Sillä on yskänlääkeominaisuuksia ja sitä käytetään yskään ja keuhkoputkentulehdukseen. Hoitaa ihosairauksia. Se on keino vahvistaa immuunijärjestelmää. Suositellaan miehille tehon lisäämiseksi ja erektiohäiriöiden estämiseksi lantion elinten patologioiden hoitoon. Naisilla lievittää kipua kuukautiskierron aikana, pysäyttää fibroidien lisääntymisen.

Antaa palautetta

Puutarha

Kukat

Rakentaminen